To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - czarny sedan w tiptroniku ;)

robertdg - 07-12-2010, 14:10

Co tak wszyscy na niebiesko sobie podświetlają tablice rejestracyjna :?:
Anonymous - 07-12-2010, 14:17

robertdg napisał/a:
Co tak wszyscy na niebiesko sobie podświetlają tablice rejestracyjna :?:

nie na niebiesko tylko na zimno biało, u mnie ogólnie diody są też jakieś strasznie mocne bo widać jak daje na tablice, no i w zimę rzeczywiście trochę na początku nawet na fioletowo świecą zanim się nie rozgrzeją w lato tego problemu nie było... a ostatnie auto ma zwykłe żółte żarówki więc ogólnie kolory na tym zdjęciu są trochę przekłamane.

a dlaczego na biało? nowe lexusy mają na biało i ładnie to wygląda. moim zdaniem odświeża wygląd auta, miałem tak w każdym samochodzie do tej pory, no i wyróżniamy się z reszty żółtych oświetleń...

Owczar - 07-12-2010, 14:23

Derpin napisał/a:
auto ma zwykłe żółte żarówki więc ogólnie kolory na tym zdjęciu są trochę przekłamane.

Aparat źle ustawił balans bieli ;)

Anonymous - 04-01-2011, 15:13

chciał, nie chciał i sprzęgło wymieni :twisted:

od odpowietrzenia wysprzęglika zrobione już 2tys (auto jest używane jako drugie) ale sprzęgło znowu daje znać o sobie i ślizga się coraz bardziej, jeździć się jeszcze da, ale co to za jazda jak pedał mocniej w podłogę a podnosi się tylko wskazówka obrotomierza :P

decyzja zapadła wymiana sprzęgła, a przy okazji zmiana kloców i tarcz bo zestaw który mam teraz bije i irytuje mnie to strasznie, niestety ATE nie robi tarcz o grubości 26mm a TRW ma chorą cenę za taki komplet, więc wybrałem tarczę Bosh'a i klocek trw, zobaczymy co z tego będzie :twisted:

Uploaded with ImageShack.us

problem z samopoziomowaniem się reflektorów rozwiązany, podopinałem wszystkie wtyczki wokół reflektorów i już nie rzuca mi światłami góra dół, więc SiM dostaje pomógł bo jego rada była najskuteczniejsza :)

a wrażenia po 2 tys ? :twisted: :twisted: :twisted:

a spalanie w mieście 14L(bardzo często krótkie odcinki), w jedynej dotąd bardzo szybkiej trasie szczecin-poznań-szczecin 9,3L

ogólnie jestem baaardziej niż zadowolony :)

Owczar - 04-01-2011, 21:02

Derpin napisał/a:
od odpowietrzenia wysprzęglika zrobione już 2tys (auto jest używane jako drugie) ale sprzęgło znowu daje znać o sobie i ślizga się coraz bardziej, jeździć się jeszcze da, ale co to za jazda jak pedał mocniej w podłogę a podnosi się tylko wskazówka obrotomierza :P

Nie chcę nic mówić, ale... a nie mówiłem? :P

fj_mike - 04-01-2011, 21:55

Derpin napisał/a:
a spalanie w mieście 14L(bardzo często krótkie odcinki)

Normalka :D To samo teraz u mnie :wink:

Anonymous - 04-01-2011, 22:29

Owczar napisał/a:

Nie chcę nic mówić, ale... a nie mówiłem? :P

dobra dobra to teraz dołóż połowę za to że wykrakałeś :P :P

fj_mike, liczyłem że będzie literek mniej :P zwłaszcza po przesiadce z carismy DiD częstotliwość gdy widzą mnie dziewczyny na BP się zwiększyła :D

fj_mike - 04-01-2011, 22:35

Derpin napisał/a:
częstotliwość gdy widzą mnie dziewczyny na BP się zwiększyła :D

Uznaj to "plus" :D

fj_mike - 04-01-2011, 22:41

Po około 80km przejechanych przez moją żonę (po zalaniu do fula), zatankowałem do pełna bo zaniepokoiła mnie wskazówka poziomu paliwa :D
Wyszło 16 litrów na te 80 parę km :evil:
Teraz ma nakaz grzania silnika przed uruchomieniem :D

Anonymous - 04-01-2011, 22:49

fj_mike napisał/a:
Po około 80km przejechanych przez moją żonę (po zalaniu do fula), zatankowałem do pełna bo zaniepokoiła mnie wskazówka poziomu paliwa :D

to wina złamania 2 podstawowych zasad :wink: nie pożyczaj żony i nie pożyczaj auta, a Ty pożyczyłeś żonę autu i auto żonie :wink: :P

Anonymous - 17-01-2011, 22:06

graty zmienione, auto odebrane już z tydzień temu :D odczucia po wymianie:

ale to auto teraz dopiero jeździ :twisted: :twisted:
chyba spalanie spadło :P możliwe ? :P

no i udało nam się z rafałem ustawić na zamkniętej drodze bandyte z białym :twisted:

co prawda próba mało miarodajna ale auta szły łeb łeb, jedyna różnica to, że Rafał miał pełen bak paliwa i butlę z gazem a ja jechałem na rezerwie, mimo to gdyby wyrównać wagę to pewnie nie było by jakiejś dużej ucieczki i na pewno bym za nim nadążył :twisted: może uda mi się skontaktować ze znajomym który ma hamownie zakładaną na koło to zmierzymy oba auta i wtedy będzie wszystko jasne :)

do wymiany na dniach łącznik elastyczny ten krótszy bo zaczęło pierdzieć w rytmie V6 :P może to dlatego auto lepiej idzie :P albo może idzie gorzej a po naprawie będzie dopiero jechać ;) :P

Rafal_Szczecin - 17-01-2011, 22:20

fakt, auta szly leb w leb , mimo, ze ja bylem troszke ciezszy ( pasazer + pelen bak paliwa ) , tak wiec mozna powiedziec, ze bialy jest naprawde zdrowym egzemplarzem, skoro dorownuje Bandycie :D

Bandziora nie ma co mierzyc, bo juz pomierzony, ale Bialego jak najbardziej .

robertdg - 17-01-2011, 22:47

Rafałowy ciężar dorównał ciężarowi "garbatemu" białasowi :p
Anonymous - 18-01-2011, 10:00

robertdg napisał/a:
"garbatemu" białasowi

ja Ci dam garbatemu :axe: :axe: właśnie zaskarbiłeś sobie sympatię u wszystkich posiadaczy galantów kombi ;) ;) :P

robertdg - 18-01-2011, 11:37

Zawsze to lepsza alternatywa od nadwozia "kupe" :D