To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Outlandera - chcę kupić nowego Outlandera 2011 benzyna-proszę o rady

medyc - 05-11-2010, 23:17

Bo z tego co się doczytałem blachy są słabo zabezpieczone czy nawet wcale. A nowy Outlander ten z 2010 też nie ma ocynkowanej blachy ? Dziwne by to było ..
jurekschroda - 06-11-2010, 09:44

Znajdź mi auto Mitsubishi bez ocynkowanej blachy.
No, pomijamy rynki arabskie :wink:

MetalMania - 06-11-2010, 09:47

medyc... znajdź mi forum, na którym nie ma narzekających na swoją brykę, nawet w przedziale cenowym powyżej 200tyś ?? nie ma takiego. z takim podejściem jakie masz, szukania dziury w całym, auta nie kupisz.... bez obrazy
medyc - 06-11-2010, 10:29

jurekschroda napisał/a:
Znajdź mi auto Mitsubishi bez ocynkowanej blachy.
No, pomijamy rynki arabskie :wink:

Zapytałem o ocynk ponieważ na tym forum nie gdzie indziej wyczytałem cytuję

"Na początek minusy:

1. Słaby lakier w tym modelu i beznadziejne zabezpieczenie antykorozyjne - a raczej jego brak.
Rdza już się pojawiła w kilku miejscach i trzeba to na bieżąco robić .
2. Tylne zawieszenie wielowahaczowe głośne , i z tego co czytałem - awaryjne i drogie .
Aktualnie do wymiany mamy tylko tuleje stabilizatorów, ale wymieniam również łączniki .
3. Słabe hamulce, oczywiście tarcze z przodu krzywe ... "

MetalMania uważam, że po to jest to forum aby móc sobie porozmawiać o wadach i zaletach. Zgodzę się z Tobą ,że każdy narzeka ale każdy przed zakupem chce wiedzieć coś niecoś o tym samochodzie. Chyba nie kupuje się kota w worku ? :)

janekzpolic - 06-11-2010, 11:08

kocham ten wóz

KowaliK - 06-11-2010, 14:51

janekzpolic, to Twój? Przewijał się już w kilku miejscach w internecie. :D
13zbyszek13 - 07-11-2010, 09:56

medyc napisał/a:
czy nie szkodzi blasze poprzez trzymanie wilgoci ?

Po roku użytkowania nie widzę żeby coś tam się działo.

[ Dodano: 07-11-2010, 10:04 ]
medyc napisał/a:
1. Słaby lakier w tym modelu i beznadziejne zabezpieczenie antykorozyjne - a raczej jego brak.
Rdza już się pojawiła w kilku miejscach i trzeba to na bieżąco robić .
2. Tylne zawieszenie wielowahaczowe głośne , i z tego co czytałem - awaryjne i drogie .
Aktualnie do wymiany mamy tylko tuleje stabilizatorów, ale wymieniam również łączniki .
3. Słabe hamulce, oczywiście tarcze z przodu krzywe ... "

Przejeździłem rok / 36000
1. rdzy nigdzie nie widzę
2. z zawieszeniem z przodu i z tyłu nie miałem najmniejszych problemów
3. hamulcom nic nie mogę zarzucić , przy 35770 zmiana klocków przód /skończyły się/ i zmiana tarcz przód / nie było konieczności wymiany ale wcześniej zakupiłem nowe wiec wymieniłem /.
Więc jak widzisz nie wszyscy maja problemy.

romero - 07-11-2010, 10:09

janekzpolic napisał/a:
Obrazek
kocham ten wóz

Jeżeli to Twoje auto to bardzo Ci współczuję.
Wstyd mi za takie MITSUBISHI. :cry: :cry: :cry:

13zbyszek13 - 07-11-2010, 10:33

janekzpolic napisał/a:
kocham ten wóz

Brak słów .

lexus - 07-11-2010, 10:50

Mój skończył 3 lata (74t.km )zero rdzy nawet tam gdzie były odpryski od kamieni korozji na razie nie widać jak się robi zaprawki .Na razie poza uszczelką pompy paliwa(200zł wymiana ) nic się nie działo.hamulce bardzo dobre jedne z lepszych patrząc na testy konkurencji.
13zbyszek13 - 07-11-2010, 10:57

lexus napisał/a:
Mój skończył 3 lata (74t.km )zero rdzy nawet tam gdzie były odpryski od kamieni korozji na razie nie widać jak się robi zaprawki .Na razie poza uszczelką pompy paliwa(200zł wymiana ) nic się nie działo.hamulce bardzo dobre jedne z lepszych patrząc na testy konkurencji.

A pieskom się podoba , wygodnie się jeździ ?

lexus - 07-11-2010, 11:14

Rewelacja .Naprawdę jestem zadowolony a pieski zchwycone tylko by jeżdziły :mrgreen: pali mało średio spala 7,5l ,a jężdze tylko w warszawie i czasami zrobie 100km jadąc na działkę .Ostatnio kolega też się stał mitsumaniakiem odebrał swojego OII 2,0 w Bydgoszczy ale za to prawie wcale nie czekał .i zapłacił 114tyś .Oczywiście kupił OII bo tak mu się podobał mój mitsu i dla jego wielkości ,ponieważ gość ma 2 m wzrostu i w żadnym aucie sie nie mieścił a w mitsu nawet z tyłu siedział wygodnie.Czasami wykorzystuję 7 miesc i zdziwienie znajomych jak wyciągam ławeczkę BEZCENNE :D
13zbyszek13 - 07-11-2010, 11:46

lexus napisał/a:
Rewelacja .Naprawdę jestem zadowolony a pieski zchwycone tylko by jeżdziły :mrgreen: pali mało średio spala 7,5l ,a jężdze tylko w warszawie i czasami zrobie 100km jadąc na działkę .Ostatnio kolega też się stał mitsumaniakiem odebrał swojego OII 2,0 w Bydgoszczy ale za to prawie wcale nie czekał .i zapłacił 114tyś .Oczywiście kupił OII bo tak mu się podobał mój mitsu i dla jego wielkości ,ponieważ gość ma 2 m wzrostu i w żadnym aucie sie nie mieścił a w mitsu nawet z tyłu siedział wygodnie.Czasami wykorzystuję 7 miesc i zdziwienie znajomych jak wyciągam ławeczkę BEZCENNE :D

Mówiłem że nie będziesz żałował tego zakupu jak dla mnie jest też optymalny.
Nic dodać nic ująć :lol:

Paweł_BB - 07-11-2010, 14:21

romero napisał/a:
janekzpolic napisał/a:
Obrazek
kocham ten wóz

Jeżeli to Twoje auto to bardzo Ci współczuję.
Wstyd mi za takie MITSUBISHI. :cry: :cry: :cry:

Ech :doubt:

janekzpolic - 07-11-2010, 23:45

wstyd to kraść i mieć styropian na podłodze :lol:
albo kupić furę za stówke i dorabiać wożeniem do ślubu lub nakleić subarową świnkę na lusterko w evo itd każdy ma inne pojęcie wstydu