To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Pinin - Moje wrażenia z użytkowania Pinina

Piotrek4 - 20-06-2015, 10:10

romek atomek napisał/a:
podziwiam .. odwagę - ja nie wytrzymałem jak zobaczyłem TO :
https://www.dropbox.com/s...596_10.jpg?dl=0

O ja Ja bym złomował, albo szukał zdrowego anglika.

dareqq - 20-06-2015, 10:36

Trza blachę robić ! Spawac konserwowac czyscic
Piotrek4 - 20-06-2015, 21:01

W swojego władowałem 5 litrów tectyl ml, kolejne 5 bodysafe i na to jeszcze 3l tectyl 190. Mam nadzieje że na parę lat wystarczy.
Anonymous - 22-06-2015, 15:41

Tak tak, odpadające kolumny to standard, to na szczęście udało mi się za wczasu oddać do korekty. Kolejne liche rozwiązanie, podskoczysz kilka razy w terenie i urywa kolumny. Swoją drogą to uwaga na te podskoki w terenie - u mnie to było powodem uśmiercenia komputera ECU. Dostał strzała spod kolumny i padł na miejscu.
Piotrek4 - 22-06-2015, 16:06

To może warto za wczasu przyspawać wzmocnienie. Co myślicie?
dareqq - 22-06-2015, 20:12

Poczysc miejsce łączenia kielichów z budą szczotą drucianą. Jak cos będzie nie tak to dziury wyjdą
Kuba0 - 06-07-2015, 18:47

Dziś wymieniłem lewe łożysko z przodu. Trochę mi chrobotało od dwóch miesięcy przy skręcaniu w prawo. Teraz już wiem dlaczego...

https://drive.google.com/open?id=0B-NzFJOyWjmiZ3htZFJlTHBvV2c

Trochę jestem niemile zaskoczony, że w poprzedniej wymianie tego łożyska nie umieszczono dwóch uszczelniaczy (simeringów) i woda miała pole do popisu. Niby włożono łożysko kryte. Nawet pierścień segera nie dal się przez rdzę w cywilizowany sposób wyjąć :(

Anonymous - 09-07-2015, 11:41

Ja również jutro świętuję! Pora na wymianę chłodnicy klimy i lekki lift przodu ( mocowania zderzaka i osłony chłodnicy na zaciskach ). Btw, macie pojęcie że na dwóch litrach oleju można sporo przejechać bez jakichkolwiek problemów i sygnalizacji z Centrum Obsługi Klienta Indywidualnego pulpitu kierowcy? Serdecznie polecam!
romek atomek - 09-07-2015, 14:33

ja w weekend wymiana listwy wtryskowej / wtryskiwaczy / czyszczenie i przegląd regulatora ..
ma mi to nie zająć całego dnia

Bartek - 09-07-2015, 14:38

romek atomek napisał/a:
czyszczenie i przegląd regulatora

współczuję - kazać do końca życia "inżynierowi" który umieścił w Pininie regulator ciśnienia od strony grodzi, cokolwiek z nim robić ponad regulację

romek atomek - 09-07-2015, 15:01

Bartek napisał/a:
romek atomek napisał/a:
czyszczenie i przegląd regulatora

współczuję - kazać do końca życia "inżynierowi" który umieścił w Pininie regulator ciśnienia od strony grodzi, cokolwiek z nim robić ponad regulację

wiesz - pod chmurką, na trawce .. uwielbiam leżeć pod pininem odkręcać dolot od spodu - te 2 śruby są kochane .. zresztą zdjąć pół biedy - a jak "pięknie wchodzi" z powrotem - poezja .. ;) no ale wiesz, zawsze będzie można go Kärcherem przelecieć .. ;)

[ Dodano: 09-07-2015, 16:21 ]
Sk00tie napisał/a:
Btw, macie pojęcie że na dwóch litrach oleju można sporo przejechać bez jakichkolwiek problemów i sygnalizacji z Centrum Obsługi Klienta Indywidualnego pulpitu kierowcy? Serdecznie polecam!
macie - bo ta lampka przyjacielu to nie czujnik poziomu oleju tylko jego ciśnienia ;) )))))))
Anonymous - 10-07-2015, 10:01

No przecież ciśnienie tych dwóch litrów oleju było w normie, nie widzę precedensu.
romek atomek - 10-07-2015, 16:20

Sk00tie napisał/a:
No przecież ciśnienie tych dwóch litrów oleju było w normie, nie widzę precedensu.
pewnie smog pompy oleju jest nad dnem miski - mnie tam nie było - nie wiem .. ale czasem silniki nie zgłaszają problemów nawet, gdy bagnet po nocy suchy.. i ponoć właśnie dla tego .. a z ciekawości - jesteście zwolennikami lania oliwy na max ? czy po środku ? bo to są szkoły jak otwocka i falenicka
zibi1973 - 11-07-2015, 00:22

Smog jest, ale nad Krakowem i Zakopanem...
Ja leję zawsze poniżej max, ale znacznie powyżej "środka". Która szkoła kest lepsza i dlaczego?

yanes - 11-07-2015, 06:02

A smok jest tylko w Krakowie... Ja dolewam olej jak sobie przypomne i zawsze na bagnecie mam już minimum czyli średni stan po dolewce mam poniżej "środka".