To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Drugi przegląd - gdzie, co i za ile!

grzes - 23-07-2011, 12:38

41 tysięcy, Nowy Sącz, szybko (2godziny) i miło, ale nie tanio 650 PLN plus mój własny olej (shell Helix 5w-30)
mazin - 23-07-2011, 13:53

grzes napisał/a:
41 tysięcy, Nowy Sącz, szybko (2godziny) i miło, ale nie tanio 650 PLN plus mój własny olej (shell Helix 5w-30)

No to nie jest tak źle (cenowo). Szkoda, że nie dałeś znać, że jesteś w Sączu, poznalibyśmy się ;-)

grzes - 23-07-2011, 18:18

mazin napisał/a:
grzes napisał/a:

No to nie jest tak źle (cenowo). Szkoda, że nie dałeś znać, że jesteś w Sączu, poznalibyśmy się ;-)

Nie jest najgorzej, ale mam wrażenie, że powoli, ale systematycznie z cenami podążają w kierunku Krakowa :cry:
Może za rok, tzn za 20tys :lol:

pekaes - 06-08-2011, 08:14

Przegląd w Japan Motors w Warszawie. Pozycje z faktury:
1. Filtr pyłków - 117,34 PLN
2. Bateria litowa - 6,42 PLN
3. Filtr oleju - 40,53 PLN
4. Płyn hamulcowy - 19,72 PLN
5. Olej Shell Helix Ultra 5W40 - 207,65 PLN
6. Uszczelka korka miski olejowej - 4,44 PLN
7. Przegląd lakierniczy - 23,37 PLN
Razem za części: 419,47 PLN
Robocizna: 546,86 PLN

RAZEM: 966,33 PLN

Czas przeglądu - niewiele ponad 2 h.
Aha, auto było jeszcze objęte akcją przywoławczą Mitsubishi (wymiana czujników zderzeniowych).

[/b]

Bart2001 - 18-08-2011, 08:40

Ponieważ coraz bliżej mam do przeglądu po 40 tys. postanowiłem się zorientować jakie ceny mamy w Wielkopolsce. No i niestety nieprzyjemne zaskoczenie - ceny w obydwu poznańskich serwisach (Wache i Polody) zbliżone to jest ok 1250 łącznie z przeglądem powłoki lakierniczej. Dla porównania sprawdziłem w Kaliszu i różnica jest powalająca - ok 750 za ten sam przegląd i dlatego też poważnie zastanawiam się na odwiedzeniem Kalisza mimo iż mam 100 km dalej niż do Poznania a i profesjonalizm serwisu Lis-a jest podobno też wyższy. (zdaje się że w Poznaniu policzyli też filtr powietrza a w ASO Lis nie, ale z listy czynności wynika że wymiana powinna być po 60 tys. km)
olosoft - 07-09-2011, 14:10

Drugi przegląd Plichta Gdynia 430zł z przeglądem alarmu i lakieru.

Własny olej (Motul 5w30) i filtr oleju (Mann).

Filtr kabinowy + odgrzybianie klimy i baterie w pilotach załatwiłem sam przed przeglądem.

Samochodu nie myli i nie odkurzali bo nie chciałem - przyjechałem czystym. Nie kwestionowali tego, że mam bagażnik na dachu i nie można "przejrzeć" lakieru pod stopami. Nie kwestionowali własnych materiałów i tego, że niektóre czynności wykonałem sam. Obawiałem się większego kosztu bo mam osłonę pod silnikiem ale na FV nie było pozycji wymontowanie/zamontowanie co czynią niektóre serwisy. Uszczelki pod korek spustowy nie policzyli przez nieuwagę ale to tylko kilka zł.

Generalnie jestem zadowolony choć zgłaszałem, że przeciwmgielne zachodzą parą ale "nie wykryli" tej usterki choć widać syf na wewnętrznej stronie kloszy. Mam jeszcze rok gwarancji, poczekam aż jesienią zaparują na amen i wtedy pojadę na wymianę.

Bart2001 - 07-09-2011, 14:28

No i jestem po przeglądzie u Lisa w Kaliszu. W sumie zapłaciłem 630, z tym że wymienione zostały klocki hamulcowe na przodzie (klocki ich 160 Akebono + 60 wymiana) a olej miałem własny (145 za Shella). Cena obejmowała również przegląd nadwozia. Obsługa sympatyczna, samochód umyty. Na następny raczej też się do nich udam (mimo że 110 km dalej i 1,5h dłużej).
Dodatkowo we własnym zakresie poza serwisem wymieniłem pióra wycieraczek (po raz pierwszy - 120pln) i filtr powietrza (Mann - 85 pln).
Podsumowując zmieściłem się w 1 tys. zł, gdzie w poznańskich serwisach z pewnością nie zmieściłbym się w 1500 zł.

george2 - 10-09-2011, 18:05

Auto GT Warszawa przegląd po 40 tyś. Faktura 806.41 groszy
1.Filtr powietrza VIC-Japan 02-820V 67zł.(własny)
2.Olej 5W30 ESP 5l. 150zł.(własny)
3.Filtr kabiny Denso DCF 274K/K węglowy 51 zł. (własny)
4. Klocki hamulcowe TRW GDB 3287 150 zł(własne)
Wyczyszczono i wyregulowano układ hamulcowy oraz wymieniono płyn hamulcowy.Filtr oleju, uszczelka korka oleju, pasta do hamulców własność stacji.Załączono funkcję opuszczania przednich szyb z pilota.Czas trwania przeglądu to około 5 godzin.Według uzyskanych informacji koszt całkowity przeglądu ze wszystkimi materiałami to około 1200 zł.

