To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - ZLOT 2011 - ORGANIZATOR i MIEJSCE - POSZUKIWANIA!!!

junior81 - 01-09-2010, 01:41

Aga napisał/a:
pamar napisał/a:
Aga napisał/a:
mnie się podobał Stryków - jak już pisałam

Odpada, brak jakich kolwiek atrakcji!!! (chyba, że węzłów trzech :) )

o jakich atrakcjach myślisz?

Dobre pytanie?

Zauważyłem, że nie wiele osób przez zlot opuszczało ośrodek w Wilkasach czy Żywcu.
Jedyną najpilniejsza atrakcją był sklep spożywczo/monopolowy.
Chyba dużo ludzi wybierając się na zlot nie myśli o zwiedzaniu. Więc szukanie ośrodka położonego w ciekawych okolicach nie powinno być na pierwszym planie.
Raczej bym szukał miejsca gdzie można pomieścić wszystkich gości w jednym miejscu, bo w kupie siła. :D

TommiCrazy - 01-09-2010, 02:20

rowniez warto wziasc pod uwage zeby noclegi byly szeroko oddalone od siebie, przyszlo mi to do glowy gdy okazalo sie ze niema w osrodku w wilkasach wolnych pokoi, musialem wynajac lokum w najblizszym sąsiednim hotelu, tam wogole nie slychac bylo ze odbywa sie zlot... tak ze huczna grupa jak i ta "kulturalna" mogla by miec swoje bastiony :)
Aga - 01-09-2010, 08:55

hehehe
coraz więcej tych wymagań...
obawiam się, że żaden ośrodek ich nie spełni
:mrgreen:

TommiCrazy - 01-09-2010, 09:06

przeniesc zlot na czechy albo na slowacje :)
Marti - 01-09-2010, 09:36

junior81 napisał/a:
Zauważyłem, że nie wiele osób przez zlot opuszczało ośrodek w Wilkasach czy Żywcu.

I tu się kolego mylisz, jako że miałem daleko na zlot pojechałem tam tydzień wcześniej i możesz mi wierzyć że zwiedziłem wszystko w okolicy (bunkry, bunkry, bunkry ;) , twierdze i piękne jeziora + spacery na grzyby), dopiero po południu grill i monopol. Z tego co widziałem to Częstochowiacy też przyjechali wcześniej i codziennie gdzieś śmigali. Jak część z nas będzie miała w 2011 roku równie daleko to na pewno zrobi sobie ze zlotu 2 urlop przez co miło by było żeby w okolicy "coś było" - choćby jezioro, lub/i boiska sportowe - cokolwiek co odciągnie na chwilę uczestników od monopolu ;p

Szkoda że nad Soliną nie ma odpowiedniego ośrodka żeby nas pomieścił - chyba że się mylę...

Chooper - 01-09-2010, 09:40

na zlot przyjechałem bezpośrednio z Kaszub i borów tucholskich znad jeziora Radunie i Wdzydze.
Widziałem tam w okolicy kilka ośrodków z Brdami. Okolica malownicza, bazę trzeba by zweryfikować i pogodę zamówić z 10 m-cy wcześniej ;)

koszmarek - 01-09-2010, 09:42

Marti napisał/a:
Szkoda że nad Soliną nie ma odpowiedniego ośrodka żeby nas pomieścił - chyba że się mylę...

jest. ten Wojskowy Jawor czy jakoś tak. Tylko nie wiem czy mamy kogoś bardziej z okolicy do organizacji? I czy mają miejsca. Parę pawilonów, budynek hotelowy, port, plaża, sklepik na ośrodku, basen, hala, kręgle..

Marti - 01-09-2010, 09:47

koszmarek napisał/a:
Tylko nie wiem czy mamy kogoś bardziej z okolicy do organizacji?

