To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - No, nie wiem, czy mogę...

Krzyzak - 07-03-2011, 06:51

deenbe chwaliłeś się w temacie, ale napisz jeszcze, jakie koszty miałeś w stosunku do swojego auta, bo niestety są dość spore - pamiętam, że same wtryski to prawie 6000 zł...
mój kolega ma 328i i też już sporo włożył - m.in. koło dwumasowe się rozpadło...
ale on lubi tuningować auto i ma je dla przyjemności a nie oszczędności, więc zaaplikował nowy układ zmiennych faz, hamulce z przodu 330mm i kilka innych dodatków

Anonymous - 07-03-2011, 07:49

to co wymienilem jest w moim temacie na NieMiski

Krzyzak napisał/a:
mój kolega ma 328i i też już sporo włożył - m.in. koło dwumasowe się rozpadło...

kolega wymienial kolo dwumasowe w golfie IV TDI 90KM, przy niby przebiegu 160tys km.
a przeciez tam ludzie nie wymieniaja tej czesci bo sie nie psuje;)

kolo dwumasowe, wtryski to czesci eksploatacyjne.

CR ma wyzsza kulture pracy, ale jest wrazliwy na paliwo.

za wtryski wydalem 6000zl, ale mozna kupic nowki za 4000 - 4szt.
W internecie oglaszaja sie ze regeneracja przez wymiane koncowek to 200-500zl za 1szt.

Fragu - 07-03-2011, 08:14

Nie lepiej jednak zastanowić się nad 330d ? :roll:
Anonymous - 07-03-2011, 08:56

Fragu napisał/a:
Nie lepiej jednak zastanowić się nad 330d ? :roll:

to moze lepiej 330i ? bo po miescie 330d palic malo nie bedzie, a benzyna nie ma turbiny i o wtryski nie trzeba dbac?

chcial 2.0 diesel, nie ma zadnych ekonomicznych za w stosunku do 330d

Fragu - 07-03-2011, 09:01

Ekonomicznych nie ma...ale te produkujące banana "za" by się znalazły :D
Dźwięk 330d łagodzi wizyty na stacjach 8)

Anonymous - 07-03-2011, 09:09

Fragu napisał/a:
Dźwięk 330d łagodzi wizyty na stacjach 8)

to samo moglbym powiedziec o 330i.

tym autem bedzie jezdzic zona, sruba nawet nie chce czipa robic.

Fragu - 07-03-2011, 09:15

Przecież i tak nie mam wpływu na decyzje śruby :D
To pozostaje znaleźć zadbaną 320d, co może nie być takie proste :wink:

cns80 - 07-03-2011, 09:40

sruba napisał/a:
Morfi napisał/a:
napewno skłaniamy się do benzyna + sekwencja

akurat aktualnie to ćwiczę. i mam ochotę przestać. i mam nadzieje, że to już niedługo :wink:

Załóż dobrą instalację, a nie badziewie za 2 tyś i nie marudź ;)

sruba napisał/a:
wystarczy pełna elektryka, jaśki, klimatronik, komputer, ABSy i te inne ew.
Mój brat taką Carismę kupił w zeszłym roku właśnie na tym forum :)
sruba - 07-03-2011, 12:39

cns80 napisał/a:
Załóż dobrą instalację, a nie badziewie za 2 tyś i nie marudź

ależ ja mam dobrą instalację, na którą nie mogę narzekać. na nią jako taką. wkurza mnie natomiast "dwupaliwowość" i koniecznośc odwiedzania stacji co 200 km.

Fragu napisał/a:
znaleźć zadbaną 320d

Fragu - mimo wszystko myślę, że to taki sam problem jak znalezienie zadbanego Galanta, Golfa, albo Fiata. BMW to nie demon...

Fragu napisał/a:
Dźwięk 330d łagodzi wizyty na stacjach

wiesz - aktualnie dźwięk wydobywający się z 2.8 V6 w moim Audi już mi nie robi. i te 200 koni nie łagodzi wizyt na stacjach. tym bardziej, że ja tym samochodem jeżdże dwa razy w roku - na urlopy :wink:

Fragu - 07-03-2011, 13:25

sruba napisał/a:
tym bardziej, że ja tym samochodem jeżdże dwa razy w roku - na urlopy

...to dużo wyjaśnia, masz kilka modeli upatrzonych to po prostu szukaj czegoś jak najbardziej zadbanego i będzie git :wink:

Krzyzak - 07-03-2011, 13:29

sruba napisał/a:
tym samochodem jeżdże dwa razy w roku

dobra dobra - nie raz widziałem je przed DB na Rajskiej :P

sruba - 07-03-2011, 14:34

Krzyzak napisał/a:
dobra dobra - nie raz widziałem je przed DB na Rajskiej

nie mogłeś go widzieć, z tej prostej przyczyny, że mam służbowego Aurisa. i to nim poruszam się na codzień. jedyna możliwość obserwacji mojego Audi pod DB, to z Aśka za fajerą :wink:
no chyba, że mówisz o Audi, które parkuje w okolicy DB, ale to któregoś z mieszkańców. zresztą mój jest czarny, a ten "miejscowy" jest szary :P

Krzyzak - 07-03-2011, 19:07

fakt - byłem pewien, że masz szare (chociaż to spod DB to w ogólnie jakiś dziwny kolor...szary to on nie jest...taki nijaki)
Jackie - 08-03-2011, 21:25

Och jak rany....zaczęło się od samochodów a skończyło na producencie maszyn mechanicznych ściśle współpracującym z firmą odzieżową Adidas....
Z mojego doświadczenia (tak na oko jakieś 200-300 samochodów "pod tyłkiem" z czego niektóre nawet pół roku eksploatowałem ;) ) oprócz starej M3 (E36) nie znam ANI JEDNEJ godnej polecenia BeeMki. Serio. Ja wiem, że są tanie jak barszcz w stosunku do tego co oferują (wyposażenie) ale z drugiej strony - jest ku temu powód (ba, nawet kilka ;) ) Jak już chcesz coś z tej klasy to pomyśl o C-klasse - kasa niewiele większa a samochód nie z tej ligi, choć z tego co napisałeś to i tak Audi jest najrozsądniejsze.
Pozdrawiam