Forum ogólne - Generator HHO
cns80 - 13-05-2015, 08:29
Coś się wymyśli. W końcu mam PL na rejestracji a to zobowiązuje
Tomek - 13-05-2015, 09:11
Myszon napisał/a: | -3.2l / 100km dwie osoby 10-12A
-4.5l / 100km ta sama trasa co wyżej z tym ,że na światłach mijania czyli w nocy. |
2 żarówki palą Ci ponad 1,3 litra na 100 kilometrów?
Myszon napisał/a: | Wiele osób zarzucało mi ,iż hho nie ma prawa działać. |
nie zarzucało Ci, tylko Ci powiedziało (stwierdziło fakt)
Myszon napisał/a: | Co Wy na to drodzy forumowicze? |
a ja na to, że temat miał być zamknięty na zawsze, poleceniem zarządu
nie wiem kto go otworzył, ale jeszcze chwila i go z powrotem zamknę, życząc powodzenia w dalszych testach, zrobisz 100 tyś km. na tym ustrojstwie i wrócisz do relacji
kisian - 13-05-2015, 10:02
Tomek napisał/a: | 2 żarówki palą Ci ponad 1,3 litra na 100 kilometrów? |
Że tak wtrącę powinno być więcej żarówek. Na mój gust 8 na zewnątrz i kilka/kilkanaście w środku.
gulgulq - 13-05-2015, 12:19
pojedz na hamownie i pokaz wykresy
Myszon - 13-05-2015, 19:12
Mogę tylko napisać ,że pod obd II mam wpięty volo chip z konkretnym programem.
Mógłbym nagrać film z trasy którą często robię ale po co?
I tak nie uwierzycie:D.
Zadałem sobie dużo trudu żeby to zbadać.
Byłem sceptykiem tak jak Wy.
Teraz widzę ,że system działa i bardzo mnie to cieszy.
Was nie musi.
Hamownia tu nic nie da bo jak sprawdzisz spalanie w trasie wdodatku kiedy port obd II jest zajęty?
Przyjdzie czas przeglądu to sprawdzę skład spalin i porównam z wynikami ,które zrobiłem jakieś pół roku temu.
Skoro zadaliście sobie tyle trudu żeby odpisać na mój post to proszę zadać sobie odrobinę trudu więcej i podjechać.
Przekonamy się raz na zawsze wspólnie.
http://gazeo.pl/samochody...artykul,97.html
W tym linku opisane jest auto na podstawie,którego działają auta z takim systemem jak moje z tym ,że scorpion to pojazd mocno zaawansowany.Wystarczy zgłębić temat.
Proszę o refleksje na temat tego auta i jego działania.
To co ja mam i wielu innych to prymityw.Gaz produkowany jest jednostajnie i uniemożliwia to płynną regulację jego dawkowania w mieście tak jak to ma miejsce z benzyną przez wtryski.Stąd pewnie brak oszczędności w mieście.
Jeszcze raz serdecznie zapraszam do Bełchatowa.
KsiadzRobak - 14-05-2015, 08:25
Myszon napisał/a: | Mogę tylko napisać ,że pod obd II mam wpięty volo chip z konkretnym programem. | tylko co z tego, skoro mapa wtrysku jest brana z pamięci komputera i realizacja wtrysku paliwa zależy od czujników, których wartości nie możesz zmienić inaczej niż ucinając kable przy ECU i dając jakieś dodatkowe układy symulujące źródła prądowe czy tego typu kwestie elektryczne
czas otwarcia wtryskiwacza zależy od temp. silnika, obrotów, obciążenia silnika, otwarcia przepustnicy, napięcia sondy lambda, temp. powietrza, ciśnienia oraz MAF czyli mass air flow
nadal nie widzę konkretów w oszukaniu ECU, więc nadal nie widzę możliwości obniżenia dawki paliwa
i najważniejsze - ktoś już to opisał - entropia
woda jest w takim stanie, bo ilość energii potrzebna do reakcji rozpadu H2O na H i O jest większa niż ilość energii uzyskanej ze spalenia H
sveno - 14-05-2015, 09:21
KsiadzRobak napisał/a: | i najważniejsze - ktoś już to opisał - entropia
woda jest w takim stanie, bo ilość energii potrzebna do reakcji rozpadu H2O na H i O jest większa niż ilość energii uzyskanej ze spalenia H | pisałem to już nie raz, ale niektórym wydaje się, że Kowalski jest w stanie oszukać prawa fizyki i zbudować perpetum mobile.
Myszon, jeszcze raz sprowadzę Cię na ziemię:
Twoje wyniki spalania mogą mieć następujące przyczyny:
-źle liczysz
-zmieniłeś styl jazdy
-próbujesz nam wcisnąć kit by połechtać swoje ego i wmówić sobie, że nie wywaliłeś masy pieniędzy i pracy w błoto.
