[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Lekka maska.
kochajj - 06-10-2010, 21:43
kpawel napisał/a: | Przeanalizujcie projekt pod względem przepływu powietrza.
Garb z przodu i z boku otworu spowoduje oderwanie się strumienia powietrza od maski, trudno będzie zmusić zimne powietrze by wpadło do komory silnika.
Według mnie tym otworem w masce będzie wypływało ciepłe powietrze (zawsze do góry) z komory silnika, które wpadło przez zderzak.
Ciepłe powietrze, ponieważ przeszło już przez chłodnice, omyło kolektor wydechowy i silnik, więc ze naturalnie będzie unosiło się do góry. |
Prosze o powstrzymanie sie od komentarzy nie mając pojęcia co się pisze... tamtędy ma uciekać powietrze, a nie wpadać... litości...
m6riano - 06-10-2010, 22:03
Ja mam pytanie z innej beczki..Czy jeśli maski zostaną już odebrane i załóżmy że zobaczę taką maskę "w realu" i załóżmy że mi się spodoba to czy będzie można jeszcze złożyć zamówienie?
Pytam bardziej wykonawce niż zleceniodawców
ew. czy można będzie jeszcze raz zrobić taką listę bo myślę że jeszcze kilku chętnych by się znalazło.
mike951 - 06-10-2010, 22:12
Witam czy ktoś moze mi odpowiedziec na pytanie czy moge jeszcze złozyc zamowienie na maskę, do kogo wysłać zaliczkę, oraz moge byc osobą która odbierze maskę nie wczesniej niz w koniec grudnia początek stycznia>
kochajj - 07-10-2010, 22:05
kto chętny prosze o PW
Anonymous - 07-10-2010, 23:35
Witam,
Nie wklejałem fotek ponieważ z rana idzie ''gotowy'' model w podkład - chyba, że coś jeszcze skorygujemy - nie ma problemu - także jutro foty w jednym kolorze i czekam na komentarze.
Pozdrawiam
Cezary
[ Dodano: 08-10-2010, 17:15 ]
roch_27 - 08-10-2010, 17:55
Jak dla mnie projekt i wykonanie maski całkiem spoko
kochajj - 08-10-2010, 17:57
zajefajnie... robic panie... zaliczki jutro...
usmiech82 - 08-10-2010, 18:58
na zdjęciach wygląda super teraz tylko czekamy na odbiór i zamontowanie
tomasek - 08-10-2010, 21:51
Jak dla mnie efekt końcowy super chyba sie skusze
Jackall - 08-10-2010, 23:51
Panowie pytanie z innej beczki, jak się mają takie otwory wentylacyjne nad turbiną ewentualnie nad silnikiem (w wersji non turbo) jesienią/w zimie? Podczas jazdy spoko, ale czy na postoju nie wlatuje tam deszcz/śnieg? Rozgrzana turbina chyba nie lubi zimnego prysznica?!? I żeby było jasne, nie jestem konkurencyjną osobą/firmą dla autoR'a, nie chcę nikogo zniechęcać do zakupu czy coś takiego. Maska mi się podoba, sam widziałbym taką w swoim Galu ale po prostu jestem ciekaw jak to się ma do naszych warunków klimatycznych?? Bo przecież nie każdy i nie zawsze parkuje pod zadaszeniem lub w garażu..
roch_27 - 09-10-2010, 12:09
Jackall, w tego typu maskach montowane są specjalnie uformowane blachy (zazwyczaj dwie) w wycięciami ("żeberka") w przeciwnych kierunkach właśnie w celu zabezpieczenia przed bezpośrednim działaniem czynników zewnętrznych
pozdro
jkrzysztof80 - 09-10-2010, 13:17
roch_27, tak czy siak zawsze coś wleci chyba że planujesz użytkować samochód w słoneczne dni , swinks_UK, ma tego typu maskę może udzielić więcej info.
roch_27 - 09-10-2010, 14:49
jkrzysztof80 napisał/a: | roch_27, tak czy siak zawsze coś wleci | dlatego napisałem : Kod: | w celu zabezpieczenia przed bezpośrednim działaniem czynników zewnętrznych ;) |
jkrzysztof80 napisał/a: | swinks_UK, ma tego typu maskę może udzielić więcej info. | lub zrobić fotki i wkleić na forum
pozdro
robertdg - 09-10-2010, 19:40
Jackall napisał/a: | Panowie pytanie z innej beczki, jak się mają takie otwory wentylacyjne nad turbiną ewentualnie nad silnikiem (w wersji non turbo) jesienią/w zimie? Podczas jazdy spoko, ale czy na postoju nie wlatuje tam deszcz/śnieg? Rozgrzana turbina chyba nie lubi zimnego prysznica?!? I żeby było jasne, nie jestem konkurencyjną osobą/firmą dla autoR'a, nie chcę nikogo zniechęcać do zakupu czy coś takiego. Maska mi się podoba, sam widziałbym taką w swoim Galu ale po prostu jestem ciekaw jak to się ma do naszych warunków klimatycznych?? Bo przecież nie każdy i nie zawsze parkuje pod zadaszeniem lub w garażu.. |
Nazwe to po elektrycku Ochrona IP 33 będzie aż nadto, natomiast IP 66 to tak jakbyś wogóle nie miał otworów w masce, a tylko takie ot wytłoczenia
Niestety przy takich projektach trzeba się liczyć z minusami uzytkowania, fajnie wygląda, ale... na zime zakładaj standardową maske, albo zamontuj sobie kanaly odpływowe/strugo ochronne (ale po co jezeli nie bedzie to wtedy spelniac swej funkcji)
Jackall - 09-10-2010, 22:45
Dzięki, teraz już rozumiem
|
|
|