To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - Justyna Kowalczyk - fenomen, czy ciężka praca ?

JCH - 11-03-2012, 12:38

Kryzys niestety nie dopadł Bjoergena ....
Czyli czwartej kuli nie będzie :(

Ale czego by nie powiedzieć - Marit Bjoergen jest lepsza w tym sezonie, bardziej równe, stabilne wyniki w trakcie całego Pucharu i kryształowa kula należy jej się za ten sezon.

Juiceman - 11-03-2012, 12:39

51,9sek, drugie miejsce. Tragedii nie ma. Za to walka o drugie miejsce świetna ;-)
mjsystem - 11-03-2012, 14:28

No i te dwa upadki Justyny... szkoda... :cry: Miała szanse na czwartą kulę.
sieegurd - 11-03-2012, 22:07

Nie ma co rozpaczać :) Nareszcie oprócz skoków mamy dyscyplinę zimową, która rozgrzewa nasze serca :) Dzięki Justynie okres zimowy nie jest nudny, a tęsknota za piłką nożną nie jest już tak wielka
:)

A w walce o Kryształową Kulę może jeszcze coś się ciekawego wydarzy :) Oby tylko Justyna nie zajechała kolana, bo przyszły sezon też zapowiada się ciekawie :)

mjsystem - 14-03-2012, 16:50

A dzis znów upadek i nie ma finału z Justyną. Szkoda. :cry:
Marcin-Krak - 18-03-2012, 23:09

No i jest , jak jest ;)
Mimo wszystko - szacun dla Justynki za to, co robi.
Jakby nie było jest sama i nie może liczyć na wsparcie nikogo na trasie biegu, ale dzięki temu Norweżki nie mają monopolu w biegach kobiet :P

gulgulq - 19-03-2012, 06:58

Marcin-Krak napisał/a:
Jakby nie było jest sama i nie może liczyć na wsparcie nikogo na trasie biegu,

mylisz się
ma nas - kibiców :)

sieegurd - 19-03-2012, 06:59

II miejsce jest wielkim sukcesem :) Gratulacje i ukłony dla Justyny :) Sama przeciw zgranej grupie nieraz udowodniła, że sobie dobrze radzi :) Oby po operacji kolana szybko doszłą do siebie i aby następny sezon był równie interesujący :)
Marcin-Krak - 19-03-2012, 07:58

gulgulq napisał/a:
mylisz się
ma nas - kibiców

Ale nie pobiegniesz z Nią na trasie by ją wspomóc :wink:

A jak twierdzą złośliwcy - wśród kobiet wygrała Justyna ;)
A Marit w przyszłym sezonie powinna startować z facetami :P

JCH - 19-03-2012, 15:37

Trochę się zał robiło, że Justyna nie stała na środkowym podium a obok dwie Norweżki :roll:
Ale ważne, że sama jest zadowolona z sezonu, dużo lepsze rezultaty, rekordy punktowe i rekordy wygranych biegów. Sezon zdominowany przez dwie świetne narciarki, z których jedna okazała się nieco lepsza.

Jakoś tak mam wrażenie, że ta Szklarska była kulminacją mentalną u Justyny. Tak się napaliła, żeby tam wygrać, tak się zestresowała i zmęczyła tym, że pierwszy raz taka impreza odbywa się w Polsce, że później już dało rady się odbudować. Napompowany balon pękł.
Szkoda 30 km w Oslo bo tam jeszcze nie wygrała a ta konkurencja to klasyk w biegach narciarskich.

Marcin-Krak napisał/a:
A jak twierdzą złośliwcy - wśród kobiet wygrała Justyna ;)
A Marit w przyszłym sezonie powinna startować z facetami :P
Marcin - nie przesadzajmy. To, że Bjoergen ma większego bicepsa jeszcze o niczym nie świadczy. A czasem okazuje się, że wręcz przeszkadza.
Z facetami to Justyna powinna potrenować i to najlepiej byłoby z Rosjanami, bo z nimi się przyjaźni więc co za problem, żeby chłopaki jej pokazali jak się jeździ na nartach.

