[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Dedykowana stacja multimedialna
shalafi - 14-08-2013, 17:03
nie koniecznie trzeba pod domem,
akurat mam w telefonie nielimitowany net, a do tego opcje tetheringu, więc w zamyśle, wystarczy że będę w aucie to nawigacja będzie również miała net...
edit
Lucas123w - 14-08-2013, 18:10
Aplikacje typu AutoMapa itp. szybciej jednak się pobierają przez Wifi.
Druga strona medalu to dobrze ze można sparować telefon i tą stacje wtedy mapa ciągnie dane z netu o korkach itp.
mkm - 14-08-2013, 22:15
shalafi, jest dział "sprzedam", a oferty z tego działu wylatują, więc nie przesadzaj
tyku - 15-08-2013, 12:56
shalafi, Czemu nie brałeś pod uwagę PARROT ASTEROID SMART?
Cena około 2500 zł. PARROT to sprawdzona firma, a nie jakieś chińskie wynalazki.
Trochę poczytałem o tych chińczykach i za dobrze to nie wygląda tzn. pracuje, radio gubi stacje, zestaw głośnomówiący też szwankuje i wiele innych mankamentów.
Nie miałem więc tylko można gdybać, ale postawił bym jednak na sprawdzony sprzęt.
https://www.youtube.com/watch?v=1I4XDixK8Rk
shalafi - 15-08-2013, 15:38
tak na szybko to Parrot ma wyświetlacz 6,2" a przyzwyczaiłem się do luksusu 8",
no i pozostaje problem wpasowania w deske Lancera, gdzieś tu na forum ktoś już to przerabiał i za głupią maskownice musiał płacić dużo żeby to wpasować, no i cena też jest trochę większa niż ja płaciłem..
dodatkowo tam nie jest czysty android tylko jakaś nakładka Parrota, i masz tam 'asteroid' market gdzie ponoć jest kilkanaście(?) aplikacji, i nie ma możliwości korzystania z 'google play' w którym jak wiadomo są tysiące aplikacji...ciekawe czy np. takiego yanosik'a da się tam wgrać...
nie wiem o jakich dokładnie 'tych' chińczykach czytałeś, jeśli ten model co kupiłem to podeślij mi linka to chętnie poczytam, zresztą radia nie słucham (tylko oglądam filmy/teledyski),przez telefon w czasie jazdy też nie lubię gadać, a nie wiem jakie jest wiele tych 'innych' mankamentów, dla których miałbym brać w mojej ocenie znacznie gorszego parrota...
tyku - 16-08-2013, 10:30
Ciekawa propozycja radia 2 DIN - Kruger&Matz KM 2003
http://www.krugermatz.com...chodowe/km2003/
Cena bardzo przystępna.
shalafi, shalafi napisał/a: | nie wiem o jakich dokładnie 'tych' chińczykach czytałeś |
Podany przez Ciebie link na naszym forum: http://forum.mitsumaniaki...=asc&start=2130
shalafi, Jak przetestujesz sprzęt to napisz krótką recenzję.
Greku1410 - 16-08-2013, 11:46
krugera miałem i serdecznie nie polecam
shalafi - 19-08-2013, 10:05
tyku, no tak, w tamtym wątku można dużo poczytać, ale ja tą swoją nawigacje co teraz sprzedaje to już wtedy miałem z 'kolejnej partii' z Rofaudio tzw. new, gdzie chyba popoprawiali co nieco, bo z GPS nie miałem żadnych problemów itp.
