L200 Techniczne od 2006r - CB w L200
Jacek L200 - 18-01-2008, 20:19
witam
jakby Ktoś reflektował / ewentualnie był zainteresowany to proszę o kontakt na PW
http://www.rajdy4x4.pl/sklep/produkt/149/5371.html
ostała mi się jedna bo kolega się wykruszył - a właściwie budżet kolegi.
pozdrawiam
Anonymous - 18-01-2008, 20:49
Mam "prezydenta" pod siedzeniem kierowcy, na rzepach do wykładziny ,wchodzi idealnie mimo, że jest trochę większy niż inne radia CB, dodatkowy głośnik w kieszeni pod radiem i antena z magnesem na dachu , kabel po słupku i przez uszczelkę w drzwiach pasażera. Wszystko całkiem ładnie chodzi i nie widać radia z zewnątrz, jedna wada: ja też go nie widzę więc obsługa na pamięć (kanały w mikrofonie).
Czy ktoś próbował zamontować radio CB w kieszeni przed lewarkiem, pewno trzeba trochę powycinać ale nie wiem ile tam z tyłu jest mjejsca (nie obczajłem jak to wyjąć ten cały plastik)?
Pozdrawiam
Anonymous - 21-01-2008, 17:11
mirol napisał/a: | Czy ktoś próbował zamontować radio CB w kieszeni przed lewarkiem, pewno trzeba trochę powycinać ale nie wiem ile tam z tyłu jest mjejsca (nie obczajłem jak to wyjąć ten cały plastik)? |
Też chciałem tam montować ale zaraz za plastikiem idzie kanał powietrzny do ogrzewania kabiny z tyłu...
Demontaż zaczynasz od końca:
- w schowku (koło Twojego prawego łokcia) są w denko wkręcone dwa wkręty - wykręcić,
- delikatnie podważasz plastik z przyciskiem od tylnej szyby i gniazdkiem (zaczepy), wyjmujesz go, odpinasz od kostek przewody i możesz całkiem wyjąć plastik ze schowkiem,
jak go zdejmiesz to zobaczycz zaczepy od plastiku ze skórą dla drążków,
- odkręcasz gałki dzwigni zmiany biegów i reduktora,
z przodu, po obu stronach masz kołki rozporowe: łatwiej wychodzą jak wewnetrzny kołek wciśniesz troszeczkę,
- wyjmujesz kołki
i już możesz demontować plastik. I zobaczyć czy można przerobić ten cholerny przewód od ciepłego powietrza.
Anonymous - 21-01-2008, 20:50
Dzięki za info o schowku. Na razie odpuszczę, chyba się przyzwyczjłem do obsługi "pod siedzeniem" tym bardziej iż moje radio CB niestety nie pasuje rozmiarami przedniego panela więc musiałbym rżnąc też na boki.
Pozdro
Anonymous - 22-01-2008, 17:40
Moge wysłać na maila pare zdjęć jak mi się udało poradzić z upchaniem CB w ciasnym L200 bo podchodziłem ze 3 soboty do tematu .
Generalnie posiadam go dopiero od 31.12.07 i po ochłonieciu mam juz wiele do powidzenia na temat tego auta niestety robi wieksze wrazenie na zewnatrz niż ma mozliwości wewnątrz zdecydowanie bardzo ciasny i ma mało miejsca w środku.
Teraz usilnie mysse jak sobie zorganizować inteligentny podgląd do kamery cofania. Problem z relnym dyskretnym zamontowaniem monitora oraz kiepski wybór montażu kamery ale juz jestem coraz bliżej z wybraniem miejsc .
a propo może mi ktoś podpowie w jaki sposób moge pokazac zdjęcia na forum bo jakoś nie wychodzi mi ten temat
[img]http://images34.fotosik.pl/117/e7b85fa622376730.jpg[/img]
Anonymous - 22-01-2008, 18:29
Tutaj Hubeeert zrobił ściągę do zdjęć.
Anonymous - 23-01-2008, 16:00
alarmik napisał/a: | Moge wysłać na maila pare zdjęć jak mi się udało poradzić z upchaniem CB w ciasnym L200 bo podchodziłem ze 3 soboty do tematu .
Generalnie posiadam go dopiero od 31.12.07 i po ochłonieciu mam juz wiele do powidzenia na temat tego auta niestety robi wieksze wrazenie na zewnatrz niż ma mozliwości wewnątrz zdecydowanie bardzo ciasny i ma mało miejsca w środku.