[ Dodano: 19-03-2012, 20:50 ]
Uzupełniając.....
Jak przeczytałem jeszcze raz tytuł tematu to jednak po tym sezonie myślę sobie tak:
:arrow: Marit Bjoergen - fenomen
:arrow: Justyna Kowalczyk - ciężka praca

Dj Lexus - 24-11-2012, 22:23

Cytat:
Wyniki biegu na 10 km techniką dowolną:

1. Marit Bjoergen (Norwegia) 22.31,8

2. Therese Johaug (Norwegia) 12,6 straty

3. Kikkan Randall (USA) 25,9

4. Charlotte Kalla (Szwecja) 26,9

5. Holly Brooks (USA) 28,5

6. Vibeke Skofterud (Norwegia) 32,9

7. Lisa Larsen (Szwecja) 41,4

8. Martine Ek Hagen (Norwegia) 42,0

9. Julia Czekaliewa (Rosja) 46,5

10. Natalia Korosteliewa (Rosja) 56,0

...

27. Justyna Kowalczyk (Polska) 1.23,5

44. Sylwia Jaśkowiec (Polska) 1.45,8

54. Paulina Maciuszek (Polska) 2.07,5

Klasyfikacja generalna PŚ:

1. Marit Bjoergen (Norwegia) 100

2. Therese Johaug (Norwegia) 80

3. Kikkan Randall (USA) 60

4. Charlotte Kalla (Szwecja) 50

5. Holly Brooks (USA) 45

6. Vibeke Skofterud (Norwegia) 40

7. Lisa Larsen (Szwecja) 36

8. Martine Ek Hagen (Norwegia) 32

9. Julia Czekaliewa (Rosja) 29

10. Natalia Korosteliewa (Rosja) 26

...

27. Justyna Kowalczyk (Polska) 4

http://sport.interia.pl/j...iata,nId,716617
Miejmy nadzieje że Justyna będzie rozkręcała się z biegu na bieg. :wink:

Marcin-Krak - 25-11-2012, 21:17

Dziś chyba w sztafecie było już lepiej :wink:
JCH - 25-11-2012, 22:37

Co to się działo bo nie oglądałem :?: Biegła na jednej narcie tylko czy co :?:
Dj Lexus - 26-11-2012, 13:28

JCH napisał/a:
Co to się działo bo nie oglądałem :?: Biegła na jednej narcie tylko czy co :?:

Cytat:
Przed rozpoczęciem sezonu Kowalczyk i jej trener Aleksander Wierietielny mówili, ż nie należy spodziewać się dobrych wyników na początku rywalizacji. Szkoleniowiec zawodniczki z Kasiny Wielkiej podkreślał, że będzie zadowolony z miejsca w pierwszej dziesiątce.

Kowalczyk tłumaczyła, że trasy w Gaellivare nie należą do jej ulubionych. Na trasie panowały zmienne warunki, ale nie miało to decydującego wpływu, zwłaszcza że inne zawodniczki sobie z tym poradziły. Polka spokojnie podchodzi do wyniku w Szwecji. "Nawet jeżeli w Kuusamo coś nie wyjdzie, choć wpadek mam już dość jak na jeden rok, to do mistrzostw świata pozostają jeszcze trzy miesiące. Wiem, że przyzwyczaiłam wszystkich do walki od początku do końca, ale impreza główna jest w Val di Fiemme" - podkreśliła Kowalczyk.

Trener Wierietielny zwraca również uwagę na to, że w biegu stylem dowolnym jego podopieczna zmaga się z bólem piszczeli. "Problemy z piszczelami u Justyny zaczęły się już dawno temu. Niestety zdajemy sobie sprawę, że będą one nam towarzyszyć także i w przyszłości. Wiele już zrobiliśmy, żeby problem wyeliminować, ale do końca się nie udało" - stwierdził Wierietielny na oficjalnej stronie internetowej Justyny Kowalczyk.

http://sport.interia.pl/j...ylam,nId,716944

Kesz - 18-12-2012, 09:09

Wszystko wraca do normy, tak gdzie ciężka trasa Kowalczyk wygrywa, gdzie sprint porażka, ale rywalizacja tak jak w ubiegłym roku. Do czołówki raczej żadna inna zawodniczka nie dołączy, na pewno nie Polka.