[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Ubezpieczenie
Pawcho - 26-05-2011, 18:50
a co powiecie o AVIVA
Wyliczyli full pakiet 1600zł
Trik - 26-05-2011, 20:49
Pawcho, Mi ful pakiet wyliczyli na 1250 pln. Ziomk z PZU poczytał OWU i stwierdził że taniej nie da rady zejść. Ino w przypadku AVIVA, nie ma ubezpieczenia od utraty wartości, czy jak to tam sie zowie.
gzesiolek - 27-05-2011, 00:54
u mnie tez wygrala Aviva... 2x taniej od dotychczasowego Alianz... a porownanie pakietu wykazalo tylko minimalne pogorszenie warunkow... kilku ziomkow stawalo do tego aby sie zmierzyc z ta oferta, ale nikt nie znalazl dziury w calym a oferty od 30% wyzsze...
Marianekk - 27-05-2011, 13:58
matti_04 napisał/a: | Nie polecam HDI, miałem tam ubezpieczone poprzednie auto, |
Nie znam polskich ubezpieczycieli ale tego tak.
Przyjechała do nas rodzina na wakacje. Oktawka zaparkowana u nas pod domem.
My na wycieczce po Brukseli (pojechaliśmy tam moim), sąsiad nie wyrobił z hamowaniem przy parkowaniu(zagapił się) i wjechał w dupę skodzie- taka oficjalna wersja.A nie oficjanie uczyl syna po pijaku jezdzdzic i mlody pomylil hamulec z gazem
Szkoda nieznaczna ale jednak.
Spisanie protokołu bez problemu ,jego wina itp.
HDI miało tylko pośredniczyć przy wypłacie odszkodowania a zaczęło wysyłać jakieś pisma jakby to wujek był winny wypadku gdzieś na drodze ,a najbardziej rozbawiło mnie pytanie "czy był pan trzeźwy?" czas trwania do wypłaty odszkodowania trwał ponad dwa miesiące i tonę korespondencji,gdzie sąsiad po dwóch tygodniach wiedział ze już zostało wszystko załatwione pozytywnie.
Pozdrawiam
Marian
JCH - 27-05-2011, 15:04
Cytat: | najbardziej rozbawiło mnie pytanie "czy był pan trzeźwy?" | IMO to bardzo istotne pytanie. A gdyby się okazało, że jednak nie
A za składanie fałszywych oświadczeń to chyba już coś z KK grozi
Pawcho - 27-05-2011, 15:30
to, że Aviva ma aktualnie jedną z najniższych ofert to fakt ale główna kwestia co w razie szkody. Bo stare powiedzenie mówi, że dobry produkt musi kosztować. Co z tego, że zapłacę teraz przykładowe 1600zł gdy w razie szkody będę musiał użerać się miesiącami, wykonać setki telefonów i ewentualnie się sądzić. Tuitaj może być pies pogrzebany. Z drugiej strony jak się wjedzie na strony z opiniami o TU. to chyba nie ma takiego na kktórym ludzie by nie wieszali psów. Generalnie jestem do jutra głupi czy HDI znajoma agentka i siedziba oddziału pod nosem czy telefoniczna AVIVA. Róznica w cenie zakupu 600zł, a przy ewentualnej szkodzie wulgaryzm wie
reneyvan - 27-05-2011, 23:48
Proponuję odwiedzić serwis ipolisa.
Można porównać kilka ofert.
Ale istotnie ceny poszły do góry.
W 2007 roku za Nissana Micrę z 2005 roku płaciłem w Hestii 1080 PLN (pełny pakiet).
W tym roku za ten sam wóz ponad 1300 przy pełnych zniżkach.
Z moich doświadczeń z ubezpieczeniami mogę powiedzieć, że najważniejsze jest ustalenie, czy dany ubezpieczyciel ma umowę o rozliczeniu bezgotówkowym z dealerem naszej marki (rzecz jasna jeżeli wybieramy przy ubezpieczeniu protokół serwisowy).
Niby drobiazg, a pozwala zaoszczędzić sporo nerwów.
