[92-96]Galant E5xA - Luźne rozmowy o naszych galantach 7 generacji
Wszyc - 18-10-2011, 22:32
Każdy robi co sam chce to jedyna droga do bycia zadowolonym w życiu
Ja bym Chciał STi/EVO killera ale ile z tego uda się zrealizować to życie pokaże
btw. mój potwór chodzi i ma się dobrze regulacja zapłonu lampą stroboskopową i swap uważam za skończony dziś sobie pochodził z 20min
liczner18 - 18-10-2011, 23:12
nagraj jakis filmik i wrzuc na you Tuba bo bym sobie chetnie posłuchal... mam jeszcze do Ciebie pytanie ... czy Twoj silnik dostaje wibracji gdy obroty spadaja ponizej 1 tysiaca np. przy ruszaniu?? bo powiem szczerze ze zaobserwowalem takie zjawisko i w galancie i carismie brata i nawet audi a6 1.8 turbo... wszystkie te auta sa w niezlym stanie, a np. w moim galancie gdzie jest V6 , to jak czasem wskazówka spadnie chwilowo do 0 to nic nie zatrzesie... jak to u Ciebie jest??
Wszyc - 18-10-2011, 23:17
to się rozszalałeś z tym ruszaniem tak daleko to jeszcze nie zaszedłem hehe od ponad roku metra nie zrobił o własnych siłach niestety o obrotach też Ci za dużo nie powiem bo nie mam podłączonego obrotomierza i nie wiadomo czy w ogóle będzie chciał współpracować obrotomierz z E5 z cewką z E3
Na ruszenie z miejsca chodź by na metr to jeszcze trzeba poczekać a na regularne jazdy to jeszcze z pół roku bo zawieszenie trup, hamulce trup, wydech nie ma
Kolega taki jeden durny filmik zamieścił ja go odpalałem
gubi zapłon i jak jest zimny gaśnie do tego wtedy nie zaślepiony EGR miał który był ciągle otwarty na ciepłym chodzi git
http://www.youtube.com/watch?v=SweUnXbepco
Jak dorwe stroboskopa to będzie chodził normalnie ( mam nadzieje )
Ale co do wibracji to nawet diesel nie dostawał wibracji nie dużo poniżej 1tyś obr. dopiero jak obroty spadały poniżej 750 to kierownica drgała ale to przez zerwaną przednią poduchę skrzyni
Audiox - 19-10-2011, 07:43
Hugo napisał/a: | Audiox być może już w przyszłym tygodniu będę mógł Ci zaoferować zestaw hamulców o jakich pisał robertdg w śmiesznych pieniądzach. Będzie komplet na 2 koła przednie, tj. zwrotnice z czujnikami ABS-u, jarzma, zaciski hamulcowe, przewody hamulcowe i nawet dorzucę Ci klocki Ate w niezłym stanie jeśli chcesz. Będzie musiał tylko dokupić tarcze hamulcowe o wymiarach 276/24 mm. |
Byłoby super!!! Bo ten mój znajomy nie ma części do sigmy a na outka niestety jeszcze mnie nie stać.
Czekam na dobre wieści z niecierpliwością.
Wszyc - 28-10-2011, 15:58
jak tam panowie przed sezonem zimowym?
oponki założone, płyny zimowe zalane, podłoga sprawdzona?
jacek11 - 28-10-2011, 16:08
toć jeszcze śniegu nie ma
Wszyc - 28-10-2011, 16:15
Trzeba być przygotowanym nagłą nawałnice śniegu
jacek11 - 28-10-2011, 16:24
Zmiana kół podczas nawałnicy ma lepszy smak
Wszyc - 28-10-2011, 16:27
może i masz racje nie wiem nie znam się nigdy nie miałem w życiu zimówek
bbandi - 28-10-2011, 17:11
Ja ostatnio zamawiałem tarcze i klocki na tył, pojechałem następnego dnia odebrać zamówienie do sklepu i pytam czy te japońskie klocki są te...Yokoshima a koleś - nie zamawiane były Kashiyama
szpala85 - 28-10-2011, 19:42
śniegu ni ma to nie wymieniam kapci ....... ale podczas wymiany chłodnicy oczywiście zalałem układ płynem ...... jakimś takim co pisze na nim -37 C ..... ...... cały czas po głowie chodzi mi właśnie jeszcze konserwacja podłogi .... ale kurna czasu brakuje , już nawet ostatnio miałem kupować Colta C5x w dislu za 800 zł i Gala postawić do garażu , i robic przy nim ..... ale okazało się że Colt był bez prawa do rejestracji
k@rol - 28-10-2011, 20:19
ja koła planuję zmienic za tydzień albo dwa(zobaczymy jaka pogoda będzie) podłoga na szczęście ostatnio była dopieszczona przez blacharza ale i tak jeszcze myślę gdzieniegdzie konserwacją maznąć... bez zimy świat byłby lepszy
Wszyc - 31-10-2011, 23:49
chcecie się pośmiać? silnik mi się nie mieści pod maskę jak pracuje to pasek rozrządu szoruje po masce od dołu no to teraz mam dopiero jaja
przydała by się maska z amerykańca z garbem:
http://images1.americanli...gs_22518391.jpg
ale chyba takiej nie dorwę
ja się chyba powieszę z tym 4G63
robertdg - 01-11-2011, 07:45
http://motoallegro.pl/mas...1869882694.html
jacek11 - 01-11-2011, 09:25
Krzychu,wytnij kawałek maski,zamontuj tam wlot powietrza,i po sprawie
|
|
|