Nasze Miśki - czarny sedan w tiptroniku ;)
robertdg - 07-12-2010, 14:10
Co tak wszyscy na niebiesko sobie podświetlają tablice rejestracyjna
Anonymous - 07-12-2010, 14:17
robertdg napisał/a: | Co tak wszyscy na niebiesko sobie podświetlają tablice rejestracyjna |
nie na niebiesko tylko na zimno biało, u mnie ogólnie diody są też jakieś strasznie mocne bo widać jak daje na tablice, no i w zimę rzeczywiście trochę na początku nawet na fioletowo świecą zanim się nie rozgrzeją w lato tego problemu nie było... a ostatnie auto ma zwykłe żółte żarówki więc ogólnie kolory na tym zdjęciu są trochę przekłamane.
a dlaczego na biało? nowe lexusy mają na biało i ładnie to wygląda. moim zdaniem odświeża wygląd auta, miałem tak w każdym samochodzie do tej pory, no i wyróżniamy się z reszty żółtych oświetleń...
Owczar - 07-12-2010, 14:23
Derpin napisał/a: | auto ma zwykłe żółte żarówki więc ogólnie kolory na tym zdjęciu są trochę przekłamane. |
Aparat źle ustawił balans bieli
Anonymous - 04-01-2011, 15:13
chciał, nie chciał i sprzęgło wymieni
od odpowietrzenia wysprzęglika zrobione już 2tys (auto jest używane jako drugie) ale sprzęgło znowu daje znać o sobie i ślizga się coraz bardziej, jeździć się jeszcze da, ale co to za jazda jak pedał mocniej w podłogę a podnosi się tylko wskazówka obrotomierza
decyzja zapadła wymiana sprzęgła, a przy okazji zmiana kloców i tarcz bo zestaw który mam teraz bije i irytuje mnie to strasznie, niestety ATE nie robi tarcz o grubości 26mm a TRW ma chorą cenę za taki komplet, więc wybrałem tarczę Bosh'a i klocek trw, zobaczymy co z tego będzie
Uploaded with ImageShack.us
problem z samopoziomowaniem się reflektorów rozwiązany, podopinałem wszystkie wtyczki wokół reflektorów i już nie rzuca mi światłami góra dół, więc SiM dostaje pomógł bo jego rada była najskuteczniejsza
a wrażenia po 2 tys ?
a spalanie w mieście 14L(bardzo często krótkie odcinki), w jedynej dotąd bardzo szybkiej trasie szczecin-poznań-szczecin 9,3L
ogólnie jestem baaardziej niż zadowolony
Owczar - 04-01-2011, 21:02
Derpin napisał/a: | od odpowietrzenia wysprzęglika zrobione już 2tys (auto jest używane jako drugie) ale sprzęgło znowu daje znać o sobie i ślizga się coraz bardziej, jeździć się jeszcze da, ale co to za jazda jak pedał mocniej w podłogę a podnosi się tylko wskazówka obrotomierza |
Nie chcę nic mówić, ale... a nie mówiłem?
fj_mike - 04-01-2011, 21:55
Derpin napisał/a: | a spalanie w mieście 14L(bardzo często krótkie odcinki) |
Normalka To samo teraz u mnie
Anonymous - 04-01-2011, 22:29
Owczar napisał/a: |
Nie chcę nic mówić, ale... a nie mówiłem? |
dobra dobra to teraz dołóż połowę za to że wykrakałeś
fj_mike, liczyłem że będzie literek mniej zwłaszcza po przesiadce z carismy DiD częstotliwość gdy widzą mnie dziewczyny na BP się zwiększyła
fj_mike - 04-01-2011, 22:35
Derpin napisał/a: | częstotliwość gdy widzą mnie dziewczyny na BP się zwiększyła |
Uznaj to "plus"
fj_mike - 04-01-2011, 22:41
Po około 80km przejechanych przez moją żonę (po zalaniu do fula), zatankowałem do pełna bo zaniepokoiła mnie wskazówka poziomu paliwa
Wyszło 16 litrów na te 80 parę km
Teraz ma nakaz grzania silnika przed uruchomieniem
Anonymous - 04-01-2011, 22:49
fj_mike napisał/a: | Po około 80km przejechanych przez moją żonę (po zalaniu do fula), zatankowałem do pełna bo zaniepokoiła mnie wskazówka poziomu paliwa |
to wina złamania 2 podstawowych zasad nie pożyczaj żony i nie pożyczaj auta, a Ty pożyczyłeś żonę autu i auto żonie
Anonymous - 17-01-2011, 22:06
graty zmienione, auto odebrane już z tydzień temu odczucia po wymianie:
ale to auto teraz dopiero jeździ
chyba spalanie spadło możliwe ?
no i udało nam się z rafałem ustawić na zamkniętej drodze bandyte z białym
co prawda próba mało miarodajna ale auta szły łeb łeb, jedyna różnica to, że Rafał miał pełen bak paliwa i butlę z gazem a ja jechałem na rezerwie, mimo to gdyby wyrównać wagę to pewnie nie było by jakiejś dużej ucieczki i na pewno bym za nim nadążył może uda mi się skontaktować ze znajomym który ma hamownie zakładaną na koło to zmierzymy oba auta i wtedy będzie wszystko jasne
do wymiany na dniach łącznik elastyczny ten krótszy bo zaczęło pierdzieć w rytmie V6 może to dlatego auto lepiej idzie albo może idzie gorzej a po naprawie będzie dopiero jechać
Rafal_Szczecin - 17-01-2011, 22:20
fakt, auta szly leb w leb , mimo, ze ja bylem troszke ciezszy ( pasazer + pelen bak paliwa ) , tak wiec mozna powiedziec, ze bialy jest naprawde zdrowym egzemplarzem, skoro dorownuje Bandycie
Bandziora nie ma co mierzyc, bo juz pomierzony, ale Bialego jak najbardziej .
robertdg - 17-01-2011, 22:47
Rafałowy ciężar dorównał ciężarowi "garbatemu" białasowi
Anonymous - 18-01-2011, 10:00
robertdg napisał/a: | "garbatemu" białasowi |
ja Ci dam garbatemu właśnie zaskarbiłeś sobie sympatię u wszystkich posiadaczy galantów kombi
robertdg - 18-01-2011, 11:37
Zawsze to lepsza alternatywa od nadwozia "kupe"
|
|
|