Nasze Miśki - Galicjusz Aleks
pitbu77 - 27-01-2011, 16:06
O, a tutaj znalazłem na alledrogo Gala na wspomnianych kilka postów wyżej felgach:
Jak na moje oko ET 40...
Chyba trzeba zrobić VT_4...
Adi_3kGT - 27-01-2011, 17:24
Relingi w kolorze który pokazałeś na poprzedniej fotce naprawde na wielki + zobaczymy co jeszcze ciekawego wymyślisz
pitbu77 - 29-01-2011, 18:05
Dobra, to podsumowanie zbliżających się prac przy aucie.
Od strony technicznej:
- regeneracja sworzni i wymiana tulei w "bananach"
- wymiana uszczelek pod pokrywami zaworów - niestety pocą się
- czyszczenie kopułki rozdzielacza lub wymiana
- czyszczenie przepustnicy
- sprawdzenie sondy Lambda
- spryskiwacze mgłowe
- wymiana drzwi (wciąż są zagniecione)
- obniżenie zawieszenia (może tylko z przodu?)
Projekty dotyczące wyglądu auta (i nie tylko):
- Folia grafit karbon na dach
- Relingi w kolorze nadwozia
- Jedna wspólna antena dla CB i radia (przy okazji zdejmowania podsufitki i odkręcania relingów)
- Nowe (w sensie inne) felgi w kolorze grafitowym (albo zbliżonym...)
- Końcówka wydechu do seryjnego tłumika
- Przyciemnione szyby (folia grafit light)
- Projekt "soczewka" lub bi-ksenon, oraz (co się z tym wiąże):
- Spryskiwacze przednich reflektorów (adaptacja z VAG) - takie wysuwane
- ??? Kto to wie co dalej...
Pora pokusić się chyba o pierwszą finalną wersję VT...
pitbu77 - 30-01-2011, 23:05
Oki, to wyczarowałem w wirtualu takie sobie rzeczy.
Oczywiście zaczynamy od oryginału:
gdzieś po drodze VT_5:
i chyba wersja finalna tego, co chcę osiągnąć, czyli VT_6:
No!
A teraz opinie szanownych MM...
Seichan - 31-01-2011, 08:22
pitbu77 napisał/a: | i chyba wersja finalna tego, co chcę osiągnąć, czyli VT_6 |
Wersja finalna najlepsza Chociaż zastanów się jeszcze nad jasnymi relingami, za bardzo zlewają się z resztą samochodu. Ciemne ładnie by kontrastowały, zwłaszcza przy przyciemnianych szybach
pitbu77 - 31-01-2011, 09:04
Seichan napisał/a: | Chociaż zastanów się jeszcze nad jasnymi relingami, za bardzo zlewają się z resztą samochodu. |
No niby tak, ale dach będzie oklejony folią karbon grafit jak już pisałem.
Na tym zdjęciu ciemnego dachu niewiele widać ale srebrne relingi mi się podobają
robertdg - 31-01-2011, 09:47
Piter, no za jasna folia na szybach Relingi zdecydowanie nie w tym kolorze, ale koncepcja VT_6 jest rozwojowa
pitbu77 - 31-01-2011, 10:38
robertdg napisał/a: | Piter, no za jasna folia na szybach Relingi zdecydowanie nie w tym kolorze, ale koncepcja VT_6 jest rozwojowa |
Nie chcę ciemnej folii na szyby. Tak tylko trochę przyciemnić (bo o przednich szybach też myślę). Nad relingami się zastanowię... Lepiej pogłówkuj ze mną kolego jak obniżyć przód o 10-15mm...
robertdg - 31-01-2011, 14:29
pitbu77 napisał/a: | Lepiej pogłówkuj ze mną kolego jak obniżyć przód o 10-15mm... | Albo przerobić oryginalne spręzyny, w Katowicach jest kilka firm co sie tym specjalizuja od lat, albo zakupic łoryginalne ejbachy, bądź H&R-y, Lesjoforsy, mozliwości jest troche
pitbu77 - 31-01-2011, 15:32
robertdg napisał/a: | Albo przerobić oryginalne spręzyny, w Katowicach jest kilka firm co sie tym specjalizuja od lat, albo zakupic łoryginalne ejbachy, bądź H&R-y, Lesjoforsy, mozliwości jest troche |
Chyba faktycznie przezwojenie oryginałów z hartowaniem bo Eibach, H&R czy inne, obniżają przeważnie od 30mm i niżej - a ja tak tylko trochę chcę... Mam też namiar na firmę w Bielsku-Białej, która robi sprężyny na zamówienie.
A wiesz coś co dokładnie te firmy w K-cach robią ze sprężynami?
robertdg - 31-01-2011, 15:41
pitbu77 napisał/a: | A wiesz coś co dokładnie te firmy w K-cach robią ze sprężynami? | Mogą Ci nawet całkiem nowe sprężyny nawinąć, w zasadzie to chyba wszystko od A do Z
pitbu77 - 31-01-2011, 19:25
O, a tutaj zagubiona fotka, czyli VT_4:
Psikus - 31-01-2011, 23:23
Cała klapa w carbonie ( carbon to rozumiem ma być?) jest fujj.Wersja finalna nr 6 jest chyba najlepsza, chociaż do mnie osobiście te relingi w kolorze nie przemawiają- zalatują chromem w stylu amerykańców z lat 80-tych. Kropka nad "i" była by modyfikacja tylnego zderzaka i końcóweczka wydechu tak na wzór przed-liftowego vr4. Co do folii- kombi ma dość dużo szkła, może po oklejeniu samochodu jednolitą jasna folią okazać się, że tył będzie wyglądał na jaśniejszy. Jeśli jednak folia o takim zaciemnieniu jak w moim jest dla Ciebie za ciemna, pozostaje opcja nieco jaśniejszej (hps35), jak poniżej:
dla porównania obok E124 z folia o jasności takiej jak w moim galancie ale zwykłej czarnej(hp20)
pitbu77 - 01-02-2011, 13:33
Psikus, z folią właśnie coś w ten deseń jaka jest w Hani. Sam oklejałeś? Nie jest mocno przyciemniająca a swoją ochronę przed UV i tak ma (+ oczywiście opcja anty-włamu ).
Klapa tył... Hmmm kwestia gustu. Inaczej może wyglądać w karbonie bo tutaj nie miałem jak za bardzo nanieść tę fakturę na klapę. Znaczy mogłem ale zajęło by mi to lata świetlne chyba...
Wydech? Szukam jakiegoś ładnego rozwiązania. robertdg, ma fajny wydech ale zaraz pewnie powie, że go małpuję
robertdg - 01-02-2011, 13:53
pitbu77, zawsze jest możliwość róznorakich kombinacji końcówki wydechu, może być równo cieta z zawiniętym rantem, bez zawiniecia, cieta pod skosem, cieta profilem, podwójny owal w tychże konfoguracjach, to już kwestia wolnoc tomku równie dobrze możesz zastosować po obu stronach jakieś estetyczne końcówki, albo tak aby z obu końcowek dym leciał
|
|
|