Testowane na własnej skórze
Me-Tsu - 28-05-2011, 09:30
jan1994 napisał/a: | michaello napisał/a: |
... Przeciez tylko z AC bedziesz mial pewnosc naprawy bezgotowkowej... |
Nie wszyscy z tego korzystają, ale warto szkodę OC likwidować z własnego AC - wtedy jest pewność naprawy bezgotówkowej. Ktoś zaraz tu napisze, że traci się zniżki. Nie traci się zniżek ponieważ Twoja firma ubezpieczeniowa robi regres z firmy ubezpieczeniowej sprawcy. Jeśli mimo regresu chcieli by Ci zmniejszyć zniżki zawsze można wybrać inną firmę ubezpieczeniową |
Z doświadczenia wiem,że taka opcja wchodzi w gre np w PZU, ale Alianz pokazał mi hawajski znak pokoju, mówiąc, że właśnie strace zniżki i kropka. PZM chciał mi wtedy wypłacić z OC sprawcy jakieś śmieszne pieniądze. Nasłałęm na nich moje ASO i się dogadali.
gzesiolek - 28-05-2011, 11:10
Pawcho, akurat HDI ma w Polsce znacznie gorsza opinie w likwidacji szkod niz Comercial... tfu... Aviva... choc inna sprawa ze w wiekszosci spraw dotyczylo to likwidacji z OC sprawcy, wiec pewnie jak wiekszosc Polakow powiesz ze to juz Ciebie nie dotyczy i niech sie inni mecza...
jak przeszukiwalem opinie Comercial/Aviva mialy lepsze niz Allianz z ktorego polisy korzystalem do tej pory, wiec nie mialem az takiego dylematu... ja poprzez znajomego moglem ubezpieczyc w PZU i to tak ze mialbym pewnosc ze jakby co pomoze... ale cena byla 2700 co przy 1250 w Aviva robilo roznice...
jaca71 - 28-05-2011, 11:51
gzesiolek napisał/a: | ale cena byla 2700 co przy 1250 w Aviva robilo roznice... | Sprawdzałem Avivę, a raczej Aviva sprawdzała mnie. Wydzwaniali miesiąc i nic nie potrafili sensownego zaproponować (chodziło o OC+NW dla civica). A mam wszystko na plus - dzieci, wiek, staż, brak wyjazdu za granicę Na koniec padło na liberty, byli najtańsi a jeszcze dorzucili 15% zniżki za płatność kartą kredytową. Zobaczymy jak pójdzie z Lancerem.
gzesiolek - 28-05-2011, 17:44
jaca71, ciekawe skad sie dla mojego Lancerka az z taka super oferta wstrzelili... ale przyznam ze OC bylo takie jak proponowali w Alianz, a na AC+NW+Assistance byla straszna roznica...
no i na kredytowce tez byla znizka ale tylko 5%
choc az wejde na strone LD i zobacze co mi policza, bo akurat u nich to mialem tylko wyceny z jakichs zbiorowek w stylu ipolisa itd.
EDIT: wg ich strony ok. 1800zł za pakiet przy platnosci kredytowka... Aviva nadal bezkonkurencyjna... no i wg strony znizka przy platnosci karta jest 5% a nie 15%
jaca71 - 28-05-2011, 17:56
gzesiolek napisał/a: | no i wg strony znizka przy platnosci karta jest 5% a nie 15% |
15% było za kartę z ING. też się zdziwiłem
gzesiolek - 28-05-2011, 18:06
Szczesciarz
bastek - 28-05-2011, 20:05
kurcze, czytam i czytam, i ja chyba dziwny jestem.... podskoczyło mi o 10 % bo mi moja druga połowa klepnęła kogoś na parkingu, i OC+AC+NNW na takich samych warunakch w mBanku (mdirect) spadło z 2100 na 1950 zł....
gringo66 - 29-05-2011, 18:34
Mnie PZM-ot wyliczył około 2400 z rozszerzone AC,
Generali -3300 zł wtym zwyżka za naszą markę-35%
|
|
|