To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - System multimedialny MMIS

mitsu00 - 19-10-2010, 10:08

13zbyszek13 napisał/a:
Nic naprawdę dziwnego identycznie miałem w Lagunie z 2005 tylko płyta ori działała żadna inna tak był zabezpieczony system / koszt płytki to 1500 zeta ze 3 lata do tyłu /

No kolega z Dobczyc tez dostał mapy z 2008r. :wav:

karol_alasz - 19-10-2010, 10:42

Na szczęście MMCS-a można uaktualniać... I kosztuje jako jednostka chyba tyle co ten MMIS...
13zbyszek13 - 19-10-2010, 11:21

karol_alasz napisał/a:
Na szczęście MMCS-a można uaktualniać... I kosztuje jako jednostka chyba tyle co ten MMIS...

W Lagunie nie dało się uaktualnić można zakupić kolejną mapę na CD

karol_alasz - 19-10-2010, 15:36

13zbyszek13 napisał/a:
W Lagunie nie dało się uaktualnić można zakupić kolejną mapę na CD

A od kiedy jesteśmy na forum Laguny ?! :-X

13zbyszek13 - 19-10-2010, 17:13

karol_alasz napisał/a:
A od kiedy jesteśmy na forum Laguny ?!

Bez złośliwości :wink:
Poprostu porównuję dwie marki

arturodob - 04-05-2011, 12:13
Temat postu: mmis
Witam panowie czy udalo sie komus wgrac do mmis automape ?
KoWaLWWL - 07-11-2011, 10:09

Witam, mam pytanie czy ktoś z Was posiada instrukcję obsługi do MMIS. AutoMape da rade wgrać ale nie ma dźwięku, Nawigacja z dźwiękiem tylko IGO8. I czy ktoś wie jak odblokować tą stację żeby można było w trakcie jazdy odpalić film.
tyku - 11-02-2012, 21:02
Temat postu: Navi MMIS
Witam. Może ktoś ma instrukcję pdf ,lub poda parametry tech MMIS. Czy ktoś mi powie jakie najnowsze iGO da się odpalić na MMIS? Dziękuję
pilocik - 21-10-2014, 21:45

Odgrzewam temat:) czy jest ktoś na forum, kto zajmuje sie mmis'em? Problem polega na tym, że nagle przestało działać igo, ot tak po prostu nie jest podświetlona pozycja nawigacja w menu przez co nie można uruchomić navi. Karta pamięci sprawdzona, ścieżki ustawione tak jak wcześniej gdy wszystko śmigało.. Nawet skopiowałem zawartość karty na inną kartę pamięci i dalej kupa... Pomóżcie:)
panzer3 - 20-02-2015, 21:29

Cześć.
Wreszcie znalazłem kogoś kto posiada Outlandera z MMIS.
Proszę o pomoc.
Mam problem z jego użytkowaniem. Po 3 latach MMIS: płyty CD nie odtwarza, po kolejnych paru miesiącach przestała być aktywna nawigacja (serwis Mitsubischi "rozłożył rece") a od trzech tygodni wyświetla się komunikat - brak sygnału video kamera cofania przestała działać.
Nie znalazłem nikogo w Polsce kto by chciał podjąć się usunięcia tych usterek.
Czy jesteś mi w stanie mi pomóc?

Pozdrawiam,

[ Dodano: 23-02-2015, 11:48 ]
Dziękuję za cenne informacje przekazane od eksperta - tokyo.
Bardzo dobry kontakt ws. MMIS.

Pozdrawiam,

peter192 - 21-04-2015, 19:11

Witam mam pytanie jak uruchomić kamerkę cofania mam mmis wszystkie kable są podłączone i sprawdzone na nawigacji kenwood . W mmcs jest kabel który podpina się do masy wtedy wszystko działa .wie ktoś czy w mmis jest podobnie .
wporzo - 04-10-2015, 18:54

pilocik napisał/a:
Odgrzewam temat:) czy jest ktoś na forum, kto zajmuje sie mmis'em? Problem polega na tym, że nagle przestało działać igo, ot tak po prostu nie jest podświetlona pozycja nawigacja w menu przez co nie można uruchomić navi. Karta pamięci sprawdzona, ścieżki ustawione tak jak wcześniej gdy wszystko śmigało.. Nawet skopiowałem zawartość karty na inną kartę pamięci i dalej kupa... Pomóżcie:)

Udalo sie rozwiazac problem?

pilocik - 09-10-2015, 12:58

wporzo napisał/a:
pilocik napisał/a:

Udalo sie rozwiazac problem?

Aktualizacja map przez serwer mitsubishi w aso - zabieg wg mnie nieopłacalny

pulower - 08-11-2015, 22:57

Witam
Jestem nowy na forum i również nowy w dziedzinie Mitsubishi. Jest to pierwszy w ogóle w rodzinie Mitsubishi - Outlander.
Wszystko jest w nim cudowne, ale ten MMIS....

Pierwsza rzecz to nie przyjmuje płyt CD - po prostu je od razu "wypluwa". Da się z tym żyć, muzyka będzie musiała iść z SD lub USB...

Druga i o co chcę zapytać to Navi. W odpowiednim slocie jest oryginalna karta z mapami aktualnymi na 2008r. I z tymi mapami to działa.

Podobno oficjalnym sposobem aktualizacji map jest strona naviextras.com gdzie należy, postępując zgodnie z tam wskazanymi zasadami, pobrać odpowiedni program (Naviextras toolbox). Następnie ten program miał rozpoznać urządzenie po włożeniu karty SD i nic się nie dzieje - nic nie rozpoznaje.

Czy ktoś próbował aktualizacji w ten sposób (nic nielegalnego, mapa wszystko odbywa się poprzez system płatności). ?

Pozdrawiam
Piotrek

tokyo - 09-11-2015, 00:47

Witam
1. CD - musisz rozebrac stacje 'otworzyc" przeczyscic styki z napedu cd oraz soczewke i czujniki wlozenia plyty. Jezeli to nie pomoze to masz uwalony naped
2. naviextras w ver darmowej nie aktualizuje map tylko program glowny,a jezeli nic sie nie dzieje to stacja wymaga aktualizacji