To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - ogrzewanie

Mariusz4 - 13-04-2010, 10:24

AndrzejekUć napisał/a:
Zbigniew ja ci życzę z całego serca dobrania sie do tyłka tej firmie ,albo chociaż zwrotu pieniędzy za ten bubel .Jeżeli każdy użytkownik tego samochody potwierdza że klima działa tragicznie to jakim cudem ASo o tym nie wie ,producent milczy i dalej sprzedają ten badziew z całkiem dobrym skutkiem .
Nie wiem gdzie kupowałeś auto ale jeżeli w Polsce to masz marne szanse ,MMC i wszyscy dilerzy to jedna wielka korporacyjna klika ,której nie sposób ruszyć i Oni generalnie mają po sprzedaży klienta w głębokiej d....
Tak ma być mówią i tyle .
Zobacz temat tutaj ile kolega walczył o opony i radio i bezczelnie dostał odpowiedz że w Warszawie to radio działa .
Jak widać tutaj większość z nas zachowuję się jak cielęta idące pod nóż ,pogodzilismy sie ze swoim losem i mamy fure za 130 tys z klimatyzacją manualną niedziałającym radiem i skrzypiącymi fotelami parującymi lampami itd. który nie jedzie bo nie można grwać mu programu od tunera tylko zapakować boks który jest zdrowszy dla silnika bo nie działa :lol: :lol: .
Napisz do turbo kamery ja mogę swoje złomy udostępnić na testy :oops: .
Powodzenia jestem z Toba .

następny kolega zbanowany :shock: masakra jakaś :( , ostatni raz wplacilem kasę na to forum.

pozdrawiam,
Mariusz

13zbyszek13 - 13-04-2010, 10:25

AndrzejekUć napisał/a:
który nie jedzie bo nie można grwać mu programu od tunera tylko zapakować boks który jest zdrowszy dla silnika bo nie działa .

tu zgadzam się w 100 %

StyropianowyJoe - 13-04-2010, 10:38

13zbyszek13 napisał/a:
AndrzejekUć napisał/a:
który nie jedzie bo nie można grwać mu programu od tunera tylko zapakować boks który jest zdrowszy dla silnika bo nie działa .

tu zgadzam się w 100 %

Nie radzę będzie ban :D
13zbyszek13 - 13-04-2010, 11:20

trudno
ale prawda w oczy kole

mitsuout - 18-06-2010, 23:42
Temat postu: Klimatyzacja
Witam wszystkich posiadaczy i użytkowników miśków. dopiero dołączam do forum.
W moim outku również mam problemy z klimą opisywane przez innych użytkowników. Latem nie przeszkadza mi jej pseudo auto działanie, ponieważ chłodzi a na zewnątrz i tak gorąco, chociaż do skuteczności działania auto klimy z innych aut dzieli ją kilka lat świetlnych. Ustawienie auto na wybraną temp nie gwarantuje wogóle jej utrzymania. Trzeba ciągle dłubać przy tych kółeczkach. Natomiast koszmar był zimą, po pierwsze przez parujące szyby a po drugie przez jej brak i działanie jak w maluchu. Zimą nie dało się wogóle ustawić temperatury pośredniej, albo zimne albo ukrop. Zimą dopiero po użytkowaniu przez conajmniej 30 minut coś zaczyna się zmieniać, chociaż nie do końca.
W położeniu temp min, wieje jak z lodówki, a już jedną kreskę wyżej jak z pieca. Chore.
Zgłaszałem w serwisie i nic, twierdzą że poprawili a ja twierdze że nie.
Mam pytanie, czy we wszystkich autach mitsubishi wyposażonych w ten wynalazek radośnie przez ich speców nazywanym KLIMATYZACJĄ AUTOMATYCZNĄ, tak to działa?
Czy wszystkie są pozbawione czujnika nasłonecznienia?
Czy ktoś już rozpracował ten układ i da się coś z innego przeszczepić żeby można to coś nazywać KLIMATYZACJĄ AUTOMATYCZNĄ i cieszyć się użytkowaniem?

Dziękuję bardzo za wszelką pomoc w temacie
Pozdrawiam
Krzysztof

13zbyszek13 - 19-06-2010, 10:11

Ja w swoim teraz mam problem z klimą daje cały czas ostro zimno a pokrętło od temperatury w tym momencie służy jako regulator obrotów.Czym mniejsza temperatura tym wyższe obroty wentylatora i odwrotnie.
Zimą nie miałem problemów grzało normalnie a parowanie tylnych szyb występowało jak jechało 5 osób

Anonymous - 19-06-2010, 11:11

rozumiem ze problem tkwi w tym, ze po ustawieniu wybranej tem. auto cały czas podaje zimne powietrze przy włączonej klimie, mimo iz przestawiacie tem. na plus? może dlatego ze najpierw musi schłodzić auto wiec wali zimnem później dopiero się przestawia. Za miesiąc jadę 2 tys. km w jedna stronę i wolałbym wiedzieć czy mam zabrać czapkę i szalik :)
13zbyszek13 - 19-06-2010, 11:27

gajduss napisał/a:
może dlatego ze najpierw musi schłodzić auto wiec wali zimnem później dopiero się przestawia

Kolego do niedawna miałem wszystko Ok.
A teraz jest jak pisałem wyżej , byłem w ASO stwierdzono że trzeba wymienić czujnik pomiaru temperatury wnętrza . Miało to trwać 3-4 dni a czekam 8 dni.

cardorosso - 19-06-2010, 22:35

w umnie jest podobnie tzn w trasie na 22 stopnie mrozi dopiero na 24 jakoś da się jechać w miarę
makabra jest ten system

13zbyszek13 - 20-06-2010, 08:35

U mnie mrozi cały czas przestaje jak przekręcę gałkę temperatury na max. wtedy zaczyna grzać na max.
cardorosso - 20-06-2010, 12:48

ale mi w ASO powiedzieli że tak ma być ,także nie wiem co dalej robić :roll:
regon - 20-06-2010, 14:47

działa ok. co prawda od czasu do czasu zwiekszę albo zmniejsze temperaturę ale generalnie nie jest tragicznie. Wypróbowałem klimę w 40 stopniach (tak pokazał termometr) i dała radę. Moje dziecie twiewrdzi, że działa lepiej niż w passcie - oczywiście jest pasażerem tylnego rzędu.
cardorosso - 20-06-2010, 15:20

szkoda że nie ma nawiewów z tyłu i dzieciakom jest gorąco
didku - 22-06-2010, 20:34

A na nogi to z tyłu nie ma?
mitsuout - 23-06-2010, 09:47

Czy w Mitsubishi LANCER, GRANDIS, PAJERO, L200 i innych wyposażonych w pseudo Klimatyzację automatyczną są te same problemy co w Outlander?
Czy powyższe modele również są pozbawione czujnika nasłonecznienia?
Na desce rozdzielczej przy wylotach nawiewów na szybę, pośrodku jest taki mały plastikowy prostokącik i moim zdaniem tam brakuje czujnika nasłonecznienia.
Czy w wersjach amerykańskich jest on montowany?
Ponawiam pytanie czy jest mozliwość doinstalowania elementów usprawniających tą schładzarkę?
Pozdrawiam
Krzysztof