To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Sportowa Elegancja

m6riano - 22-08-2011, 23:43

umowa stoi..;-)tylko trzeba najpierw do Marek podjechać na okólną po siuwax:
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=1307794

Hugo - 23-08-2011, 23:41

Kilka pytań: czym wygłuszałeś, ile w przybliżeniu zużyłeś m kwadratowych tej maty, nie wiem na ile jesteś przewrażliwiony na punkcie auta, ale czy zauważyłeś może, że po wygłuszeniu drzwi mechanizmy (silniczki) elektrycznych szyb się wyciszyły, bo w tym aucie zagłuszają silnik przecież :mrgreen: Będę wygłuszał drzwi w przyszłym miesiącu i już nie mogę się doczekać efektów.
Torp12 - 23-08-2011, 23:49

Hugo Wygłuszam takimi matami. Do części wewnętrznej wszedł cały arkusz i w sumie uważam że styka, ale na upartego jeszcze trochę można upchać. Na zasłonięcie dziur poszła niecała mata. Zostało ja wiem gdzieś 1/4. Także na przednie drzwi trzeba liczyć ze 2 takie arkusze. Na tylne myślę że mniej.

Co do silniczków szyb... Powiem Ci jest klima więc szyb często nie używam:] Jutro sprawdzę jaka jest różnica na wytłumionych drzwiach i nie to napisze.

Torp12 - 24-08-2011, 23:26

Mały update.
Dzisiaj zaczolem drzwi kierowcy wygluszac. Powiem ze doswiadczenie jakiego nabylem na poprzednich dalo bardzo wiele i poszło gładko i przyjemnie:) O wiele lepiej również to wyglada:)

Hugo co do tych szyb. Generalnie u mnie te mechanizmy nie chodza jakos przerazajaco glosno, takze moze u Ciebie trzeba je jakos przesmarowac:) Ale do meritum troche ciszej chodzi ta szyby na drzwiach wyciszonych. Ale skoro jestes tak czuly to przywal maty tam gdzie jest ten silnik do podnoszenia szyb to wtedy pomoze napewno:)

pozdr.

Hugo - 26-08-2011, 08:12

Ile mniej więcej czasu schodzi na jedne drzwi?
Torp12 - 26-08-2011, 09:55

Hugo pojecie czasu na wykonanie tego to dosc wzgledna rzecz. Pierwsze drzwi napewno bedziesz robil najdluzej. Ale jakos zeby przyblizyc... demontaz boczku wygluszanie zewnatrz i wewnatrz i zalozenie boczku to gdzies 3 godziny dla jednej osoby. Wszystko oczywiscie jak dokladnie robisz i jakie masz stanowisko:] Ja siedze na ziemi i majstruje:]

Wczoraj zrobilem drzwi kierowcy wiec jestem na polmetku:)
Dodatkowo wczoraj w moje rece wpadl maly gadzet, ale o tym jak juz zamontuje;)

Hugo - 26-08-2011, 14:39

Zdjęcie i zalożenie boczku drzwi to dla mnie łącznie 5 minut.
Torp12 - 29-08-2011, 22:10

Dzisiaj do lampek wewnatrz auta wskoczyly takie cuda. Sa z przodu jak i z tylu. Swiatla daja coniemiara:) Wstawilem 36 mm przy podoginaniu blaszek w oprawkach;)
m6riano - 30-08-2011, 04:12

Kiedy robimy bagar..bo 600 już czekają...
deejay - 30-08-2011, 13:39

Torp12 napisał/a:
Swiatla daja coniemiara:)

Mowilem ... :wink:

Torp12 - 30-08-2011, 14:18

deejay napisał/a:

Mowilem ... :wink:

Mowiles mowiles i dlatego wlasnie to one zagoscily :)

Torp12 - 02-09-2011, 00:06

No dobra gadżet o ktorym pisalem nieco wczesniej wkoncu wkoczyl na swoje miejsce:) A wiec uwaga prezentacja;)

Jesli nie widac to dodam iż jest to czarna skórka od MOMO :)

No i wkoncu przy okazji mam nadzieje ze raz na zawsze uporalem sie z podswietleniem klimatronica:) Do przycisków od razu poszły ledy a za wyświetlaczem się nie sprawdziły. Skoro ledy się nie sprawdziły a niechcialem zwyklych zarowek to zakupiłem diody SMD. No i jest gicor wkońcu:) Diody biale i klimatronic jest wkoncu widoczny jak nalezy:)

Teraz robie okablowanie i musze wyciszyc tylne drzwi i wpasc na pomysl pozbycia sie szumow przez te uszczelki drzwi... Widzialem sposob dejaaya ale po tym zabiegu drzwi sie gorzej zamykaja i mnie to nie rajcuje;)

Torp12 - 18-09-2011, 19:29

No dobra dawno nie pisalem, ale w sumie niewielkie postepy, bo malo czasu ale juz powoli nadrabiam;)

Prze weekend bylem na dzialce i cos tam pomajstrowalem:)
Wybebeszylem raz jeszcze caly kufer i tylne siedzenia i czesc srodkowa gdzie byl noxudol pomalowalem pod kolor nadwozia:) Wnek nadkoli nie ruszalem bo na jasnym lepiej widac wykwity:)
Do tego sposobem pomyslowego Dabromira uporalem sie ze slabymi sprezynami od klapy. Jedna ze sprezyn owinolem expandorem i jest gitarka:) Klapa po pociagnieciu wajchy unosi sie na jakies 30% pelnego otwarcia a przy zamykaniu to ja teraz zamykam a nie ciezar klapy;) Jak expandor sie zmeczy za czas jakis to albo jeszcze ciasniej go nawine albo doloze z drugiej strony:)
Wymienilem sobie postojowke od strony kierowcy, gladko poszlo w sumie;)
Troche poprawilem mocowanie tylnej tablicy co by od mocniejszego basu nie obijala sie;]
Dorobilem plyte i czesc mocowidla pod wzmaka.

Jedna rzecz nie daje mi tylko spokoju... Po ponownym zlozeniu tylnych oparc powstala miedzy nimi luka... Nie jest duza ale spokojnie swiatlo przechodzi. Wydaje mi sie ze tak wczesniej kurde nie bylo... NO ale przeciez tego sie nie da zle zlozyc ... Jakies sugestie albo porownania sedanowcow?:)

Fotek jakos narazie nie zrobilem, moze pozniej dorzuce:)

sveno - 19-09-2011, 10:47

Torp12 napisał/a:
Do tego sposobem pomyslowego Dabromira uporalem sie ze slabymi sprezynami od klapy. Jedna ze sprezyn owinolem expandorem i jest gitarka:) Klapa po pociagnieciu wajchy unosi sie na jakies 30% pelnego otwarcia a przy zamykaniu to ja teraz zamykam a nie ciezar klapy;) Jak expandor sie zmeczy za czas jakis to albo jeszcze ciasniej go nawine albo doloze z drugiej strony:)
możesz coś więcej o tym napisać? Jakieś fotki? Może byc na PW
Tomii - 19-09-2011, 16:18

sveno napisał/a:
Torp12 napisał/a:
możesz coś więcej o tym napisać? Jakieś fotki? Może byc na PW

też byłbym zainteresowany rozwinięciem tematu :) myślałem kiedyś żeby spiąć parę zwojów trytytkami ;)