Carisma - Ogólne - Kocham sedana nie nawidzę hatchback`a?
SHARK1979 - 11-04-2011, 13:09
daron64 napisał/a: | Porownanie Lancera 10tki z Cari. |
Hola Hola Amigo nic nie porównuje lecz zauważam że oba auta są w sumie troszke ala htb
Większość wypowiedzi pobieraj bardziej na luzie
daron64 napisał/a: | Twojej niefortunnej wypowiedzi o tylku Cari |
Czemu tak twierdzisz
daron64 napisał/a: | co powiesz o starszych wersjach cordoby? |
Deczko nie w temacie,a na marginesie oni mają normalnego htb i takich aut jest sporo ze sporym Kufrem
[ Dodano: 11-04-2011, 13:11 ]
kuzi, Teraz wiesz co jak nazywają
Anonymous - 11-04-2011, 13:33
Wiesz, prostymi słowami: hatchback - ścięty tyłek; liftback - wygląda podobnie do sedana, lecz podnosząc klapę podnosimy także szybę tylną. Najlepszym przykładem liftbacka jest np. Skoda Octavia. Idąc tym tropem Carisma jest liftbackiem, Lancer hatchbackiem.
daron64 - 11-04-2011, 13:44
SHARK1979
Bez obaw, bardzo na luzie podchodze do tego co piszesz czy Ty czy inni. Jesli wygladalo jakbym sie za mocno spinal to zle po prostu wyszlo, takze luz. Co do porownywania, czy tez jak piszesz nie porownywania, to moim zdaniem nie bardzo mozna je zestawic, ze sa obie ala htb. W Cari masz jednak duzo bardziej zaznaczony tyl niz w Lancerze, np. z ojcem widzielismy gdzies na miescie Cari w htb, a on, ze to sedan, to mowie, ze htb, a on-ale z takim dlugim tylem i ze glupoty gadam, ze to sedan. Co do cordoby to ok, nie w temacie, sorry. A co do niefortunnej wypowiedzi, to mialem na mysli, ze jak mozna bylo napisac o tyle Cari "dupsko"..prawie jakbys mi dziewczyne obrazil, chyba nawet mniej by mnie obeszlo jakbys tak o mojej pannie powiedzial, a nie o samochodzie =D Oczywiscie zarcik.
Pozdrawiam
kuzi
Dokladnie tak samo mysle i raczej zawsze myalalem, ze Cari to bardziej liftback, jak nie wiem laguna, brawa(czy tam brawo zawsze mi sie myla, ta sluzsza)
Yuppy - 11-04-2011, 20:22
No dobra, ale mimo wszystko zwolennicy sedanów, chyba musicie przyznać, że Carisma htb jest i tak jednym z najładniejszych htb, jakie kiedykolwiek powstały
gulgulq - 11-04-2011, 20:35
Yuppy napisał/a: | No dobra, ale mimo wszystko zwolennicy sedanów, chyba musicie przyznać, że Carisma htb jest i tak jednym z najładniejszych htb, jakie kiedykolwiek powstały |
przyznamy jak przyznacie ze sedan jest jeszcze ładniejszy
SHARK1979 - 12-04-2011, 13:32
gulgulq, coraz bardziej Cię lubię
daron64 napisał/a: | Jesli wygladalo jakbym sie za mocno spinal to zle po prostu wyszlo, takze luz. |
Spoko loko
daron64 napisał/a: | jak mozna bylo napisac o tyle Cari "dupsko". |
No dobra może za miękko to nie brzmi
[ Dodano: 12-04-2011, 13:34 ]
kuzi napisał/a: | najnowszy Lancer to liftback? |
A może wcale tylko Sportback Panowie
http://www.v10.pl/Mitsubi...roku,16848.html
[ Dodano: 12-04-2011, 13:35 ]
Oczywiście to stronka z modelem na zaś ale Sportback jest
daron64 - 12-04-2011, 13:47
Myslalem, ze ten sportback to tylko tak go nazwali a nie, ze to odmiana wersji nadwoziowej. Tzn, ze to htb/ltb(jesli chodzi o wersje nadwoziowa), a sportback, ze to tylko taka nazwa zeby sie wyroznial, ze wiecie sportback lepiej brzmi niz htb/ltb.
leszek - 12-04-2011, 21:48
Koledzy przynajmniej sedan jest dużo cichszy niż hatchback bo nie brzęczą żadne plastiki ani półki tylne pozdrawiam sedan.
SHARK1979 - 14-04-2011, 12:26
Więc wyjdzie na to że
Colt typowy htb
Cari liftb
Lanc sportback
Jak ładnie każdy ma swoją nazwę i wsio cacy
Aha i sedan wiadomo bardzo fajny
daron64 - 15-04-2011, 14:41
Jak mowi wiki:
"Liftback – typ nadwozia samochodu osobowego, zbliżonego konstrukcyjnie do samochodu typu hatchback, różniącego się nieznacznie - bardziej pochyloną szybą i (czasem niewielkim) nawisem nadwozia za tylnym kołem . W obu przypadkach szyba unosi się jako integralny element pokrywy bagażnika . W wielu krajach pojęcie tożsame z hatchback, aczkolwiek mianem hatchback określa się auta klas niższych, często modele miejskie."
Wiec jakby nie patrzyl wychodzi, ze Cari to ltb a nie htb. A wracajac do tematu nazewnictwo jest raczej rzecza drugorzedna, najwazniejsze ze ltb jednak zdecydowanie ladniejszy niz sedan =D
SHARK1979 - 15-04-2011, 15:15
daron64,
Oj ta końcówka to dałeś ognia, przyjedziesz na zlot porównamy
daron64 - 15-04-2011, 21:41
heh za rok chetnie =) jak narazie to mam swoja niecale 3tyg, wiec za mocno nie byloby co porownywac, trzeba najpierw do stanu uzywalnosci doprowadzic. I nie dalem ognia, tylko napisalem oczywista oczywistosc
Pozdr
SHARK1979 - 16-04-2011, 09:22
daron64 napisał/a: | I nie dalem ognia, tylko napisalem oczywista oczywistosc |
Halo ktoś mnie wesprze
drd1812 - 16-04-2011, 21:20
oczywiście sedan, sedan i jeszcze raz sedan
piękne, śliczne, terenowe
no dobra terenowe mniej choć dzielne jak żaden inny htb
no i każdy przecież wie że jak wycieraczka na tylnej szybie to 2 kuce mniej
kamir - 16-04-2011, 21:21
drd1812, htb'i by się tak nie zakopały, są sprytniejsze
|