To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - KSW - MMA - UFC

gulgulq - 07-11-2011, 20:54

tucci napisał/a:
Saleta vs Najman - komedia, zaden z nich nie ma pojecia jak walczyc w mieszanych...smialem sie ogladajac ich poczynania w parterze :mrgreen:

no tez bez przesady, walka była K1 wiec bez parteru

oglądałem walkę na spokojnie, od początku Najman był tym bardziej aktywnym zawodnikiem, Saleta po prostu uciekał, może czekał aż się wyszaleje
w 51 sekundzie walki Najman jak kopie Saletę, ten podnosi nogę i Najman wali z całej siły w metalowy słupek od kratki - stąd ta kontuzja - walka jest na youtube - przypatrzcie się :)

oczywiście z całej walki robi się szopkę a tłum ma radochę

sieegurd - 07-11-2011, 21:23

gulgulq napisał/a:
oczywiście z całej walki robi się szopkę a tłum ma radochę

Tylko dla gawiedzi robi się takie walki :)

Anonymous - 08-11-2011, 08:35

Saleta znowu miał szczęście. Ciekawe czy jeszcze wystąpi czy spęka.
sieegurd - 27-11-2011, 21:53

A więc KSW 17 za Nami, kilka uwag i spostrzeżeń :)

1. Rafał Moks vs Aslambek Saidov - szału nie było, spodziewałem się czegoś więcej :)
2. James " Messenger " Zikić vs Antoni Chmielewski - walka wyrównana, ciężko wskazać faworyta.
3. Maciej Jewtuszko vs Artur Sowiński - piękny strzał Kornika i zgon Maćka - spodziewałem się po Nim więcej.
4. Michał Materla vs Matt Horwich - dobra walka Materli, w końcu dobry rywal.
5. Jan Błachowicz vs Thierry Sokodjou - Janek "wymęczył" Sokodju i zasłużenie wygrał, chociaż obawiałem się 3 rundy.
6. Mariusz Pudzianowski vs James Thompson - Dobra walka Pudziana, poprawił kondychę i wytrzymałość. Bije dalej jak na wiejskiej dyskotece, ale nie zsiniał po pierwszej rundzie :P Jak dla mnie Thompson wygrał, a wynik był już z góry ustalony - przykre :(
7. Mamed Khalidov vs Jesse Taylor - Prawdziwy majstersztyk w wykonaniu Mameda :) Przyjemnie się ogląda jego walki :) Świetny w parterze, koniec jak zwykle przed czasem :)

Misiek :) - 27-11-2011, 23:08

Jak dla mnie Mammed wymiata, i pokazał klasę.
Pudzian wreszcie ma dobrego trenera, choć dużo mu brakuje...
Jak dla mnie powinna być 3 runda u Mariusza. 1 przegrał, druga była dla Pudziana a trzecia by rozstrzygnęła

DJ Fazi - 28-11-2011, 08:14

Misiek :) napisał/a:
Jak dla mnie Mammed wymiata, i pokazał klasę.
Pudzian wreszcie ma dobrego trenera, choć dużo mu brakuje...
Jak dla mnie powinna być 3 runda u Mariusza. 1 przegrał, druga była dla Pudziana a trzecia by rozstrzygnęła

Trzeciej rundy by nie wytrzymał - jak sama naszwa mówiła ZEMSTA wynik był z góry ustalony. Mariusz miał za zadnie cokolwiek pokazać zabłysnąć czym kolwiek zeby za cokolwiek mógł wygrać, ale widac było znaczącą poprawę z formą i walką w parterze.
Ja go podziwiam, ale on w MMA jest po to by wypromować swoim nazwiskiem KSW, i nie ważne czy w świetle chwały, przegranej czy skandalu.

Juiceman - 28-11-2011, 15:21

http://kwejk.pl/obrazek/698431
sieegurd - 28-11-2011, 22:10

Dokładnie tak powinno być i w sumie tak było :) Sędziowie przyznali się do błędu - niezła ściema :D

Cezar - 28-11-2011, 22:14

Uniewaznili, bo po takim walku nikt by z Pudzianem nie chcial walczyc :wink:
Kasa, kasa, kasa 8)

Misiek :) - 28-11-2011, 23:16

Cezar napisał/a:
Kasa, kasa, kasa 8)

A ja raczej sądzę,że do ksw nie przyjechało by zbyt wielu dobrych zawodników.

sieegurd - 29-11-2011, 06:50

Cezar napisał/a:
Kasa, kasa, kasa 8)

A ja raczej sądzę,że do ksw nie przyjechało by zbyt wielu dobrych zawodników.

Też mi się tak wydaje :) Po co jechać gdzieś, gdzie i tak z góry jesteś przegranym?

Misiek :) - 29-11-2011, 10:09

KSW to maszynka do robienia kasy, gdzie hasła nie do końca pokrywają się z rzeczywistością...
Niby mają popularyzować w Polsce mma....
Do tego sytuacja szeregowych zawodników nie jest tam najlepsza (nie mowie o mammedzie czy pudzianie). Posłuchajcie co mówił Highlander Górski

Endrjus - 30-11-2011, 13:48

Diablo obronił tytuł mistrza świata. W 11 rundzie znokautował Danny'ego Greena w Australii.
Walka masakra. Green to żadna rewelacja a do momentu nokautu wygrywał z "mistrzem" prawie wszystkie rundy. Polak spięty jak zwykle. Uratowało go to, że przeciwnik miał kondycję niczym Pudzianowski (już po pierwszej rundzie ciężko oddychał w narożniku).

sieegurd - 28-04-2012, 14:25

No powiem szczerze, że Marcin Najman mnie nie rozczarował :) Po pierwsze gadał głupio przed walką z Burneiką, po drugie pojawił się w ringu, po trzecie poddał się po 2 cepach :D :D :D Mam nadzieję, że nie skończy kariery, bo chciałbym żeby mu jeszcze Adaś Małysz łomot spuścił :D :D :D

A co do Koksu, to dobrze, że złapał Najmana, bo jeszcze ze 2 minuty i mógłby paść z braku tlenu :D

Krystian99 - 28-04-2012, 18:47

Fajna walka :D podobało mi się jak Koksu się rozpędzał na Najmana albo jak go gonił po klatce :axe: a Najman, nie wiedziałem że aż tak się gość upodli, tragedia :violent1: i jeszcze ta ucieczka ](*,)