To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Carisma 1.6 90KM

Hugo - 01-08-2011, 00:10

Adamo02 napisał/a:
kupiłem wycieraczki "my name is tesco",
Chcesz się trochę postresować podczas jazdy?
Saqu - 01-08-2011, 01:11

Hugo napisał/a:
Chcesz się trochę postresować podczas jazdy?

ja kupiłem w tesco na zimę, wydałem aż 4,98zł za sztukę, zimę + połowę wiosny przeżyły w stanie dobry+ więc myślę, że zakup był udany ;) a na zimę i tak lepszych kupować raczej bez sensu...

Adamo02 - 01-08-2011, 08:54

Na próbę wziąłem :) drogie nie były, a moje stare już całkiem nie zbierały.

Pojechałem od rana oddać filtr paliwa i bez problemu zwrócili mi pieniądze + dostałem książkę serwisową gratis do autka :D

Zielu - 01-08-2011, 12:34

Tak się zastanawiam, czy do Cari 1.6 90km dałoby się podłączyć komputer od np. Lancera V 1.6 113km? Niby silniki takie same, 4G92...Mój brat posiada właśnie Carismę, Avance (może kiedyś opiszę ją na forum :) ) i kombinujemy czy można w ten sposób podnieść troszkę moc. Ktoś wie coś na ten temat? :)
Adamo02 - 03-08-2011, 17:02

Witam

Dzisiaj zabrałem się w końcu za wyczyszczenie filtra elektrostatycznego za schowkiem i szczerze mówiąc nie myślałem, że aż tyle trzeba rozkręcić :P

Kilka zdjęć z tej misji :

Po wymyciu wodą wypsikałem jeszcze pianką do dezynfekcji nawiewów ( Mój ojciec używa tego do czyszczenia nawiewów w autobusie i brałem w ciemno, ale okazało się że nie pachnie zbyt pięknie )

No i nowy odświeżacz o zapachu zielonej herbaty ( pachnie przyjemnie )

Mam nadzieje, że jutro dojdą żarówki do przednich przeciwmgielnych, myślałem że będą dzisiaj i je przynajmniej wymienię za jedną robotą :)

m6riano - 03-08-2011, 22:15

Adamo02 napisał/a:
( Mój ojciec używa tego do czyszczenia nawiewów w autobusie i brałem w ciemno, ale okazało się że nie pachnie zbyt pięknie )

Ja miałem "morski" ale następnym razem wezme "cytrynke"..;-)

Adamo02 - 03-08-2011, 22:33

m6riano napisał/a:
Ja miałem "morski"

tak dokładnie ten z niebieską pokrywką :)

BTW wie ktoś może jak dostać się do mechanizmu sterowania manualnymi lusterkami bo prawe przestało działać :/ kręce cyckiem, a lusterko się nie rusza

Adamo02 - 05-07-2012, 15:29

Carisma w kreacji ślubnej :)

Adamo02 - 29-07-2012, 23:18

Misiek w końcu dostał nowy wydech + końcowy tłumik Ulter http://youtu.be/yUlbSUJCFzg

Przy okazji wymieniłem hamulce przód i amortyzatory. Kiedyś pisałem, że podczas deszczu coś puka w aucie. Okazało się, że wymiana amorków pomogła :)

RoBSoN_97 - 02-08-2012, 10:18

Dziwnie to napisaleś. W końcu masz wymieniony tłumik końcowy na Ulter czy samą końcówkę. Za ile i gdzie kupowałeś. Swoją drogą nie słychać, że to Ulter, na filmiku słychać dźwięk suszarki... :roll:
Adamo02 - 04-08-2012, 15:41

Wiem, że dziwnie napisałem... Nie po Polsku! :D Wydech od kolektora po środkowy tłumik jest seria, a końcowy tłumik Ulter. Kupowałem go przez stronę producenta.
A co do dźwięku filmu, to musisz albo słuchać na laptopie, albo masz słabe głośniki w których basu nie uświadczysz :) u mnie na kompie słychać, że to ulter ;)

Carisma Sprzedana!
Pozdrawiam!