To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Matejo i Colt GTI

macia - 03-04-2011, 20:06

Matejo, ja kupiłem na allegro od gościa, który potrafi dobrać do auta odpowiednie śruby. W razie czego i tak można zwrócić. Link do śrubek możesz zobaczyć w moim temacie o evolanderze :)
Matejo - 03-04-2011, 21:40

Kurcze cena to mnie zabiła,
Gadałem z Reaperem z Coltmanii i on do swojej CJ za 40zł zakupił.

mkm - 03-04-2011, 22:15

Matejo napisał/a:
za 40zł zakupił.

Ze śrubami jak z każdym zabezpieczeniem. Wszystko da sie złamać.
Cena jest jedynie wyznacznikiem czasu jaki trzeba poświęcić na jego złamanie.
Najtańsze "złodziejki" są z materiału miekkiego jak plastelina.
Wg. mnie kasa wyrzucona w błoto.

Kleju - 03-04-2011, 22:20

Matejo napisał/a:
i on do swojej CJ za 40zł zakupił

I pewnie z allegro gdzie każdy może sobie taki zestaw kupić? :mrgreen: Co to za śruby zabezpieczające gdzie każdy może takie kupić + klucz do nich :roll:

Najlepsze zrobi tokarz znający się na rzeczy ;) Czyli jedyne i niepowtarzalne :) Ale fakt, cena jest adekwatna do jakości (stopnia zabezpieczenia)

rosomak1983 - 03-04-2011, 23:07

IMO takie zabezpieczenie odstrasza amatorów i o to chodzi. Jesli nie masz felgi za xxxx pln to nie ma sensu dorabiac u tokarza bo itp bo nikt powazny sie na nie nie rzuci... Zreszta jak trafisz na znawce to nie ma znaczenia czy tokarz czy allegro....
Matejo - 03-04-2011, 23:27

rosomak1983 napisał/a:
IMO takie zabezpieczenie odstrasza amatorów

o to mi właśnie chodzi żeby odstraszyło ich trochę, i mi da spokojnieszy sen.

Anonymous - 03-04-2011, 23:48

Kleju napisał/a:
I pewnie z allegro gdzie każdy może sobie taki zestaw kupić? :mrgreen: Co to za śruby zabezpieczające gdzie każdy może takie kupić + klucz do nich :roll:

a to zależy od firmy

mcgard ma ileś tam unikatowych wzorów i żeby trafić Taki sam zestaw musisz mieć trochę więcej szczęścia niż tylko zakup 10 paczek za prawie 150 zł bo tyle kosztuje takie zabezpieczenie.

Kleju - 04-04-2011, 00:42

rosomak1983 napisał/a:
Zreszta jak trafisz na znawce to nie ma znaczenia czy tokarz czy allegro...

Tym tokiem myślenia to po co Ci szyby w aucie? Znawca podejdzie wybiję szybe i zabierze radio ;)
A te z allegro za kilkadziesiąt złotych, sam widziałem jak się na nie nabija klucz i spokojnie odkręca koło, bez żadnych umiejętności...

rosomak1983 - 04-04-2011, 01:32

Cytat:
Tym tokiem myślenia to po co Ci szyby w aucie? Znawca podejdzie wybiję szybe i zabierze radio ;)

zeby deszcz nie zamoczył tapicerki :D
Serio to pare dobrych lat temu ktos postawił na cegłach malucha (tak 126p) mojego taty. Potrzeba czyni złodzieja :wink: nie wierze ze dla zysku.... ktos po prostu potrzebował,.. róznie to bywa ale parafrazujac to jak ktos ma wybic szybe to wybije z czego by nie była albo zpasuje. Tak samo z srubami na felgi.
Atrapa alarmu odstraszy amatora podobnie jak te zabezpieczenia. A na nasze auta czy fele (jesli nie mamy niewiadomo wie czego) wystarczy strach na wróble w 99%.

Matejo - 08-04-2011, 19:36

Dziś na autostradzie mojemu małemu Miśkowi zachciało się odchudzać,
i tak niewiem kiedy przy prędkości około 100km/h i silnych wiatrachz jakimi mamy teraz przyjemność zwiało mi listwę dachową od strony kierowcy.
Tak więc teraz mam pytanie kto miałby na zbyciu taką listwę lub 2 chętnie zakupię.
PZDR

Matejo - 11-04-2011, 18:40

Własnie przed chwilą zakupiłem do Colta śrubki zabepieczające firmy MCGARD
żebym troszkę spokojniej spał
choć więm że żadne śruby nie ochronią kół jak przyjdzie fachura i będzie chciał sobie przygarnąć moje felgi.
Ale przynajmniej amatorów odstraszy.

Matejo - 23-04-2011, 15:27

Dziś w końcu zapytam się was Mitsumaniacy o to co mnie nurtowało już jakiś czas.
Mianowicie chodzi o koło zapasowe.
W moim Colcie jest dojazdówka, dziś nawet zobaczyłem że jest to 15"
i tu pojawia się moje pytanie.
Czy w Coltach były dojazdówki czy tylko normalne koła w zapasie?
Bo słyszałem że niektórzy z was mają zwykłe kółka w zapasie.
poniżej fotki:

A i pojawił mi się pomysł a dokładniej spodobały mi się felgi co myślicie na zmianę moich ALU na tki wzór:

Myślę nawet nad identyczną kolorystyką.
pzdr

londolut - 23-04-2011, 15:47

W Coltach tylko pełnowymiarowe. Do CAx nie proponowali 15" z tego co kojarzę :D
A felg nie waż się zmieniać :P

Matejo - 24-04-2011, 21:47

Ok felg nie zmienie hehe.
Dziś z okazji ładnej pogody odwiedziłem poradzieckie lotnisko i oczywiście wpadło kilka fotek niestety nie są jakiejś super jakości bo robione tel. tylko 5mpx ale zawsze to coś.

mkm - 25-04-2011, 19:41

Ale znalazłeś fachowy plener.
Bierz lepszy aparat, bo Colt sie pięknie prezentuje na tym lotnisku.