To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Rekinek 2.5 V6 - moja duma :))

m6riano - 05-07-2011, 00:02

Ogólnie instalka firmy DT GAZ SYSTEM
reduktor dt revo elektronik...czy coś takiego
reszty grzechów nie pamiętam..
wpadnij na spota to pokaże...;-)

KaWu - 06-07-2011, 00:15

Owczar napisał/a:
Potem podniesiesz ciśnienie do załóżmy 1,6. Zjedziesz z mnożnikiem i może jeszcze dojeździsz te valteki. Na mniejszym mnożniku może nie będą się zapętlały.

Zaraz zajedzie Valteki na tym cisnieniu.
I moze wogole nie miec wolnych obr.

wilukce napisał/a:
Wolałbym S A tak to chyba będę przerabiał

Moze prosciej bedzie wlozyc nowa Ske :?: :) Albo doloz drugi taki sam jak masz duze spadki.

wilukce - 06-07-2011, 13:59

KaWu, właśnie myślę, czy by nie dokupić drugiej N-ki. Jak to wtedy się podłącza do kupy z dwoma reduktorami ?
Kabelek zamówiłem, więc niedługo będę wiedział jakie spadki ma reduktor.
Jeśli pokusiłbym się na zmianę wtryskiwaczy to co będę musiał zmienić w instalce, żeby wszystko działało. 6x Hana + 2xlistwa (3) + ... ? Wyjdzie pewnie z 800 PLN ;/ Sporo

Owczar - 06-07-2011, 14:15

http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=750

Ale pozostaje jeszcze miedź 6mm i wielozawór na 6mm. Choć myślę, że tak czy inaczej da radę pociągnąć.

wilukce - 06-07-2011, 14:23

2 filtry gazu ? Fazy lotnej ?
Nie wiem czy moja kieszeń zniesie coś takiego :/ Dokupić reduktor wtryski i inne podzespoły. Ile to może wynieść. Jest ktoś w stanie mi powiedzieć tak mniej/więcej ?

Owczar - 06-07-2011, 14:34

Można też dać z 1:
http://www.ac.com.pl/publ...%28PS-02%29.pdf

wilukce - 06-07-2011, 14:40

Owczar, nawet nie wiedziałem, że Ty masz dwa reduktory.
Hmm zdolniacha z Ciebie skoro sam wszystko składałeś ;) Ładnie Ci to wyszło. Dobra jak mi przyjedzie kabel to sie dowiem jakie mam spadki na moim reduktorze,. Może są w przyzwoitym zakresie i zostawię jeden reduktor. Tymczasem dzięki za rady :P Jak zwykle można na Was liczyć ;)

Owczar - 06-07-2011, 14:45

wilukce napisał/a:
Hmm zdolniacha z Ciebie skoro sam wszystko składałeś ;) Ładnie Ci to wyszło.

Składałem to z bratem, ale są małe błędy montażowe. Min zaworów gazowych. Właśnie się bawię z kalibracją, ale wkurzają mnie drgania na wolnych obrotach. Jak będziesz miał kabelek, to z chęcią bym zobaczył Twoje oscylogramy.

wilukce - 06-07-2011, 15:00

Owczar napisał/a:
drgania na wolnych obrotach

Czym spowodowane ?
U mnie tak drga, że czasem wywala na PB ;/ Zależy to od zwłaszcza od temp oraz wartości wolnych obrotów. Ale jestem przekonany, że Valteki są za wolne przy niskich obrotach. Ale Ty przecież masz Hany... więc czemu drga ??

Owczar - 06-07-2011, 15:01

Drga mi też na PB. Tego to właśnie nie wiem. Albo przez sondy, albo wypadają zapłony. Drgania są minimalne, prawie niewyczuwalne, ale widoczne na oscylogramie.
wilukce - 06-07-2011, 15:08

Też mi drga na Pb. Z wnętrza nie wyczuwalne, dopiero po przyłożeniu ręki do silnika. Ale doszedłem do wniosku, że to nie auto z salonu i nie będę od niego wymagał rzeczy niemożliwych.
Owczar napisał/a:
Jak będziesz miał kabelek, to z chęcią bym zobaczył Twoje oscylogramy.

Tylko na razie nie mam pojęcia jak to zrobić :P Kabelek jak dojdzie to wezmę lapka na siedzenie pasażera. Podłączę pod jednostkę STAG, włączę program (który mi wysłałeś) i na tym się moja wiedza kończy :) Ale pewnie to nic skomplikowanego. Tak się pocieszam :D

wilukce - 09-07-2011, 11:18

Mam możliwość zakupienia Galanta z 97 roku. 2.5 V6 w automacie. Skasowany cały tył po wypadku. Gość chce 3500 PLN ale myślę, że 500 bym utargował. Autko na alufelgach 15' w środku skóra. Teraz mam 3 miesiące wakacji i mógłbym trochę części posprzedawać na ALLEdrogo. Poza tym dużo części zostawiłbym dla siebie bo to dokładni taki sam typ jak mój. Obawiam się, jednak, że sporo części nie sprzedam, gdyż alledrogo jest obładowane galantami na części. Chyba, że sprzedawać za bezcen. Co o tym myślicie ?
sveno - 09-07-2011, 12:55

dobry pomysł, sam niedawno chciałem kupić Avanca z uszkodzoną skrzynią za bezcen, ale ktoś mnie ubiegł

Jak dobrze będziesz cenił to ja pisze się na cały środek, o ile ta skóra jest w bananowym kolorze i nie jest ztyrana za bardzo.

Hugo - 09-07-2011, 14:03

sveno napisał/a:
Jak dobrze będziesz cenił to ja pisze się na cały środek, o ile ta skóra jest w bananowym kolorze i nie jest ztyrana za bardzo
Od kombi do sedana nie pasuje tylna kanapa i boczki.
sveno - 09-07-2011, 15:51

Hugo napisał/a:
d kombi do sedana nie pasuje tylna kanapa i boczki.
wiem, po prostu nie zauważyłem literki W zamiast A w oznaczeniu gala wilukce'a,