To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Odpryski na lakierze - problemy z lakierem.

Trik - 21-09-2011, 22:52

Te niebieściutki (Electric Blue) widziałem na salonie, granatowego w Suwałkach i ze 2-3 białasy, ale nie były to RA, na trasie. Biały bardzo smaczny no i nie metalik, znaczy tańszy.
macior - 26-09-2011, 12:45

Luk napisał/a:
Tylko nic konkretnego nie powiedzieli... Myślałem że będzie analiza grubości lakieru, jego twardości itp, a tu tylko że są odpryski i dealer oraz MMC się wypięło... Czyli nic czego byśmy nie wiedzieli
Jedno było tylko interesujące: występowały dwa Lancery, oba czerwone. Czyżby czerwony lakier był słabszy?

I oba były SB. W moim sedanie jak u wszystkich, już się zdarzyły 2-4 odpryski, ale malutkie - nie więcej niż 2mm średnicy. A ci Miśkowie z TVNu mieli odpryski jak jednogroszówki! Wartość reportażu oceniam na krytycznie: panowie rzeczoznawcy potwierdzili że tak się dziać nie powinno, ale efekt tego żaden. Właściciele póki co nie skierowali spraw do sądu, więc i nie zamy ewentualnego rozstrzygnięcia. Dealer - wiadomo, palcem nie kiwnie, a od wyroku na pewno się odwoła.

mjsystem - 05-10-2011, 17:24

RalfPi dopiero dziś umyłem autko(chroniczny brak czasu), postaram sie strzelić fotkę :mrgreen:
RalfPi - 05-10-2011, 20:07

Właśnie już się chciałem upomnieć o fotkę:)
Ja w międzyczasie.. podeślę, jak tam u mnie odpryski wyglądają.. i co można z tym zrobić:)
Pozdrawiam!

mjsystem - 08-10-2011, 13:32

RalfPi napisał/a:
Właśnie już się chciałem upomnieć o fotkę:)

...padał deszcz... Fotki wyszły nieciekawie, ale dziś postaram je poprawić :wink:

sportowy - 25-10-2011, 21:43

No No :) Lancer coraz sławniejszy. Już druga Turbokamera poświęcona jakości lakieru. Najlepsze stają się tłumaczenia centrali , w pierwszym odcinku ,że problem nie jest im znany a ostatnio ,że to wina kształtu Lancera ( trajektoria lotu kamienia ). Co za bzdury. Ja wiem ,że obecne lakiery są słabsze niż te z przeszłości ale niestety z przykrością stwierdzam ,że Mitsu dało plamę. Mam porównanie bo równo z lancerem kupowałem firmowego fiata i porównanie nie wypada dla lancera najkorzystniej. :axe:
tomasz frontcza - 25-10-2011, 23:46

hej,

jak poczytałem forum :idea: to pomyślałem, że obowiązkowo trzeba domówić montaż chlapaczy :P
swoją drogą szkoda, że nowe auta mają taki problem :twisted: :oops:
co oni w tej Japonii myślą :shock:
a z innej beczki - już chyba lepiej mieć taki problem niż wieczne kłopoty techniczne z silnikiem lub inną elektryką jak np. w VW (i wiem co piszę) :cry:
Pozdrowienia dla wszystkich.

BRUNNER - 26-10-2011, 08:50

sportowy, kiedy była ta Turbokamera? Wiesz może kiedy będą powtórki? (Mam na myśli drugą część)
sportowy - 26-10-2011, 15:12

BRUNNER napisał/a:
sportowy, kiedy była ta Turbokamera? Wiesz może kiedy będą powtórki? (Mam na myśli drugą część)
Premiera była w poniedziałek o 22,30. Powtórki jak pamiętam są w piątek o 18,25 i w sobotę o 22,20.
gzesiolek - 26-10-2011, 15:50

sportowy napisał/a:
Mam porównanie bo równo z lancerem kupowałem firmowego fiata i porównanie nie wypada dla lancera najkorzystniej.

Akurat Fiat pod wzgledem lakieru poza matowieniem z czasem nigdy problemow nie mial... na tle innych japonczykow moze poza Mazda az tak zle Mitsu nie wyglada...
Fordy lakiery metalizowane tez maja dosc slabe (ale chyba lepsze niz Mitsu)... koreanczyki rownie slabo (przynajmniej Kia i Hyundai kompaktowe i mniejsze)... w Skodzie i Seacie miekkie ale grubsze i o odpryski trudniej...
Nie wiem jak u innych...
Ale generalnie Mitsu dalo plame z lakierem, choc moj rok produkcji 2008 i tak podobno jest lepszy niz te po 2010...

cabaniarz - 26-10-2011, 15:50

BRUNNER napisał/a:

tu masz chyba wszystkie odcinki :
http://vod.onet.pl/turbo-...al.html#odcinki

pablo diablo - 26-10-2011, 17:53

który to odcinek?
Trik - 26-10-2011, 18:00

Odcinki pojawiają się w sieci dopiero w następny poniedziałek po pierwszej emisji.
sebekpro - 27-10-2011, 09:41

Odnośnie Turbokamery w tvn to jeśli macie jakieś problemy z jakąś szkodą lub autem to możecie pisać do nich na mejla i być może znajdziecie się w mediach :-) Oglądałem dzisiaj z rana w TVN Turbo urywek poświęcony właśnie odpryskom lakieru na miśkach i gościu został postawiony pod ścianą i stwierdził, ze odstępuje od od umowy i będzie chciał zwrócić całe auto. Ciekawe czy mu się uda, może tym incydentem zmusi serwis do konkretnego polakierowania jego auta.
mkm - 27-10-2011, 12:41

sebekpro napisał/a:
może tym incydentem zmusi serwis do konkretnego polakierowania jego auta.

Ja już bym wolał z auta zrezygnować niż jeżdzić rozbieranym, poszpachlowanym, malowanym nowym autem. Ciekaw jestem czy w razie szkody komunikacyjnej będą potrącenia za nieoryginalny lakier?

Ciekaw też jestem ilu z Was narzekających na odpryski zabezpieczyło swój lakier po kupnie auta i nie piszę tu o "supernabłyszczaczu" kupionym w hipermarkecie :doubt:
Odkąd ten temat się pojawił oglądam każdego Lancera, któego spotykam i z tego co zauważam problem nie występuje w każdym...