Nasze Miśki - Matejo i Colt GTI
macia - 03-04-2011, 20:06
Matejo, ja kupiłem na allegro od gościa, który potrafi dobrać do auta odpowiednie śruby. W razie czego i tak można zwrócić. Link do śrubek możesz zobaczyć w moim temacie o evolanderze
Matejo - 03-04-2011, 21:40
Kurcze cena to mnie zabiła,
Gadałem z Reaperem z Coltmanii i on do swojej CJ za 40zł zakupił.
mkm - 03-04-2011, 22:15
Matejo napisał/a: | za 40zł zakupił. |
Ze śrubami jak z każdym zabezpieczeniem. Wszystko da sie złamać.
Cena jest jedynie wyznacznikiem czasu jaki trzeba poświęcić na jego złamanie.
Najtańsze "złodziejki" są z materiału miekkiego jak plastelina.
Wg. mnie kasa wyrzucona w błoto.
Kleju - 03-04-2011, 22:20
Matejo napisał/a: | i on do swojej CJ za 40zł zakupił |
I pewnie z allegro gdzie każdy może sobie taki zestaw kupić? Co to za śruby zabezpieczające gdzie każdy może takie kupić + klucz do nich
Najlepsze zrobi tokarz znający się na rzeczy Czyli jedyne i niepowtarzalne Ale fakt, cena jest adekwatna do jakości (stopnia zabezpieczenia)
rosomak1983 - 03-04-2011, 23:07
IMO takie zabezpieczenie odstrasza amatorów i o to chodzi. Jesli nie masz felgi za xxxx pln to nie ma sensu dorabiac u tokarza bo itp bo nikt powazny sie na nie nie rzuci... Zreszta jak trafisz na znawce to nie ma znaczenia czy tokarz czy allegro....
Matejo - 03-04-2011, 23:27
rosomak1983 napisał/a: | IMO takie zabezpieczenie odstrasza amatorów |
o to mi właśnie chodzi żeby odstraszyło ich trochę, i mi da spokojnieszy sen.
Anonymous - 03-04-2011, 23:48
Kleju napisał/a: | I pewnie z allegro gdzie każdy może sobie taki zestaw kupić? Co to za śruby zabezpieczające gdzie każdy może takie kupić + klucz do nich |
a to zależy od firmy
mcgard ma ileś tam unikatowych wzorów i żeby trafić Taki sam zestaw musisz mieć trochę więcej szczęścia niż tylko zakup 10 paczek za prawie 150 zł bo tyle kosztuje takie zabezpieczenie.
Kleju - 04-04-2011, 00:42
rosomak1983 napisał/a: | Zreszta jak trafisz na znawce to nie ma znaczenia czy tokarz czy allegro... |
Tym tokiem myślenia to po co Ci szyby w aucie? Znawca podejdzie wybiję szybe i zabierze radio
A te z allegro za kilkadziesiąt złotych, sam widziałem jak się na nie nabija klucz i spokojnie odkręca koło, bez żadnych umiejętności...
rosomak1983 - 04-04-2011, 01:32
Cytat: | Tym tokiem myślenia to po co Ci szyby w aucie? Znawca podejdzie wybiję szybe i zabierze radio |
zeby deszcz nie zamoczył tapicerki
Serio to pare dobrych lat temu ktos postawił na cegłach malucha (tak 126p) mojego taty. Potrzeba czyni złodzieja nie wierze ze dla zysku.... ktos po prostu potrzebował,.. róznie to bywa ale parafrazujac to jak ktos ma wybic szybe to wybije z czego by nie była albo zpasuje. Tak samo z srubami na felgi.
Atrapa alarmu odstraszy amatora podobnie jak te zabezpieczenia. A na nasze auta czy fele (jesli nie mamy niewiadomo wie czego) wystarczy strach na wróble w 99%.
Matejo - 08-04-2011, 19:36
Dziś na autostradzie mojemu małemu Miśkowi zachciało się odchudzać,
i tak niewiem kiedy przy prędkości około 100km/h i silnych wiatrachz jakimi mamy teraz przyjemność zwiało mi listwę dachową od strony kierowcy.
Tak więc teraz mam pytanie kto miałby na zbyciu taką listwę lub 2 chętnie zakupię.
PZDR
Matejo - 11-04-2011, 18:40
Własnie przed chwilą zakupiłem do Colta śrubki zabepieczające firmy MCGARD
żebym troszkę spokojniej spał
choć więm że żadne śruby nie ochronią kół jak przyjdzie fachura i będzie chciał sobie przygarnąć moje felgi.
Ale przynajmniej amatorów odstraszy.
Matejo - 23-04-2011, 15:27
Dziś w końcu zapytam się was Mitsumaniacy o to co mnie nurtowało już jakiś czas.
Mianowicie chodzi o koło zapasowe.
W moim Colcie jest dojazdówka, dziś nawet zobaczyłem że jest to 15"
i tu pojawia się moje pytanie.
Czy w Coltach były dojazdówki czy tylko normalne koła w zapasie?
Bo słyszałem że niektórzy z was mają zwykłe kółka w zapasie.
poniżej fotki:
A i pojawił mi się pomysł a dokładniej spodobały mi się felgi co myślicie na zmianę moich ALU na tki wzór:
Myślę nawet nad identyczną kolorystyką.
pzdr
londolut - 23-04-2011, 15:47
W Coltach tylko pełnowymiarowe. Do CAx nie proponowali 15" z tego co kojarzę
A felg nie waż się zmieniać
Matejo - 24-04-2011, 21:47
Ok felg nie zmienie hehe.
Dziś z okazji ładnej pogody odwiedziłem poradzieckie lotnisko i oczywiście wpadło kilka fotek niestety nie są jakiejś super jakości bo robione tel. tylko 5mpx ale zawsze to coś.

mkm - 25-04-2011, 19:41
Ale znalazłeś fachowy plener.
Bierz lepszy aparat, bo Colt sie pięknie prezentuje na tym lotnisku.
|
|
|