Myszon napisał/a: | I tak nie uwierzycie:D. | i tu się z Tobą zgodzę,
Hubeeert - 14-05-2015, 09:49
Mój diesel na co dzień spala w mieście 7,5l/100km jednak bez problemu mogę zejść do 5,4 (raz miałem nawet 4,9l/100km na dystansie 400km jak i spalić 9,0 l/100km.
I to bez "generatora HHO" czy innych magnetyzerów
Myszon weź się chłopie skup na budowlance
Tomek - 14-05-2015, 09:50
Niech no tylko prypomnę, że to nie jedyny temat o HHO na naszym forum.
Ten drugi został zamknięty, do czasu az Myszon zamontuje i przetestuje:
http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0
Wkleję jeszcze mój post z tamtego tematu (skrócony):
Cytat: | co do HHO, to naszły mnie 2 refleksje
1. Itros jest póki co jedyną znaną mi osobą u której generator HHO działa
wnioski mam dwa:
- pierwszy to to, o czym pisałem wcześniej (prawdziwy mężczyzna nie przyzna się do porażki)
- drugi wniosek (hipoteza), śledząc wątek u nich tam na forum, to można by wywnioskować, że miał w tym jakiś interes, żeby u niego działało, jest adminem forum, wrzucił na jakiś czas reklamę handlarza tego badziewia, i wielokrotnie powtarzał, żeby przypadkiem nie kupować polskiego/chińskiego badziewia, mówił jasno co i gdzie trzeba kupić, może miał w tym interes, a może rzeczywiście jest tak naiwny i wierzy w ten szajs
.....
Wracając do HHO:
Swoją drogą to jak przeczytałem pierwsze 2-3 strony tamtego wątku, to się nieźle uśmiałem, że tyle ludzi mu uwierzyło i chciało też to kupić
gzesiolek napisał/a: | a uzyskana oszczednosci wynika tylko i wylacznie z ubozszej mieszanki... |
otóż to
nie ma nic za darmo, zubożając mieszankę może dostaniemy oszczędność paliwa, ale odbiję się to po pierwsze spadkiem mocy, po drugie ... problemami
i proszę was, nie kontynuujmy tego tematu, bo ośmieszamy powagę tego forum |
dlatego wracam do tego, co napisałem kilka postów wcześniej: zrob 100 tyś i wróc do nas
sveno napisał/a: | -źle liczysz |
właśnie
Myszon, napisz jak liczysz spalanie, bo jeden taki, mój znajomy zalał 10 litrów, zrobił 75 kilometrów i mówi mi, że auto mu pali 7,5 litra/100 km
[ Dodano: 14-05-2015, 09:51 ]
i jeszcze mam prośbę Myszon wrzuć zdjęcia tej instalki (no chyba, że planujesz patent)
KsiadzRobak - 14-05-2015, 12:02
kiedyś śledziłem temat:
http://davidicke.pl/forum...liwa-t1487.html
skrót: jakiś człowiek z okolic Szczecina pod kilkoma nickami zachwala i sprzedaje tandetę, którą produkuje w garażu
do reklamy wykorzystuje słowa typu "ponadczasowy", "hiper", "super", "kosmiczna technologia" i inne tego typu
do produkcji wykorzystuje termos z biedronki za 30 zł, puste butelki po wodzie mineralnej, rurę spiro czy obudowę do najtańszego 10 calowego filtra do wody
Myszon - 14-05-2015, 19:36
Nikt nie odniósł się do scorpiona?
Dlaczego?
Nikt nie potrafi zakwestionować działania takiego auta?
A co z entropią w takim aucie?
Pytam po raz kolejny.Kto pokusi się przyjechać a nie tylko gadać?
Nie chcecie się przekonać na moim przypadku to mam rozwiązanie.
Jeździcie takimi maszynami, więc mała zrzutka i robicie testy.
Koszt instalacji przy dobrym wietrze to koszt 600zł.
Nie jestem wszechwiedzącym i tylko domniemam jak to wszystko działa.
Nie mam laboratorium do badań i nie dowiem się co jest kluczem do obniżonego spalania.
Zawsze leję pod korek i zawsze robię tą samą trasę do Łodzi.Zawsze rozpędzam auto do 3 tys obrotów i zmieniam bieg.Mam tą drogę tak zapamiętaną,że mogę ją przejechać z zamkniętymi.
Nawet jakbym jeździł jak emeryt to to auto nie jest w stanie spalić trzech litrów.
Korzystam z evoscana ale teraz gdy port jest zajęty nie mam możliwości sprawdzić co się dzieje z czujnikami.Mało tego.Pinów 1,4 nie mogę zmotykować bo nie wiem jak chip zareaguje.
To Wy spece lepiej powiedzcie jak to działa i co zrobić aby usprawnić system bo przecież znacie mitsu od podszewki.
