[XX-92]Galant E3xA i starsze - Luźne rozmowy o naszych Galantach E3 i starszych
KsiadzRobak - 28-10-2014, 12:03
Ale to właśnie jest rozwiązanie na zimę - żeby do szyby nie przymarzały. Chętnie bym coś takiego przerzucił do E3x, ale nie wiem czy się da.
kwazar1 - 28-10-2014, 22:47
Mylisz się, lepiej żeby w zimie zostały na szybie, bo możesz ogrzewaniem je odmrozić a jak zjada na podszybie to już nie. Poza tym jak jedziesz w opadach śniegu i mażesz wycieraczkami to one zbierają śnieg na podszybiu właśnie. Wtedy nie zjadą na "parking" Silnik od wycieraczek jest inny, główna oś obrotu jest na mimośrodzie.
KsiadzRobak - 29-10-2014, 08:07
Dałbyś radę zrobić zdjęcia? Wycięcie otworów w podszybiu to nie problem, ale jestem ciekaw reszty, bo nigdy nie zaglądałem do E1. W swoim E32 też już robiłem wycieraczki - tulejki mam z mosiądzu a nie z teflonu - są wieczne.
Sunderland86 - 29-10-2014, 12:48
Macie takie auta i się nimi nie chwalicie...
Załóżcie tematy w Naszych Miśkach bo tam prawie same EA
kwazar1 - 29-10-2014, 20:53
Spoko, zrobię. Mój misiek ma dużo bajerów o których pomarzyć mogą nowe samochody. W mojej wersji nie ma tylko dwóch rzeczy, które były dostępne. ECS-u i podgrzewanych foteli. O ECS-ie mogę zapomnieć, bo jest trochę inne nadwozie ale jak dorwę podgrzewanie to założę.
kamilek - 01-11-2014, 17:39
i_Lolek napisał/a: | P.s. A Kamilek to jeszcze żyje? |
Żyje I aktualnie pomyka zestawem E16A + EA5A, a E3 stoi z wyjętym silnikiem i myślę co z nim zrobić. Chciałem wyremontować silnik, potem zachcialo mi się wrzucić dohca, później jednak stwierdziłem że wyremontuję sohca, i taki jest plan, ale ogólnie to chętnie bym go sprzedał w pakiecie ze wszystkim co do niego mam, czyli z alusami 16", klimą, tempomatem, grzanymi fotelami itd. Chyba że dostanę nagłęgo przypływu chęci i motywacji to go zrobię na najpiękniejszego na forum
kwazar1 - 01-11-2014, 20:51
Panie i Panowie, potrzebuje sprawnego komputera do skrzyni biegów KM175 o numerze MD724682 X4T323846. Gdyby ktokolwiek słyszał, widział, dajcie znać.
Kamil, buziaczki dla Agi
KsiadzRobak - 01-11-2014, 22:52
kamilek napisał/a: | chętnie bym go sprzedał | chętnie bym wziął klimę może jeszcze grzane foteliki i tempomat
Drzemacz - 02-11-2014, 21:02
kamilek napisał/a: | E3 stoi z wyjętym silnikiem i myślę co z nim zrobić. Chciałem wyremontować silnik, potem zachcialo mi się wrzucić dohca, później jednak stwierdziłem że wyremontuję sohca, i taki jest plan, ale ogólnie to chętnie bym go sprzedał w pakiecie ze wszystkim co do niego mam, czyli z alusami 16", klimą, tempomatem, grzanymi fotelami itd. Chyba że dostanę nagłęgo przypływu chęci i motywacji to go zrobię na najpiękniejszego na forum |
Nie sprzedawaj E3 tylko szukaj zdrowego DOHC i swap'uj, ja tam jestem zadowolony ze swap'u bo trafiłem na dobrą sztuke
franek1994 - 04-11-2014, 09:09
kamilek, Siemanko
Bardzo fajny opis.
Sam jestem jednym z organizarotów zlotów w okolicy Oslo i znam troszkę realia.
Ludzie chcą tylko jednego tutaj, driftować.
A keidy driftować jak nie w zimie? Mitsu G6 są najprawdopodobniej za słabe na takie zabawy w lecie.
Ja osobiście jestem zawiedziony tym że ludzie mają w dupie drógich ludzi, nie otwierają się żeby pogadać i podyskutować.
Ale cóż. Mam nadzieje że na zlotach MM jest lepiej.
Ja postaram się zdążyć z malowaniem G6 w lecie, tak żeby zagościć w pieknym stylu
KrysRein - 04-11-2014, 23:27
A mój łamie się już na zwykłym podnośniku , nie do odratowania drań a szkoda , myślałem że będę miał klasyka na lata..
KsiadzRobak - 05-11-2014, 09:20
KrysRein napisał/a: | nie do odratowania drań a szkoda | na pewno da się zrobić - głównie kwestia pieniędzy i sensu
KrysRein - 12-12-2014, 22:13
Niestety dzisiaj została podjęta decyzja że idzie na części więc Panowie jak byście coś fajnego potrzebowali to pisać P.S mam rarytasową błękitną tapicerkę
franek1994 - 18-12-2014, 09:11
KrysRein,
Powiedz mi kolego czy masz silnik GTi
GLSi wannaby GTi
kamilek - 19-12-2014, 01:44
Panowie, muszę się wyżalić - stało się, sprzedałem Galanta
To była niestety jedyna słuszna decyzja. Na szczęście auto w dobrych rękach, kto wie, może będzie miało nawet lepiej niż u mnie
Została mi klima z tempomatem i grzanymi fotelami, gdyby ktoś reflektował
PS. KrysRein, jestem ciekawy jak wygląda błękitna tapicerka, możesz wrzucić jakąś fotkę?
|
|
|