[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - POPULARNOŚĆ LANCERA W INNYCH KRAJACH
gzesiolek - 03-07-2012, 15:07
Na Krecie przez 2 tygodnie widziałem 2 Lancerki...
.swat. - 05-07-2012, 17:43
komar80 napisał/a: | W Uk rzeczywiscie malutko. | Zastanawiam się dlaczego w UK nie jest oferowany w sprzedaży Mitsubishi Lancer? Jeszcze 2 lata temu był bardzo popularny. W większości center handlowych stały wszystkie 3 wersje i sprzedawały się jak bułeczki....
http://www.mitsubishi-cars.co.uk/lancer/
macior - 19-07-2012, 20:51
Przez 2 tyg. w Turcji (południe) widziłem jednego sedana, za to codziennie
Poza tym Misiek wystepuje jedynie pod postacią autokarów, busów i dostawczaków.
skostrze - 25-07-2012, 14:19
W zaszłym roku RPA przez 2 tygodnie widziałem 1 sztukę nowego Lancera.
piomic - 29-07-2012, 12:18
Po kilku dniach łażenia po Tatrach zabrałem żonę do Popradu — piękny aquapark tam mają.
Zaparkowałem, poszliśmy się moczyć a po kilku godzinach na parkingu znaleźliśmy bliźniaki:
Ta sama wersja, podobny wiek, spoilery i tablice. Mój ten z żoną.
Tauros - 29-07-2012, 21:47
W Danii przez caly okres pobytu przejezdzajac ze wschodu na zachod, z polnocy na poludnie spotkalem moze z 10 Lancerkow. Ale za to bedac w Kopenhadze, dostalem wizytowka za wycieraczka do klubu Lancerow w Danii Po rozmowie z wlascicielem Lancera, powiedzial, ze te samochody sa w Danii po prostu bardzo drogie.
http://www.facebook.com/p...&type=1&theater
https://www.facebook.com/DANISHLANCERS
prosto - 22-08-2012, 12:12
w egipcie Lacerkow cała masa dosłownie wszedzie, szczególnie wersja poprzednia, ale i X tez duzo. szczegolnie Lancery jako taksówki
Robert_N - 24-08-2012, 13:33
Pierwsza połowa sierpnia wyjazd do Bułgarii. Lancerków może 2 po drodze tam i z powrotem.
Za to w Tsarevie gdzie byłem robił furore! Ale nie wiem czy o niego chodziło bo jeździła nim moja żona ze swoja siostrą (ryczące 30 ) i po każdej wyprawie do miasteczka po owoce i trunki (ja ze szwagrem nie nadawaliśmy się do jazdy autem) mówiły że wszyscy miejscowi się oglądali. Ciekaw jestem czy aby napewno za Miśkiem.
Dla mnie wygląda pięknie szczególnie na 18" i w czerwieni, być może za nim się tak ogladali
Trik - 01-09-2012, 23:25
W ciągu 4 dni w Danii w obrębie Billund widziałem 1 sedana białego i jednego sportbacka czarnego
Poza tym kupę Coltów, ze cztery Outlandery II, ze cztery L200, L400 4x4, Carismę, VR4, ASX z Brytanii, ASX z Danii.
W Niemczech na drodze niewidziałem żadnego miśka, ale za to na lawecie 3 nowe O2 i Colta.
W Polsce spotkałem 2 sedany na parkingu w Poznańskiej Ikei, na A2 pod Poznaniem dwie sztuki na niemieckich blachach, a przed Warszawą leciałem przez chwilę za czerwonym sedanem.
Lucas123w - 02-09-2012, 00:32
Rejony Szczawnicy same Colty na L (nauka jazdy) , 2 Lancery w przeciągu tygodnia
Czułem się w swoim Lancelocie jakoś dziwnie, spojrzenia ludności są nie do opisania
PS. spalanie w terenie górskim na poziomie 6,5 litra istny szok jak na 140 KM to jest jak za darmo jazda
Na 1700 km średnia 7,8/100 litersa paliwa, autostrady 140/180 km/h.
Jarl - 13-09-2012, 10:10
Tez na Krecie widzialem 2 Lancery (sportback) z obecnej edycji plus kilka, czy nawet kilkanascie, z edycji poprzedniej, glownie sedany. Plus ze 2-3 ASX-y oraz spora ilosc pickupow LS200.
Ogolnie jednak sprzedaz Mitsubishi w Europie doluje jak zadnej innej marki, -32% w ciagu pierwszych 7 m-cy roku.
gzesiolek - 13-09-2012, 10:32
Jarl napisał/a: | Ogolnie jednak sprzedaz Mitsubishi w Europie doluje jak zadnej innej marki, -32% w ciagu pierwszych 7 m-cy roku. |
Wiem, ze odbiegam od tematu, ale czy nie dziwi was jednak porazka ASXa?
Mial byc ikona i modelem pociagowym sprzedazy marki do czasu wprowadzenia nowego Outka, Colta i Lancera... a tu ma sprzedaz na poziomie ok.20% konkurencyjnego Qashqaia...
Czy brak tanszego diesla i mocnej benzyny robi az taka roznice?
Bo poza tym ASX przebija Qq w wiekszosci kategorii...
Choc przyznam,ze po otatnim FL w Qq nie siedzialem, ale w 2008/2009 to taki Qq do ok.70tys to nie mial startu i porownania do Lancera, poza tym ze byl prawie SUVem... bardziej plastikowy, mniej dynamiczny, wiecej palil, slabiej w tej cenie wyposazony... itd. itp.
Liczylem ze ASX wezmie mu z 40-50% nowych potencjalnych kupcow... a tu kicha...
Ktos wie gdzie tkwi problem?
Luk - 13-09-2012, 10:39
gzesiolek napisał/a: | Liczylem ze ASX wezmie mu z 40-50% nowych potencjalnych kupcow... a tu kicha...
Ktos wie gdzie tkwi problem? |
Moim zdaniem w małej popularności całej marki w Polsce. "Mam Mitsubishi" "Co masz??"
Gugurugu - 13-09-2012, 10:42
gzesiolek napisał/a: | Ktos wie gdzie tkwi problem? |
...w kosztach ubezpieczenia, cześci, dostępności zamienników ...koszty serwisu do przyjęcia, chociaż w prasie motoryzacyjnej piszą, że serwis drogi. Tak bym obstawiał
Qaszkaj to Renault wiec tani w użytkowaniu dla europejczyka.
gzesiolek - 13-09-2012, 10:46
Luk, pisze o ogolnoswiatowej sprzedazy...
Qashqai jest gwiazda Nissana, bez niego pewnie przestaliby juz istniec... albo zostali niszowa marka koncernu Renault...
a ASX (RVR, Outek Sport) nie sprzedaje sie nawet w polowie tak dobrze jak sprzedawal sie Outek II po wprowadzeniu...
Wiem kryzys... ale Qq sie sprzedaje znacznie wiecej niz ASX...
No a marka Mitsu moze i dosc niszowa nie jest jakos znacznie odbiegajaca od marki Nissan... nawet w Polsce...
Choc rzeczywiscie mam wrazenie ze ASX zabral klientele tylko modelom-braciom tej samej marki, czyli Outlandera i Lancera
|
|
|