Carisma - Techniczne - Nawigacja Płyta CD
Tolkalen - 05-03-2018, 14:19
Hej
Czy macie wewnętrzny schemat radia PH-4500 MZ312570 lub starszego modelu? Z góry dzięki za każdą pomoc.
Pozdrawiam
Tolkalen
Kamilio2406 - 05-03-2018, 20:23 Temat postu: Nawigacja Płyta CD Witam serdecznie. Sam szukam i dołączam się do pytania wyżej o schemat. Wyprowadziłem sobie zarówno AUX z pod procesora audio jak również RCA ale mam lekkie szumy z alternatora. Oczywiście wszystko odseparowane kondensatorami bipolarnymi audio o poj. 4,7uF. Ktoś miał z was podobne problemy z zakłuceniami?
fneo61 - 21-08-2018, 13:07
Potrzebuję ponownie uruchomić panel(wyświetlacz) od nawigacjii innych info. Zegarek, spalanie itp. Po zmianie uszkodzonego bezpiecznika wszystko zniknęło
podaję link go grupy na facebooku ze zdjęciami wyświetlacza i opisem nawi
https://www.facebook.com/...3&theater&ifg=1
djmarco83 - 05-01-2019, 14:48
Szukam płytki startowej czy też mapy do nawi o numerach mz312138
Na tej ruskiej stronie nie ma takiego numeru.
Pomoże ktoś? Chodzi o uruchomienie radia po odpięciu aku.
grzesiopol - 17-01-2019, 13:21
djmarco83 i co udało się uruchomić czy wymieniasz sprzęt.
djmarco83 - 17-01-2019, 13:26
grzesiopol napisał/a: | djmarco83 i co udało się uruchomić czy wymieniasz sprzęt. |
Nie udało się uruchomić ani nie zmieniam sprzętu. Poczekam do wiosny jak przyjdzie ocieplenie. A tak korzystając z okazji, sam wyświetlacz do tego radia na kasety co mam wystarczy kupić czy coś jeszcze?
grzesiopol - 17-01-2019, 16:16
Nie wiem czy będzie ci współgrać wyświetlacz z radiem, ale osobno na pewno będzie działał. Oczywiście pisze o monochromatycznym z przyciskami, masz wtedy możliwość zmiany parametrów wyświetlacza.
djmarco83 - 17-01-2019, 18:11
grzesiopol napisał/a: | Nie wiem czy będzie ci współgrać wyświetlacz z radiem, ale osobno na pewno będzie działał. Oczywiście pisze o monochromatycznym z przyciskami, masz wtedy możliwość zmiany parametrów wyświetlacza. |
Osobno czyli nie muszę mieć ani radia ani navi?
grzesiopol - 17-01-2019, 19:12
Tak monochromatyczny podpinasz jak tamten kolorowy i powinien działać normalnie, przyciskami w wyświetlaczu możesz sobie zmieniać wskazania i ustawić godzinę. Możesz na początek sprawdzić czy ci będzie działać z radiem bo ja zmieniałem radio i od razu wyświetlacz, natomiast wyświetlacz kolorowy, radio i napęd CD wyjąłem całkowicie (miałem taki zestaw w Space Wagonie).
bogs - 17-03-2019, 21:39
Witam na forum,
mam Carisme z oryginalnym radiem z nawigacją, jak zmienić wyświetlanie średniego zużycia itp. z mpg na km na wyświetlaczu? Szukałem w instrukcja ale tam jest opis do wersji wyświetlacza z przyciskami pod spodem.
Proszę o pomoc
Shrek007 - 21-08-2020, 18:09
Witam.
Wiem ze jest duży problem ze zdobyciem płytki do nawigacji (carisma). Będę bardzo zadowolony jeśli.
ktoś będzie miał do sprzedania.
Pozdrawiam.
|
|
|