Nasze Miśki - 2,5v6
sveno - 05-07-2012, 22:45
waldi-1, bez urazy ale wydaje mi się, że nie masz zielonego pojęcia o tym co chcesz zrobić.
waldi-1 napisał/a: | czy moze się czymś różnią ? | przede wszystkim głowicami, SOHC vs DOHC.
waldi-1 napisał/a: | po przerobkach wmontuje ja w obecny kolektor lub założ kolektor od vr ki | żeby to było takie proste... gdzie IC? Czym to wysterujesz? Kto Ci to zestroi?
robertdg - 05-07-2012, 22:55
sveno, musisz odrazu zniechęcać
sveno - 05-07-2012, 23:18
ja po prostu staram się "delikatnie sprowadzić na ziemię" już kilkanaście razy na forum było pisane, że naszego 6A13 n/a nie opłaca się uturbiać bo po pierwsze nakład pracy i koszty będą niewspółmierne do efektu a po drugie istnieje już gotowe a co za tym idzie tańsze rozwiązanie czyli 6A13TT z VRa który pasuje P&P do manualnej skrzyni od cywilnego V6. W ten sposób masz przyrost mocy rzędu 120KM za niewielką kasę, stosunkowo niewielką oczywiście można kupić turbinę od starego Jelcza wspawać ją w kolektor jednej z głowic, dorobić węże do kolektora dolotowego beż żadnego IC i cieszyć się uturbionym V6 to nic że nie da to żadnego przyrostu mocy i może zniszczyć silnik
robertdg - 05-07-2012, 23:27
sveno, może poprostu nie doceniasz kolegi waldi-1 daj mu rozwinąc skrzydła, może ma jakąś koncepocje o której nikt nie pomyślał
Tomek - 06-07-2012, 08:32
sveno, musiałeś??
może powstałby pierwszy tego typu projekt, za którym byśmy podążali ...
a tak to zniszczyłeś wszystko
waldi-1 - 06-07-2012, 18:33
właśnie chodzi mi o to, , żeby nierobić żadnych tak zwanych swapów, żadnych przekładek, poprostu chce coś zrobić z tym co mam, jeśli chodzi o czas to wiem że nieda sie tego zrobić nawet w tydzień czy miesiąc, ja skrzynię maam automatyczną jeśli chodzi o scisłośc więc niemozzna jej zbytnio nadwyręzać, także chciałbym dowiedzieć sie na początek jakie ciśnienie powinna dawać turbina a potem pomyśleć i poszukać dalszych rozwiązań, a może i jednaki dało by cos kolwiek pokombinować jednak
waldi-1 - 24-12-2012, 20:47
naszedł mnie kolejny pomysł na bayer do gala, myśle ze to fajny bayerek bedzie , oto on
http://www.youtube.com/watch?v=IYAJXYJXo40
co prawda logo złomwagena ale miśka tez jest , koszt 150 zeta
sipex - 24-12-2012, 23:20
hehe dobra faza:D podłącza się pod lampkę czy coś trzeba kombinować?
m6riano - 24-12-2012, 23:45
W przednie drzwi to bułka z masłem....więcej zabawy z tylnymi..
waldi-1 - 25-12-2012, 09:57
To jest taki projektor, podłaczasz tylko napiecie właśnie pod lampke drzwi, z tylnymi też niema problemu, jest tam taka sama krańcówka jak z przodu, która zapala tylną lampke
|
|
|