Pozdrawiam wszystkich.

Zbigi - 10-09-2011, 20:15

george2 napisał/a:
Auto GT Warszawa przegląd po 40 tyś. Faktura 806.41 groszy
1.Filtr powietrza VIC-Japan 02-820V 67zł.(własny)
2.Olej 5W30 ESP 5l. 150zł.(własny)
3.Filtr kabiny Denso DCF 274K/K węglowy 51 zł. (własny)
4. Klocki hamulcowe TRW GDB 3287 150 zł(własne)
Wyczyszczono i wyregulowano układ hamulcowy oraz wymieniono płyn hamulcowy.Filtr oleju, uszczelka korka oleju, pasta do hamulców własność stacji.Załączono funkcję opuszczania przednich szyb z pilota.Czas trwania przeglądu to około 5 godzin.Według uzyskanych informacji koszt całkowity przeglądu ze wszystkimi materiałami to około 1200 zł.

Pozdrawiam wszystkich.

Też się do nich teraz wybieram. Czy przegląd powłoki lakierniczej też wykonali. Mi cenę wyliczyli (przez telefon) na 961pln bez przeglądu powłoki(nadwozia). Przegląd taki kosztuje kilkadziesiąt pln, więc to będzie razem jakieś 1030pln.
Na szczęście klocki mam już po wymianie przy okazji przetaczania tarcz więc mam już z tym spokój.
Jak podchodzą do uwag klienta, że coś jest nie tak i trzeba to zrobić na gwarancji(spławiają na bambus?)?
1200 to z ich materiałami?
Jesteś zadowolony?
Czy odnotowali gdzieś, że olej klienta (na wypadek zatarcia silnika, taki dupochron ASO, właśnie MITCAR tak robi)?
Pozdrawiam

george2 - 10-09-2011, 21:27

Kolego sam przegląd powłoki lakierniczej kosztuje u nich brutto 76zł. na fakturze nie jest zaznaczone,że olej jest klienta.Uwagi zostały przyjęte i opisane na zleceniu .Odbyłem też jazdę próbną z pracownikiem.Przy pierwszym przeglądzie zasugerowano mi żebym jednak wymienił filtr oleju zapronowany mi przez Auto GT. Zrobiłem tak i za drugim razem.
Zbigi - 11-09-2011, 11:38

na fakturze nie jest zaznaczone,że olej jest klienta.

Chodziło mi czy zaznaczyli w książce gwarancyjnej lub u siebie w systemie?

Uwagi zostały przyjęte i opisane na zleceniu

Chodziło mi czy to co było w uwagach było zrobione, czy wykręcali się, że np. TTTM lub to klient sam popsuł auto eksploatując go niewłaściwie i nici z naprawy gwarancyjnej ?

george2 - 11-09-2011, 13:22

Wszystko co było w uwagach zostało zrobione.W książce gwarancyjnej podbito wykonanie przeglądu bez żadnych dodatkowych wpisów,w systemie nie wiem.
Przy okazji pewnie wiesz że Auto GT ma nową siedzibę.Można z piętra przez duże szyby obserwować poczynania mechaników przy aucie.

Pzdr.

Zbigi - 17-09-2011, 19:51

george2 napisał/a:
Wszystko co było w uwagach zostało zrobione.W książce gwarancyjnej podbito wykonanie przeglądu bez żadnych dodatkowych wpisów,w systemie nie wiem.
Przy okazji pewnie wiesz że Auto GT ma nową siedzibę.Można z piętra przez duże szyby obserwować poczynania mechaników przy aucie.

Pzdr.

Właśnie wróciłem z II przeglądu w AUTO GT i jestem zadowolony.
Koszt całkowity to 1048pln (w tym przegląd powłoki lakierniczej). Materiały ich. Obsługa super a wszystko co jest robione przy samochodzie można oglądać przez szybę. Mechanikowi bardzo dobrze wszystko szło, było ewidentnie widać, że jest dobry (takie ja odniosłem wrażenie). Dostałem rabat 10% na robociznę i 5% na materiały :biggrin:

waldinio - 05-10-2011, 11:33

czy płyn hamulcowy jest wymieniany przy 40kkm? generalnie w liscie czynnosci przeglądowych jest to w kategorii "Co 60.000 km (DODATKOWO w stosunku do przeglądu CO KAŻDE 20.000 km)" ale napisane jest Wymienić płyn hamulcowy (lub 2 lata) czyli wg mojego mniemania płyn teraz tez wymienią skoro miną 2 lata?
Zbigi - 05-10-2011, 11:38

waldinio napisał/a:
czyli wg mojego mniemania płyn teraz tez wymienią skoro miną 2 lata?

Zgadza się. Mi na drugim przeglądzie przy przebiegu mniejszym niż 40tys wymieniono płyn.