Pisząc wcześniejszego posta też o tym pomyślałem.... :( szkoda że tam nie mieszkam :(

koszmarek - 01-09-2010, 09:53

na dużą odległość nie polecam. Myśmy mieli ogrom wydatków paliwowych jeżdżąc warszawa-wilkasy, a jak dalej to jeszcze gorzej. Najlepiej jak najbliżej. Żeby uniknąć problemów jak nasze.
Bartek - 01-09-2010, 10:03

Hubeeert napisał/a:
Ten termin jest optymalny dla wszystkich oprócz Agi

Nie tylko Agi. Pogoda dała mi jako osobie poczuwającej się do odpowiedzialności za przebieg imprezy takiego stresa, że wolałbym uniknąć takich odczuć w przyszłości i oszczędzić ich innym.

Jak pokazał tegoroczny Zlot - jeden ośrodek jest o wiele lepszą opcją niż kilka, nawet odległych od siebie o kilkaset metrów... Łatwość przepływu ludzi, mniejszy teren do ogarnięcia, łatwiejsza integracja i powrót do domu po integracji ;)

TommiCrazy, rozumiem o co Ci chodzi, ale zobacz jak od Zlotu w Strykowie ciągnie się zarzut powstania "grupy basenowej", a takie rozwiązanie pogłębiłoby takie podziały.

Mam nadzieję dziś spotkać się z Hubeeertem i szczerze pogadać, myślę, że coś ciekawego wymyślimy :)

Anonymous - 01-09-2010, 10:05

TommiCrazy napisał/a:

Może Tatralandia? :mrgreen:

Bartek - 01-09-2010, 10:14

enanthate napisał/a:
TommiCrazy napisał/a:

Może Tatralandia? :mrgreen:

W zeszłym roku już proponowałem Egipt lub lepiej nawet np. okolice fabryki Mitsu: klik , ale te miejscówki mają swoje wady ;)

gulgulq - 01-09-2010, 10:16

koszmarek napisał/a:

jest. ten Wojskowy Jawor czy jakoś tak. Tylko nie wiem czy mamy kogoś bardziej z okolicy do organizacji? I czy mają miejsca. Parę pawilonów, budynek hotelowy, port, plaża, sklepik na ośrodku, basen, hala, kręgle..

http://wzwjawor.pl/kontak...a-wypoczynkowa/

Cytat:
"Bazę noclegowa ośrodka stanowią trzy pawilony wczasowe o nazwach „Sosna”, „Jodła”, „Modrzew” z 385 miejscami noclegowymi. Położone bezpośrednio nad Zalewem w sąsiedztwie z obiektami sportowymi, dają możliwość zakwaterowania w apartamentach, pokojach 1-, 2-, 3- i 4-osobowych z pełnym węzłem sanitarnym.

Głównym obiektem ośrodka jest pawilon wielofunkcyjny, w którym znajduje się sala widowiskowo-kinowa, jadalnia, sale bankietowe, salon gier, biblioteka, kawiarnia „Rajska” i pomieszczenia administracyjne.

Do dyspozycji grup studenckich i młodzieżowych przeznaczony jest pawilon „Jawornik” – oddalony od przystani i obiektów sportowych ok . 600 – 700 m. – w którym istnieje możliwość zakwaterowania 121 osób.

Dla tych, którzy chcieliby wypocząć w bardziej komfortowych warunkach udostępniamy dwie wolnostojące wille o nazwach „Brzoza” i „Akacja” z sześcioma miejscami noclegowymi w każdej"

385 miejsc + 121 w ośrodku studenckim (700 metrów dalej) + pole namiotowe

ceny od 100 do 180 zł za apartament z wyżywieniem całodobowym

jak ktoś jest z MON lub ma tam wtyki pewno można by było załatwić taniej

Bartek - 01-09-2010, 10:24

gulgulq, fajnie, ale ten ośrodek nie leży zbyt centralnie w naszym kraju ;) , choć mnie osobiście to nie przeszkadza, ale szczeciniakom może ;)
koszmarek - 01-09-2010, 10:25

Bartek, znaczy myślisz, że Szczecin nie dojedzie na zlot bo daleko? O_O' to niech robią w szczecinie :P ktoś coś deklarował na Zlocie :twisted: