Zloty i Spoty - zlot MM 2012 - pomysly i propozycje
kasiaa - 30-08-2011, 18:42
| pamar napisał/a: | | kasiaa napisał/a: | | na przyszłość - proponuję na ośrodku wyznaczyć 2 miejsca z tablicami lub czymś podobnym (np. przy wjeździe do ośrodka i przy domkach organizatorów), gdzie będą wywieszane bieżące info dot. zmiany terminu jakiejś imprezy, wyjazdu itp, wtedy jak ktoś nie usłyszy informacji, to sobie przeczyta. |
Kasiu uwierz mi, niektórzy nawet jak by tym megafonem w ucho im krzyczeć to nie usłyszą o czytaniu to nawet nie wspomnę |
Ja wiem, zawsze tacy się znajdą i zawsze będą jakieś obsuwki czasowe, tak jak są ludzie i ludziska ) dla mnie było ok, ja tylko proponuję..
mabda - 30-08-2011, 18:48
informacje o wszelkich zmianach sa w cenie. np o zmianie godziny wyjazdu kolumny - niestety w tym roku sie nie zalapalismy, bo zamiast o 13 kolumna wyruszyla po 12. bez wczesniejszej informacji
Anonymous - 30-08-2011, 18:51
mabda, niestety ja też nie wiedziałem, ale jak się okazało na Bełchatowie były 3 poważne wypadki i policja miała zamieszanie i jedyny warunek kolumny dali, że albo teraz albo w ogóle
Niestety nie wszystko da się dopiąć do ostatniego guzika, ale info było, że zbiórka na kolumnę jest punktualnie o 12:00
mabda - 30-08-2011, 18:52
tak, ale byly syt, ktore uniemozliwily stawienie sie na 12. a jak poszlismy 12:30 okazalo sie, ze kolumna wyjechala jakies 15-20min temu :/
Marcin-Krak - 30-08-2011, 18:56
Trzeba było jechać na Bełchatów - kolumna mniejsza lub większa krązyła i tak przez całe miasto
Szczerze - wyszło to tak średnio - ale mi się mimo wszystko to podobało - na pewno było inaczej, oryginalnie i w sumie śmiesznie
mabda - 30-08-2011, 18:57
jechalismy w kolumnie z policyjna suka
pamar - 30-08-2011, 19:28
| mabda napisał/a: | informacje o wszelkich zmianach sa w cenie. np o zmianie godziny wyjazdu kolumny - niestety w tym roku sie nie zalapalismy, bo zamiast o 13 kolumna wyruszyla po 12. bez wczesniejszej informacji |
O jakich zmianach mówisz? Zbiórka o godzinie 12:00 miała być PRZED bramą ośrodka!!!!
mabda - 30-08-2011, 19:35
ale wyjazd kolumny mial byc o 13. nie zdazylismy z przyczyn niezaleznych od nas na 12
junior81 - 30-08-2011, 19:40
Policja przyśpieszyła wyjazd kolumny, tłumacząc się chaosem na mieście ,albo byśmy wyjechali tak jak oni chcieli albo wcale, Pamar podjął szybką decyzję i dzięki temu wyjechaliśmy..
mabda - 30-08-2011, 19:55
szkoda tylko, ze tak wyszlo. brak bylo tylko informacji. ogolnie ten zlot obfitowal w emocje i wydarzenia
SiMa - 30-08-2011, 20:20
| Marcin-Krak napisał/a: | kolumna mniejsza lub większa krązyła i tak przez całe miasto |
Hehe...z tą kolumną było fajnie . Widzę z daleka, że jakiś ruch w samochodach, więc idę na parking żeby ustawić się pod bramą i co widzę? Wszystkie auta wyjeżdżają, więc nie czekam i dzwonię do ludzi z Opola, że to już i sam wsiadam i czym prędzej wyjeżdżam.
Na wyjeździe policja kieruje ruchem potem już jej brak i tak zatrzymało mnie czerwone, więc czekałem na zielone i potem gonienie reszty..."suma sumarum" dołączyłem do jakiejś grupy, która zatrzymała się później na jakimś parkingu i ruszyliśmy dalej, później znowu się zgubiliśmy, ale w końcu dołączyliśmy do konwoju.
