To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - wkurzajace spryskiwacze

13zbyszek13 - 25-01-2010, 19:30

sprawdziłem szyba i xenony spryskują się z automatu razem w obydwu ustawieniach przełącznika świateł OFF i AUTO.Jedyna opcja gdzie spryskuje się sama szyba to przełącznik świateł na pozycyjnych.Powracając do wątku wcześniejszego przy Xenonach jest obowiązek posiadania spryskiwaczy ale niema obowiązku żeby działały łącznie z spryskiwaczem szyby.Wystarczył by oddzielny wyłącznik który zresztą jest na szczycie włącznika świateł i kierowca powinien decydować ,kidy spryskuje światła
dab - 25-01-2010, 19:39

13zbyszek13 napisał/a:
szyba i xenony spryskują się z automatu razem w obydwu ustawieniach przełącznika świateł OFF i AUTO

Jak masz ustawiony tryb skandynawski to tak jest.
13zbyszek13 napisał/a:
Jedyna opcja gdzie spryskuje się sama szyba to przełącznik świateł na pozycyjnych

Czyli jest dokladnie ta jak w kazdym aucie z tyi lampami.

Brak osobnego przycisku...powod prosty...oszczednosci :(

13zbyszek13 - 25-01-2010, 19:40

czy ktoś się orientuje czy jest taka możliwość przy ustawieniu przełącznika świateł w pozycji AUTO żeby włączały się tylko światła postojowe a po zmroku mijania / xenony /

[ Dodano: 25-01-2010, 19:45 ]
kolego Dąb ale osobny przycisk jest i istnieje możliwość spryskania samych świateł ,znajduje się na szczycie przełącznika od świateł pod kierownicą

Krzysiek_slask - 25-01-2010, 20:10

13zbyszek13 napisał/a:
czy ktoś się orientuje czy jest taka możliwość przy ustawieniu przełącznika świateł w pozycji AUTO żeby włączały się tylko światła postojowe a po zmroku mijania / xenony /

No ale co by Ci to mialo dac, bo nie bardzo rozumiem ?
Chcesz jezdzic za dnia na postojowych?
Pały za takie cos mandat Ci wlepia, nie mowiac juz o zagrozeniu dla innych na drodze...

dab - 25-01-2010, 20:10

13zbyszek13 napisał/a:
kolego Dąb ale osobny przycisk jest i istnieje możliwość spryskania samych świateł ,znajduje się na szczycie przełącznika od świateł pod kierownicą

kolego pechowy zbyszku 8) prosze nie nie przyrownywac mnie do drzewostanu lesnego :D
dab, nie dąb
13zbyszek13 napisał/a:
osobny przycisk jest i istnieje możliwość spryskania samych świateł

to tym bardziej bardzo inteligentne podejscie do sprawy..zupelnie bez sensu...

13zbyszek13 - 25-01-2010, 20:13

Kombinuję LEDY do jazdy dziennej, przy okazji problem pryskania świateł by się sam rozwiązał
dab - 25-01-2010, 20:15

LEDY w tej funkcji - fajna rzecz ale jak widze te poprzyklejane tu i owdzie listwy w innych autach to mnie zenada lapie za serce...slabo takie przeszczepy wygladaja :?
13zbyszek13 - 25-01-2010, 20:17

kolego dab najbardziej jak mogę to Cię przepraszam że Ci nadepnołem na odcisk , a pechowy to nie jestem.Nie wiem czemu tak uważasz

[ Dodano: 25-01-2010, 20:20 ]
kombinuję nie przyklejane ani przeszczepy a citiguar z LEDami COBRY.Są tam światła do jazdy dziennej HELLI

dab - 26-01-2010, 00:42

13zbyszek13 napisał/a:
kolego dab najbardziej jak mogę to Cię przepraszam że Ci nadepnołem na odcisk , a pechowy to nie jestem.Nie wiem czemu tak uważasz

[ Dodano: 25-01-2010, 20:20 ]
kombinuję nie przyklejane ani przeszczepy a citiguar z LEDami COBRY.Są tam światła do jazdy dziennej HELLI

"sie nie gniewam", jak to w filnie mawiaja :biggrin:
Co do twojej pechowosci, to tez w odpowiedzi na twojego dęba poslanego w moim kierunku 8) odpowiedzialem z humorem "pechowym zbyszkiem" - z racji az dwoch trzynastek przy twoim nicku (ktore jak wiemy sa dla niektorych pechowe) :biggrin:
Taki zarcik. :D

Co do LEDow, mozesz wkleic fote lub linka?

13zbyszek13 - 26-01-2010, 07:37

http://cobra-sor.wronski.info.pl/mit1287.jpg -- to jest adres do tego o czym pisałem
cebull - 26-01-2010, 09:56

Piszecie o oszczedzaniu plynu i decydowaniu kiedy umyc swiatla a nikt sie z was nie zastanawial ze to dla dla naszego wspolnego bezpieczenstwa jest zamontowane ???
doskonale wiem ze spryskiwacz nie umyje dobrze klosza ale zawsze troche go przeplucze a jak szyba jest brudna i wymaga umycia to swiatla z pewnoscia tez.
Ja osobiscie plynu nie oszcedzam a od czasu do czasu zatrzymuje sie jeszcze na stacjach i myje swiatla, lusterka i szyby przy okazji kupowania jakiejs kawki czy paliwka...
jeszcze jedna sprawa juz poruszana obowiazek posiadania spryskiwaczy jest rownoznaczy z uzywaniem ich przynajmniej w moim subiektywnym rozumieniu tego tematu a i dla zarowek ponoc to zdrowsze jak swiatl asa czyste...

Zbyszek swiatelka fajne ale chyba narazaone na zerwanie???

Steff - 26-01-2010, 10:24

lepiej niech dla mojego bezpieczeństwa firma poprawi te spryski z malucha i zrobi coś z tym parowaniem reflektorów
co do tych ledów to w audi komponuje sie to ładnie a w przypadku Out w połączeniu z tym rurami z Praktikera wygląda paskudnie i zupełnie nie tworzy spójnej całości
takie dodatki psują to dosyć ładne auto

13zbyszek13 - 26-01-2010, 11:26

kolego Steff na szczęśćcie jesteśmy wszyscy inni i każdemu podoba się co innego.I na szczęście istnieją optymiści :lol: , pesymiści :(
Krzysiek_slask - 26-01-2010, 21:28

Steff napisał/a:
co do tych ledów to w audi komponuje sie to ładnie a w przypadku Out w połączeniu z tym rurami z Praktikera wygląda paskudnie i zupełnie nie tworzy spójnej całości
takie dodatki psują to dosyć ładne auto

I w tym kolego zgadzam sie z Toba w 100%.
Tez mi sie to nie podoba, Outek z takim orurowaniem wyglada jak dla mnie niespecjalnie (przypomina troche rury montowane nie wiadomo po co w matizach).

A te ledy w rurach to juz odpust na maxa. Czekac tylko, kiedy taki samochod znajdzie sobie miejsce na stronie o wiejskum "tjuninku"

Żal...

13zbyszek13 napisał/a:
kolego Steff na szczęśćcie jesteśmy wszyscy inni i każdemu podoba się co innego.I na szczęście istnieją optymiści , pesymiści

... i realisci.

Hiszpan - 27-01-2010, 08:46

Panowie, trzymajcie się tematu.