To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - KOS

sibkods - 06-10-2010, 17:00

Chyba znowu się zapędziliście i porównujecie wyższa klase do niższej......
Gdybym miał Cayenne to bym wyśmiał to Q5 :)

13zbyszek13 - 06-10-2010, 19:09

janekzpolic napisał/a:
no dla mnie bez znaczenia jest homologacja bo 5 osób i tak nie da rady jechać w Outlanderze ,kanapa jest węższa o 10 cm niż w zwykłym samochodzie kombi średniej klasy

Spoko kolego da się jechać w 5 osób , nawet dosyć długie trasy.
Często jeżdżę w 5 osób i dosyć duży bagaż , i wtedy jednak jest lepiej mieć tą homologację na 5 osób.

mitsu00 - 06-10-2010, 23:30

13zbyszek13 napisał/a:
Często jeżdżę w 5 osób i dosyć duży bagaż , i wtedy jednak jest lepiej mieć tą homologację na 5 osób.

Ale wtedy tył siadai że heeeeejjjjjj :twisted:

P.S. Zwracam honor w sprawie zamykania i uzbrajania alarmu guziorem obok zamka w tylnej klapie bagaznika. Tez mam tam czujkę, choć muszę przyznać że musiałem się jej sporo naszukac żeby znaleźć :lol:

janekzpolic - 06-10-2010, 23:51

13zbyszek13 napisał/a:
janekzpolic napisał/a:
no dla mnie bez znaczenia jest homologacja bo 5 osób i tak nie da rady jechać w Outlanderze ,kanapa jest węższa o 10 cm niż w zwykłym samochodzie kombi średniej klasy

ja mam dzieciaki w fotelikach i nie ma szansy między nimi usiąść
rezon - 07-10-2010, 09:27

13zbyszek13, wielkie dzięki. Miło coś odkryć coś ciekawego po 2,5roku :drinkers: :drinkers: też mam - sprawdziłem. A cały czas biegałem do drzwi aby zamknąć :roll: Dla takich informacji warto czytać forum :)

[ Dodano: 07-10-2010, 09:31 ]
13zbyszek13 napisał/a:
Pewnie, że się da. Outek ma jednak trochę miejsca z tyłu, a siada jak wiele innych autek bez pneumatycznego zawiasu. Jedyne co mi przeszkadza w długi trasach to hałas powietrza, opon i silnika, reszta jest zgodna z oczekiwaniami
skaut - 07-10-2010, 09:35

rezon napisał/a:
13zbyszek13, wielkie dzięki. Miło coś odkryć coś ciekawego po 2,5roku :drinkers: :drinkers: też mam - sprawdziłem. A cały czas biegałem do drzwi aby zamknąć :roll: Dla takich informacji warto czytać forum :)

rezon - dla takich informacji warto czytać instrukcję obsługi :D
Być uczestnikiem forum również jak najbardziej warto :finga:

rezon - 07-10-2010, 09:54

skaut napisał/a:
rezon - dla takich informacji warto czytać instrukcję obsługi
instrukcja obsługi jest potrzebna, jak wszystko inne zawiedzie ;) Jakoś specjalnie mi nie brakowało zamykania na klapie.
13zbyszek13 - 07-10-2010, 10:59

janekzpolic napisał/a:

W chyba każdym samochodzie z dwoma rzędami siedzeń mając dwa foteliki w drugim rzędzie trzecia osoba ma komfort jazdy zerowy.

janekzpolic - 07-10-2010, 11:21

13zbyszek13 napisał/a:
janekzpolic napisał/a:

W chyba każdym samochodzie z dwoma rzędami siedzeń mając dwa foteliki w drugim rzędzie trzecia osoba ma komfort jazdy zerowy.
niekoniecznie tam gdzie są 3 niezależne fotele da się jechać np scenic touran smax itd
andkul2 - 07-10-2010, 11:50

też mam czujkę w klapie z tyłu :D o dziwo działa :mrgreen:
karol_alasz - 07-10-2010, 14:40

rezon napisał/a:
karol_alasz napisał/a:
A nie działa tym przyciskiem przy klamce w klapie???
zamykasz nim????

Nie tylko nim zamykam cały samochód ale też składam lusterka-działa identycznie jak te gumki na klamkach przednich drzwi (kierowcy i pasażera).

[ Dodano: 07-10-2010, 14:42 ]
rezon napisał/a:
Outek ma jednak trochę miejsca z tyłu, a siada jak wiele innych autek bez pneumatycznego zawiasu.

To też było na forum...zdaje się ,że mitsu00 polecał jakieś sprężyny na wymianę do tyłu i autek nie siada ale też i nie traci charakterystyki tłumienia.

janekzpolic - 07-10-2010, 14:53

lepiej pójść 4 cm niżej
http://cgi.ebay.de/H-R-lo...=item5d2b5be98c
będzie się mniej bujał

regon - 07-10-2010, 16:34

w sierpniu wysłałem zapytanie do ASO z linkiem do sprężyn, które pokazywał mits00, czy nie mają czegoś takiego do MO. Odpowiedź mnie powaliła "sprężyny oryginalne są wystarczająco mocne i nie trzeba ich wzmacniać".
mitsu00 - 07-10-2010, 20:48

regon napisał/a:
w sierpniu wysłałem zapytanie do ASO z linkiem do sprężyn, które pokazywał mits00, czy nie mają czegoś takiego do MO. Odpowiedź mnie powaliła "sprężyny oryginalne są wystarczająco mocne i nie trzeba ich wzmacniać".

Buahahahahaha......... W lipcu we Władku widziałem OII załadowanego po dach z kompletem pasażerów i z rowerami na haku. Efekt był żałosny, tył siadł mu tak że 1/4 opony z tyłu nie było widac. Az boję się wyobrazić jak auto by się zachowało w przypadku nagłego manewru omijania przeszkody. Prawie każdy Helmut zza Odry ma te dodatkowe sprężyny i ponoć działają zajefajnie.

13zbyszek13 - 08-10-2010, 13:17

janekzpolic napisał/a:
niekoniecznie tam gdzie są 3 niezależne fotele da się jechać np scenic touran smax itd

To czy one są trzy niezależne nie ma żadnego znaczenia.
A scenic jest na 100% węższy od MO II