Opis wyżej to nie narzekanie a opis fajnej zabawy, bo jest co wspominać ,
a zawiniła oczywiście policja , aczkolwiek przydałby się mapki trasy
koszmarek - 30-08-2011, 21:08
Rozmawiałam dzisiaj z pewnym osobnikiem całkiem się interesującym i zasugerował zlot w okolicach Białegostoku coby tym razem Grafix miał bliżej :> Co wy na to ?
Tomek - 30-08-2011, 21:10
| tomek84 napisał/a: | | Wszyc napisał/a: | Co do pomorza to trochę by był szał wracać z pomorza innym w ostatni weekend sierpnia
I problem z chętnymi i z czasem u ludzi którzy ewentualnie mogli by pomóc
Po za tym tu nic nie ma tylko słona woda |
to jest fakt, zwłaszcza, że w przyszłym roku ostatni sierpnia to właśnie niedziela
w tym roku większość ma wakacje do 2-3 września, więc te powroty się troche rozłożą |
coś mi się pomyliło i wynika, że 31 sierpnia 2012 to piątek
czyli za ostatni weekend sierpnia uznajemy 24-25-26 sierpnia, no nie??
[ Dodano: 30-08-2011, 22:11 ]
| koszmarek napisał/a: | | zlot w okolicach Białegostoku coby tym razem Grafix miał bliżej :> Co wy na to ? |
jak dla mnie może być, tyle, żeby miejsce było przynajmniej w połowie tak atrakcyjne jak w 2011
Marcin-Krak - 30-08-2011, 21:16
| koszmarek napisał/a: | | Rozmawiałam dzisiaj z pewnym osobnikiem całkiem się interesującym i zasugerował zlot w okolicach Białegostoku coby tym razem Grafix miał bliżej :> Co wy na to ? |
O 4:52 było do tej pory dobre połączenie z przesiadką w Wawie do Białego
Anonymous - 30-08-2011, 21:33
| yaro1976 napisał/a: | | jazdy próbne, |
Były, osobiście Vendetta z Emadą drukowały oświadczenia....
| SiMa napisał/a: | | aczkolwiek przydałby się mapki trasy |
Były.....
Trzeba było się jedynie zapoznać z nimi tu na forum lub na głównej stronie.
Powiem tak.....
Spróbujcie załatwić pozwolenie na przejazd....
spróbujcie to ogarnąć....
spróbujcie zmusić ludzi do nie picia przed wyjazdem....
uniknijcie stania przy alkomacie....
pomóżcie zabezpieczyć trasę kolumny....
Podajcie mapki tak jak my na forum i na stronie głównej....
Ogłoście pomimo zamieszczenia na planie godziny zbiórki....
I czytajcie że:
kolumna wyjechała dokładnie o godzinie 12:27 (bo dmuchali na bramie)
ktoś nie zdążył na 12 - choć znał plan i dostał go nawet do rąk....
pogubili się ludzie - mapka byłą dana
pogubili sie ludzie - fotograf się znalazł a prowadziłem go tylko po CB - pojechał przed kolumną na rondo
pogubili się ludzie - bo 2 auta z kolumny jadą do apteki a za nimi 30
pogubili się ludzie - bo jedno auto jedzie zatankować a za nim 15
pogubili się ludzie - bo forest na CB mówi na 2gich światłach w prawo a ktoś powtarza w lewo....
I mogę na wymieniać textów i sytuacji włącznie z tym który usłyszałem:
[...].... nie no to jest jedna wielka żenada....ja wracam do ośrodka...[...]
Lub jak prowadzę zagubionych na CB:
[...]... chodż zapalić, stoję 4y auta za tobą...[...]
Jak bym rozpisał wszystkie niedociągnięcia jadących w kolumnie.....Wyszła by ładna lista...
Jedyne nasze?
Podaję:
nie stanąłem na pierwszych światłach....
Czytając powyższe przypuszczam że co najmniej 15 aut by też zjechało za mną....
Łatwo się pisze, bo forum przyjmie wszystko....
Tyle ode mnie i nie czytam już więcej tematów pozlotowych, bo zaczynam żałować że wyzbyliśmy się życia rodzinnego i towarzyskiego po to....byście mogli nas krytykować za błędy własne (uczestników kolumny) lub Policji, która niestety miała te interwencje i musiała jechać.
Pozdrawiam i zapraszam Wszystkich do próby sił podczas organizacji zlotu.
Ciekaw jestem czy po zlocie będziecie krytykować następne organizowane przez innych.
|
|
|