[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Opuszczanie i podnoczenie szyb z kluczyka
mazin - 03-11-2011, 09:49
Luk napisał/a: | lichy, Trik, jak widać bardzo różnią się wersje starsze (przed 2010?) i nowsze. U mnie (2008) można bawić się szybami przez 30 sek przy otwartych drzwiach, jak również można ustawić otwieranie szyb przednich z pilota. |
Tak samo jest tu mnie (produkcja z X 2008), z tym, że ja się nie bawię szybami
Co ciekawe, domyślnie informy nie mają ustawionego otwierania/domykania szyb - a mój miał. Podejrzewam inicjatywę własną ASO, które wymieniało (co wiąże się z przeprogramowaniem) ECU z innych powodów. Żeby zamknąć wszystkie, wystarczy "ciapnąć" każdy przycisk, nie trzeba trzymać.
Luk - 03-11-2011, 09:57
mazin, Ja miałem od początku ustawione domykanie, ale teraz uaktywniłem również otwieranie. Co ciekawe, ASO samo do końca nie wiedziało czy się da, bo mówili, że w różnych jest różnie. Ale u mnie się dało.
Co do zamykania przyciskami, to u mnie też działają wszystkie tak samo, czyli można domykać jednym (głębszym) kliknięciem.
mazin - 03-11-2011, 10:05
Luk napisał/a: | mazin, Ja miałem od początku ustawione domykanie, ale teraz uaktywniłem również otwieranie. Co ciekawe, ASO samo do końca nie wiedziało czy się da, bo mówili, że w różnych jest różnie. Ale u mnie się dało.
Co do zamykania przyciskami, to u mnie też działają wszystkie tak samo, czyli można domykać jednym (głębszym) kliknięciem. |
Masz rację, wyraziłem się nieprecyzyjnie - tj. domykanie pewnie było w standardzie, otwierania ustawili przy przeprogramowywaniu, ale ponieważ wymiana ECU odbyła się we wczesnej fazie użytkowania lancera (tj. po miesiącu od nowości), to funkcję domykania/otwierania z kluczyka odkrywałem już po wymianie, nie wiem zatem jak było od nowości. W każdym razie, w mojej koniczynie było tak od początku, tj. od momentu, kiedy spróbowałem używać.
adrian1984 - 05-12-2016, 18:56
Jeśli w złym wątku piszę proszę o przekierowanie, ma ktoś z was automatyczne domykanie szyb przy zamykaniu samochodu z pilota?
tyku - 05-12-2016, 20:14
tokyo napisał/a: | Mozna to zrobic z funkcji alarmu oraz z kompa samochodu TYLKO DO ROKU 2010.
Pozniej trzeba dokladac moduly i dziala tylko z funkcji alarmu. |
adrian1984 - 05-12-2016, 21:32
Drogie są takie moduły ? cały koszt z robocizną plus minus na jaką kwotę może być ?
[ Dodano: 05-12-2016, 21:33 ]
Dodam, że mój samochó to rok modelowy 2015
sakej2 - 04-07-2017, 10:18
U mnie w Lancerze sportback z 2009 dało się ustawić otwieranie szyb z pilota (nie trzeba trzymać do końca) oraz automatyczną blokadę drzwi po przekroczeniu 20km/h, z tym że po włączeniu tej drugiej opcji, o ile wszystkie drzwi są zamknięte, auto blokuje się także po jakimś czasie (nie liczyłem jak długo), nawet gdy nie ma kluczyka w stacyjce.
Mam pytanie, jak sprawdzić czy mam moduł alarmu w aucie, o ile się nie mylę gdzieś na forum przeczytałem, iż w niektórych wersjach moduł był montowany i tylko nie był aktywowany.
grzesiopol - 05-07-2017, 19:39
Jeżeli chodzi ci o fabryczny alarm to na rynek europejski nie był aktywowany. Jak masz mmcsa to alarm jeżeli jest aktywny powinien się pokazać w ustawieniach wyposażenia (equipment).
tokyo - 05-07-2017, 22:47
......wszystkie etacsy mialy program alarmu z tym ze nieumiejetne uruchamianie go moze powodowac efekty uboczne w pracy komputera samochodu.
.....u kolegi sakej2 wlasnie mozliwe ze cos jeszcze sie przez przypadek zrabalo
sakej2 - 06-07-2017, 22:00
Na chwile obecną misiek dostał nowego etasc'a z akcji serwisowej i auto blokowanie drzwi było już włączone wiec doaktywowalem jeszcze tylko szyby
@tokyo możesz powiedzieć coś więcej na ten temat?
Lub wskazać posta do poczytania najlepiej z info jak poprawnie aktywować alarm?
Molo - 29-07-2018, 10:30
Troche odgrzeje temat. Jakis czas temu wyczytalem ze niemozliwe jest zsynchronizowanie szyberdachu z szybami (zamykanie z pilota). Tym sposobem juz 2 razy napadało mi do środka na kemping (zamykając z daleka zapomnialem ze jeszcze szyber lub zapomnialem ze
zostawiłem otwarty). Poza tym szyberdachu nie da sie zamknąc bez przekręcenia stacyjko na "on".
W tej chili mam uruchomione zamykanie szyberdachu razem z szybami z pilota czyli nawet takie "cuda" są mozliwe.
lukaszkalb - 24-03-2019, 17:02
A da się ustawić że gdy przytrzymasz przycisk otwierania to się szyby otworzą a gdy zamykania to zamkną???
tyku - 24-03-2019, 17:16
lukaszkalb napisał/a: | A da się ustawić że gdy przytrzymasz przycisk otwierania to się szyby otworzą a gdy zamykania to zamkną??? | Da się tak zrobić i ja tak mam, ale z tego nie korzystam.
lukaszkalb - 24-03-2019, 18:58
A jak to zaprogramować?? Zaznaczam że nie działa mi włączenie świateł po wyjściu z auta
tyku - 25-03-2019, 13:44
Można to zrobić samemu z poziomu MMCSa, lub MUT - III w serwisie.
|
|
|