Sigma/Diamante Ogólne - Kupię Sigmę 3.0 12v kombi
Bulwa - 08-03-2010, 11:02
zbyszek05 napisał/a: | no bulwa ...sam nie rozumiem pisałes ze sigma jest droga w utrzymaniu i dlatego musisz sprzedać a opel 2.5 nie jest ? chyba że gaz ma ale o tym nie pisałes... |
Właśnie o to chodzi że sigma była 2 miesiące na ogłoszeniu i nikt nawet nie zadzwonił,zamieniłem na tą tanią w utrzymaniu vectre bez gazu,gość mi dopłacił ,i co ,po trzech dniach vectra sprzedana,właśnie tym różnią sie japońskie wynalazki od typowych zardzewiałych opli czy vw,jeśli chcesz sprzedać takiego zardzewiałka to nie ma z tym najmniejszego problemu jeśli nie szalejesz z ceną,bo to Polska nie elegancja Francja bo do opla to wszystko się kupi i tanio itd.taka jest argumentacja w naszym kraju i jeszcze długo tak będzie,a no i opel to mało pali heheh 13 po mieście jak sigma tylko jeszcze z piątke oleju na tysiąc ale to już szczegół
zbyszek05 - 08-03-2010, 11:52
z tym co piszesz to prawda ....polska mentalnośc .co opel to opel
lukasz12 - 08-03-2010, 21:48
Dobra Sigma się szybko sprzeda za odpowiednią cenę. Kombi są nieco niżej cenione to fakt, ale przypomnijcie sobie tą srebrną 24V w manualu sprzed 2 tygodni. Prawdopodobnie poszła bo ogłoszenie się już nie pojawiło. Ile wisiała? 4 dni?
Co do cen opli itp - zależy jaka wersja bo niech ktoś popatrzy na cenę golfów i passatów VR6 - też są w okolicach 4000-5000. Ciekawe dlaczego?
Zajc3w - 09-03-2010, 19:10
lukasz12 napisał/a: | Co do cen opli itp - zależy jaka wersja bo niech ktoś popatrzy na cenę golfów i passatów VR6 - też są w okolicach 4000-5000. Ciekawe dlaczego? |
Mało kto chce takie paliwożerne 3 i więcej litrowe (powszechna opinia nie zawsze zgodna z prawdą ) monstrum. Mało potencjalnych kupców = mała cena, odwieczne prawa rynku.
mmatulek - 10-03-2010, 06:06
Większy samochód= większe nakłady finansowe w eksploatację. Tego się nie da oszukać. Dlatego Corsa kosztuje tyle co Sigma.
zbyszek05 - 10-03-2010, 08:12
jak zapakować rodzinę do corsy na 2 -tygodniowe aktywne wakacje?
mmatulek - 10-03-2010, 09:56
Polak potrafi. Ale idąc tym tropem to sedan też się nie nadaje, a i kombi można zamienić na większy samochód np. vana.
VirMan - 10-03-2010, 10:00
heheheh - zbyszek05, i to jest kwintesencja sigmy :] ja sienie zamienię :] dodajmy co bedzie po spotkaniu pirata klasycznym golfem na przedni zderzak w corsie i sigmie :]
zbyszek05 - 10-03-2010, 11:28
no ja wychodzę z założenia takiego że wędki mi mają wejść w bagażnik .mam kilka 2 - częściowych ... ponton 3 osobowy zza wschodniej granicy i parę innych drobiazgów na ryby no i 4 dorosłe osoby które muszą gdzieś kimnąć i coś zjeść na ciepło . sigma to wszystko mieści . jadąc latem zabieram rower dla dzieciaka albo wózek ...czasmi część tego co na napisałem ,leżaczki na plaże i to co potrzebne ....do corsy tego nie zmieszczę ,do golfa 3 też nie .sigma nie ma też dużego bagażnika ale jest w miarę szeroki i płaski .dla mnie starcza ...dobrym rozwiązaniem była by wersja w kombi .tak ....kupiłbym albo zamienił ale nie widzę nic sensownego w ofertach . poza tym kombi są ubogie w wyposażeniu ....nawet przeciwmgiełek seryjnych nie mają no i w moim przypadku skóra musi być - dzieci , jest praktyczna w uzytkowaniu .
no ale sigma też nie jest idealna bo są też pakowniejsze auta - w kombi też .....
- po prostu .....co kto lubi
mmatulek - 10-03-2010, 11:47
Dlatego też mam Sigmę. Choć z premedytacją kupiłem kombi z myślą o rodzinnych wyjazdach. Jako drugi samochód ujeżdżam Corsę.
Reasumując każdy kupuje to co potrzebuje i na co go stać. Moje poprzednie auto było kompromisem pomiędzy ekonomią a wielkością. Był to Galant z '94r. z dwu litrowym silnikiem zasilany LPG.
VirMan - 07-09-2010, 21:02
jest jeszcze jakiś ładny kombiak?:)
|
|
|