Outlander II Ogólne - [II 2.0 DID] Zimowe oponki
mitsu00 - 25-10-2010, 13:42
bonito napisał/a: | Oj nie przesadzajmy z tym hałasem - ja też jeżdżę na autostradzie tak do 150-160, ale w Niemczech widziałem kilka Outlanderów poruszających się jakieś 180-190 bez żadnych problemów (Niemcy często stosują prostą zasadę wciskania pedału do oporu...)
bonito |
Z pedałem gazu wciśniętym do oporu to każdym autem można jeździć..... Kwestia tylko w jakich warunkach Dla mnie OII powyzej 140 km/h huczy. A porównanie mam do kilku aut które ujeżdżam/ujeżdżalem.
dab - 27-10-2010, 07:43
Panowie, a propo opon....przy okazji jakie sruby sa oryginalnie w outku do kol 18""
19 czy 20?
karol_alasz - 27-10-2010, 10:31
Ale o co konkretnie pytasz? Długość szpilek wkręconych oryginalnie w piasty czy rozmiar nakrętek ,a jak nakrętek to co to ma być to 19 czy 20 ? Pod klucz ? Bo jak pod klucz to chyba powinien być standardowy (inna sprawa że nie każda fajka się zmieści w te alusy ori)
dab - 27-10-2010, 10:34
konkretnie chodzi mi jakim kluczem odkrecac? 19 czy 20?
musze kupic na szybko nasadke 1/2 a nie mam jak sprawdzic...
karol_alasz - 27-10-2010, 10:41
I tutaj masz problem,bo jak napisałem wyżej (po edycji) to może sie nie zmieścić....
A rozmiar sprawdzić byś mógł jakbyś wyciągnął fajkę z bagażnika i zmierzył rozstaw od ścianki doi ścianki,nie? Zresztą i tak najlepiej z fajką do sklepu pójść żeby sprawdzić któy by pasował bo nasadka nasadce nierówna
dab - 27-10-2010, 10:49
karol_alasz napisał/a: | I tutaj masz problem,bo jak napisałem wyżej (po edycji) to może sie nie zmieścić.... |
zmiescic to raczej sie zmiesci bo otwory w alufeldze na klucz sa duze karol_alasz napisał/a: | A rozmiar sprawdzić byś mógł jakbyś wyciągnął fajkę z bagażnika i zmierzył rozstaw od ścianki doi ścianki,nie? |
pewnei ze tak ale jak pisalem, obecnei nie mam pod reka ani outka ani instrukcji do niego..stad pytam naszbko kogos z was..moze macie jedno albo drugie pod reka i mozecie l00knac?
karol_alasz - 27-10-2010, 11:00
dab napisał/a: | zmiescic to raczej sie zmiesci bo otwory w alufeldze na klucz sa duze |
Nie pisałbym tego gyby ten temat nie był juz poruszany... ale nie chce mi sie szukać.
Ja niestety pod ręką nie mam nawet domu a co dopiero samochodu...Instrukcje mam pod ręką ale juz sprawdzałem i tam o rozmiarze tych nakrętek nic nie znalazłem...
[ Dodano: 27-10-2010, 11:01 ]
dab napisał/a: | nie mam pod reka ani outka |
ale jakis inny samochód z fajką masz?
dab - 27-10-2010, 12:14
karol_alasz napisał/a: | dab napisał/a: | zmiescic to raczej sie zmiesci bo otwory w alufeldze na klucz sa duze |
Nie pisałbym tego gyby ten temat nie był juz poruszany... ale nie chce mi sie szukać.
Ja niestety pod ręką nie mam nawet domu a co dopiero samochodu...Instrukcje mam pod ręką ale juz sprawdzałem i tam o rozmiarze tych nakrętek nic nie znalazłem...
[ Dodano: 27-10-2010, 11:01 ]
dab napisał/a: | nie mam pod reka ani outka |
ale jakis inny samochód z fajką masz? |
przeciez nie ma na to regoly...myslisz ze kazde kolo ma takie same sruby??
(przykladowo, ojca i30 ma bodajze 19 a na pewno inny rozmiar niz outek bo przy wymianie mielismy inny klucz...)
chyba ze nie rozumiesz o co prosze?? a myslalem ze jasno sprecyzowalem pytanie..
Pytanie dnia
Jakim kluczem (chodzi o rozmiar) odkrecic srube (nakretke) od kol alu?
Qrcze..wydawalo by sie ze to takie proste a jednak moze sprawic problem...
Najtrudniejsze sa jednak te proste pytania?
niemniej, jkaby ktos do godz 17 mial jakies info w tej sprawie to prosze.
dzieki
[ Dodano: 27-10-2010, 12:19 ]
karol_alasz napisał/a: | Nie pisałbym tego gyby ten temat nie był juz poruszany... ale nie chce mi sie szukać. |
PS. Szukalem ale niestety ani slowa o tym na forum outka nie ma..albo wyszukiwarka jest do d...
didku - 27-10-2010, 14:45
w 18" tych ''diamentowych' mam nakrętki o rozmiarze 21mm. Te nakrętki które są płaskie od strony aluska z taka jakby podkładką. W "podróbkach " aluski na zimę mam 19 i są stożkowe u podstawy. Chyba tobie dab te pierwsze w 16" powinny wejść.
dab - 27-10-2010, 15:04
ja mam alusy 18" od intense + wiec dalej nie wiem co tam jest... a na zime mam 16" i przykrecam je tym samym jednym kompletem srub
zaraz po robocie pierwsze co zrobie to rzuce sie z miarka na kola
jorzyk1976 - 27-10-2010, 20:11
dab napisał/a: | ja mam alusy 18" od intense + wiec dalej nie wiem co tam jest... a na zime mam 16" i przykrecam je tym samym jednym kompletem srub
zaraz po robocie pierwsze co zrobie to rzuce sie z miarka na kola |
rozumiem że gdy kupie sobie alusy 16" to mogę je przykręcić tym samym kompletem śrub co są przykręcone letnie 18"?
sylb - 27-10-2010, 20:42
jorzyk1976 napisał/a: | dab napisał/a: | ja mam alusy 18" od intense + wiec dalej nie wiem co tam jest... a na zime mam 16" i przykrecam je tym samym jednym kompletem srub
zaraz po robocie pierwsze co zrobie to rzuce sie z miarka na kola |
rozumiem że gdy kupie sobie alusy 16" to mogę je przykręcić tym samym kompletem śrub co są przykręcone letnie 18"? |
Tak i nie, to zależy jak wielkie będziesz miał otwory na śruby w nowej feldze, oryginalne śruby są bardzo duże, bo mają taką zintegrowaną szeroką podkładkę i do większości felg są za duże.
jorzyk1976 - 27-10-2010, 21:33
tzn jeżeli kupie drugie felgi to muszę sprawdzić śruby, żeby nie kupić śrub o za małej średnicy a przez to nie pasujących w otwory piasty.
mitsu00 - 27-10-2010, 21:59
jorzyk1976 napisał/a: | tzn jeżeli kupie drugie felgi to muszę sprawdzić śruby, żeby nie kupić śrub o za małej średnicy a przez to nie pasujących w otwory piasty. |
Ja mam 2 komplety felg i 2 komplety śrub, bo te z diamentowych 18'' nie pasują.
jorzyk1976 - 27-10-2010, 22:09
a zerknijcie koledzy czy takie do outka II będą pasowac
http://allegro.pl/741-fel...1288474182.html [/list]
|
|
|