Wpisując się na to forum raczej liczyłem na słowa uznania i poparcia a nie słowa bezpodstawnej krytyki.
Przetestował w ogóle ktoś coś,że macie taką obszerną wiedzę i co się nie napisze to negujecie?
Wasze wpisy nic kompletnie nie wnoszą.
Odważyłem się to sprawdzić i z zgodnie z umową wróciłem z wynikami a Wy dalej swoje.
Powiem Wam ,iż są osoby na tym forum, które też testują hho ale tu chyba z aprobatą raczej się nie spotkają.
Zero pomocy.
Działacie raczej jak nasz rząd.Tylko ubić ,okraść i zakopać.
Może Wy macie jakiś interes w tym, aby takie zabawki nie wchodziły w życie.Przecież to duże straty dla państwa:)
Jeśli ktoś nie jest zainteresowany pozytywnie tą tematyką niech wstrzyma się od głosu bo tylko wprowadza niepotrzebny zamęt.
Tomek - 14-05-2015, 21:24
Myszon napisał/a: | Nikt nie odniósł się do scorpiona?
Dlaczego?
Nikt nie potrafi zakwestionować działania takiego auta? |
mogę ja się odnieść ... cytatem
Cytat: | Można się spierać, czy nabywca samochodu za 150 tys. $ ... |
czemu to auto kosztuje tyle, skoro można to samemu w szopie zrobić za parę groszy
a mając baterię inżynierów i dzieląc przez liczbę sprzedanych aut, to mogliby taki system dodawać do każdego auta w promocji wiosennej
Myszon napisał/a: | A co z entropią w takim aucie? |
próbujesz nam wmówić, że tam jest taki sam system z szopy?
Myszon napisał/a: | Może Wy macie jakiś interes w tym, aby takie zabawki nie wchodziły w życie. |
rozgryzłeś nas
wszyscy reprezentujemy lobby koncernów paliwowych, któremu twój wynalazek zagraża, wszyscy
Myszon napisał/a: | Jeśli ktoś nie jest zainteresowany pozytywnie tą tematyką niech wstrzyma się od głosu bo tylko wprowadza niepotrzebny zamęt. |
sugerujesz, że ma to być temat dla tzw. kącika wzajemnej adoracji miłośników HHO?
ps. zdjęcia wrzucisz? tylko takie dokładne, wszystko konkretnie element po elemencie
jak wrzucisz zdjęcia, to zacznę zmieniać swoje zdanie na temat HHO
Myszon - 14-05-2015, 21:32
Pewnie ,że wrzucę.
Tomku przyjedz a przekonasz się ,że nikomu nie zależy abyś mniej paliwa palił.
A jeśli już przyjedziesz i zmienisz zdanie to wszystkim ładnie tu opiszesz.
gulgulq - 14-05-2015, 21:36
interes mamy taki ze prawa fizyki są niezmienne
jeśli to ma dzialac (zawieszamy zasade zachowania energii) to jedyny logiczny wniosek ktory mi sie nasuwa to taki ze wodor jest duzo bardziej wybuchowy w stanie wolnym niz benzyna - bycmoze jego minimalna ilość w mieszance powoduje ze tlok dostaje przy spalaniu wyższe ciśnienie wybuchu a co za tym idzie dodatkowy moment obrotowy na korbowodzie, wolny tlen poprawia spalanie mieszanki
przypomnę ze zasada działania silnika to sprężanie i rozprężanie gazu a spalanie to tylko element pośredni
ale ilość wodoru w mieszance ze słoika jest tak znikoma ze raczej to nie działa
i9i - 14-05-2015, 22:03
Tomek napisał/a: | wszyscy reprezentujemy lobby koncernów paliwowych, któremu twój wynalazek zagraża, wszyscy | Ja mam nawet potajemnie LPG zamontowany by więcej litrów zużywać.
Myszon napisał/a: | volo chip | to kolejny iat buzer-bajerl tylko pod gniazdo obdII, którego to Lancer V nie posiada (znaczy się złącza obd2 bo gniazdo jest akurat takie samo) i na gorąco ingeruje w sygnały sondy i MAF (tyle info z sieci).
Hubeeert napisał/a: | Mój diesel na co dzień spala w mieście 7,5l/100km jednak bez problemu mogę zejść do 5,4 | Klekotem to żaden wyczyn. Cari na codzień spala 9 z chaczykiem mi udało się wycisnąć 5,7 ale nigdy więcej takiej jazdy po Wrocku (dobrze, że niedziela była bo bym padł ofiarą linczu). Bez ingerencji w elektronikę.
cns80 napisał/a: | Ja bym to połączył z LPG |
Mając sekwencję i kabel pod kompa nie potrzeba wodoru by w takim samym stopniu spalanie obniżyć.
|
|
|