Teraz usilnie mysse jak sobie zorganizować inteligentny podgląd do kamery cofania. Problem z relnym dyskretnym zamontowaniem monitora oraz kiepski wybór montażu kamery ale juz jestem coraz bliżej z wybraniem miejsc .
a propo może mi ktoś podpowie w jaki sposób moge pokazac zdjęcia na forum bo jakoś nie wychodzi mi ten temat |
Dodano: 24-01-2008, 07:39
Moge wysłać na maila pare zdjęć jak mi się udało poradzić z upchaniem CB w ciasnym L200 bo podchodziłem ze 3 soboty do tematu .
a propo może mi ktoś podpowie w jaki sposób moge pokazac zdjęcia na forum bo jakoś nie wychodzi mi ten temat

http://www.fotosik.pl/pok...33bfa06020.html
http://www.fotosik.pl/pok...ad19215659.html
http://www.fotosik.pl/pok...a622376730.html
http://www.fotosik.pl/pok...33bfa06020.html
[ Dodano: 24-01-2008, 19:29 ]
[img] [/img]
Anonymous - 23-01-2008, 19:59
President Harry II ASC+antena Sirio SG-CB 100
Najlepszy zasięg (niestety nie jakość) odsłuchu uzyskuję nie korzystając z ASC, tylko ręcznie ustawiając poziom squelsch'a.
Anonymous - 23-01-2008, 21:32
Te wszystkie szumy wywołane są nieodpowiednim napięciem w drutach.
Wystarczy założyć sobie taki filterek przed radiem
http://allegro.pl/item301610079_filtr_przeciwzakloceniowy_do_cb_nr_1_w_europie.html
U mnie sprawa zakończyła się od razu.
Anonymous - 23-01-2008, 21:37
Jakiego używasz radia?
Harry ma wbudowany filtr przeciwzakłóceniowy, więc nie wiem czy jest sens go dublować.
Ja stwierdzilem, że u mnie zakłócenia wchodzą przez antenę, więc wątpie czy dodatkowy filtr na zasilaniu poprawi sytuację.Pozdrawiam.
Anonymous - 24-01-2008, 23:30
Ja mam President'a Johnson II zamontowanego na rzepach do tunelu przy lewej nodze pasażera. Niestety nie widzę wyświetlacza i mam trudno sięgnąć do radia ale mnie to nie przeszkadza ponieważ ciągle jeżdżę z włączoną funkcją ASC a kanały przełączam na gruszce. Zastanawiam się nad zakupem konsoli dachowej... Antenę mam na magnesie SIRIO i kabel przeprowadzony do kabiny przez przejście technologiczne między paką a kabiną (przeciągną mi elektryk w ASO jak montowali HardTop).
Gene - 25-01-2008, 08:14
konsola fajna sprawa
Anonymous - 06-02-2008, 15:43 Temat postu: CB a Xenon Witam wszystkich
Dzisiaj rozmawiałem ze specem od montażu radia CB i powiedział mi, że ostatnio zamontował facetowi radio i wszystko było w porządku do momentu montażu xenonów w aucie. Po zamontowaniu ich szumy w radiu przybrały na sile.
Czy ma może ktoś cb i xenony w L200, bo też nosze się z zamiarem ich zamontowania, ale podobno po ich montażu zakłócenia które emituje samochód mocno się zwiększają ?
Niewiem tylko czy to przypadłość samochodu czy ogólnie xenonów.
Anonymous - 06-02-2008, 15:59
tez tak slyszalem, ze xenony powoduja zaklucenia nawet w zwyklym radioodbiorniku - to za sprawa marnej jakosci (tanich) "chinskich" przetwornic, drozsze markowe nie powoduja.
Anonymous - 06-02-2008, 16:50
Cześć.
Mam xenony w Toyocie Celice + radyjko Harry II ASC - żadnych zakłóceń i świetny odbiór mimo małej antenki. Mam też takie samo radyjko w Miśku i mimo braku xenonów odsłuch jest tragiczny - układ wtryskowy strasznie sieje. Natomiast sądząc po jakości L-ki jako takiej .... zdziwiłbym się , gdyby nie szumiały. Ile kosztują te "cudeńka"?
|
|
|