No i mam nadzieje że też przez te parę lat dopracowali nieco technologie a patrząc na tego producenta od którego kupiłem te nową, to wygląda na dość porządnego, praktycznie same pozytywy porządny opis i widać że przykładają się do produkcji (mam nadzieję ), zresztą już samo pudełko w którym przyszła jest opakowaniem "sklepowym" a nie zwykłym szarym kartonem...
jak dobrze pójdzie to w czwartek wrzucę jakieś foty i opis jak się sprawuje
skostrze - 21-08-2013, 16:58
Panowie piszecie o problemach z anteną GPS, to gdzie(jak) w końcu ją zamontowaliście?
shalafi - 26-08-2013, 09:59
ja napisałem że nie miałem problemów z GPS, a kostkę GPS umieściłem na desce w prawym rogu pod szybą, i w Automapie mam 6-10 zielonych satelit
i taki update dla tych co czekają na recenzje mojej nowej nawigacji, niestety monter odwołał w ostatniej chwili montaż który miał być w zeszły czwartek, także dopiero w ten czwartek montuje
skostrze - 26-08-2013, 10:17
Witam, ja tam umieściłem tak jak znalazłem na youtube do Toyoty, na takiej metalowej rurze znajdującej się z tyłu radia, pod plastikiem kokpitu i również działa bez problemu . Anteny nie widać a montaż zajął mi 5 sekund . Nie zdążyłem się pochwalić że kupiłem wersję z Androidem od audicarshop (na razie samą stację bez żadnych dodatkowych akcesoriów). Może napiszę krótką recenzję.
Najpierw na plus:
1. Ramka trwała i dosyć dobrze wpasowana w kokpit.
2. Możliwości Androida.
3. Wygląd.
4. Możliwość podłączenia "prawie" każdego modemu USB (bez internetu nie polecam montażu).
5. Możliwości podłączenia akcesoriów.
Na minus:
1. Radio FM masakra, wygląd i dźwięk jest beznadziejny i niestety żaden dostępny equalizer w sklepie android nie jest w stanie go wysterować. Tutaj na szczęście są jeszcze radia internetowe współpracujące z equalizerem.
2. Dźwięk jest do dupy ale na szczęście to android i aplikacje do muzyki można wgrać ze sklepu, ja wgrałem PowerAmp i jest doskonale
3. No i największa wada, android jest 2.3 i dosyć mocno zmodyfikowany w związku z tym nie wszystkie aplikacje są dostępne w tym yanosik dla którego kupiłem wersję z andkiem. Instalacja z chomika też nic nie daje .
4. Ekran oporowy więc ma swoje wady i zalety. Podstawowa wada trzeba używać paznokcia lub rysika, zaleta bez problemów będzie działać w rękawiczkach
shalafi - 26-08-2013, 11:34
hmm a co powoduje że yanosik nie chodzi? może da się coś przekonfigurować?
bo trochę szkoda, nie wiem na ile ja będę miał zmodyfikowanego androida, ale w sumie to trochę liczyłem na to że mi pójdzie na stacji z andkiem...
a co do ekranu to też robiłem wywiad pośród producentów i 'podobno' ekrany oporowe są lepsze, bo 'podobno' pojemnościowe źle znoszą niskie temperatury i gorzej działają i dlatego stosują oporowe ... cokolwiek by to znaczyło
skostrze - 26-08-2013, 11:46
shalafi napisał/a: | hmm a co powoduje że yanosik nie chodzi? może da się coś przekonfigurować? |
W google play jest napisane że aplikacja nie jest zgodna z wersją urządzenia. Po zainstalowaniu apk z chomika uruchamia się, ale mówi że niema połączenia internetowego pomimo że jest i działa Mam zamiar napisać do Yanosika pytanie czy wiedzą dla czego tak jest i czy będą w stanie coś z tym zrobić, tylko cholera nie wiem co mam im wysłać jako specyfikację...
shalafi - 26-08-2013, 11:55
myślę że to co jest w polu "Model number" z tego miejsca:
http://internetzona.pl/wp...droid-2.3.5.jpg
a przy okazji co tam masz wpisane?
skostrze - 26-08-2013, 11:58
shalafi napisał/a: | a przy okazji co tam masz wpisane? |
U mnie jest tak http://slaw.com.pl/pliki/IMG_20130826_205800.jpg
|
|
|