To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Lancer jeszcze 1.6, ale już prawie 2.0 by Piotras88

rosomak1983 - 19-04-2012, 14:45

Pompa powinna wyrobic, ale jak przerywał na wyzszych, to Daniel wymienił mi za darmo na pompe z EVO wiec nie protestowałem :P
Piotras88 - 19-04-2012, 18:03

No to na razie nie kombinuję i nie zajmuję głowy myślami o pompie, tylko skupiam się na ważniejszych aspektach,
A jakby coś było nie tak, to zapukam do Ciebie rosomak ;)

A jeszcze jedna sprawa. Mam chłodnicę klimy i wygląda na to, że jeden wentylator się nie zmieści :/ Myślicie, że można go przerzucić na przód, czy może udałoby się bez niego?

Saqu - 19-04-2012, 22:40

wentylatory masz różne typy, są wyciągowe, to te co od strony silnika montowane i wyciągają powietrze, oraz nadmuchowe, montowane przed chłodnicą i dmuchają.
Piotras88 - 21-04-2012, 12:05

Saqu napisał/a:
wentylatory masz różne typy, są wyciągowe, to te co od strony silnika montowane i wyciągają powietrze, oraz nadmuchowe, montowane przed chłodnicą i dmuchają.

Ale konstrukcja samego wentylatora się chyba bardzo nie zmienia. W takim razie spróbuję wsadzić wentylator z przodu.
Kurcze, kiedyś było tyle miejsca, a teraz taka ciasnota... Gdzie ja upchnę mój pneumatyczny klakson :twisted:

Piotras88 - 10-05-2012, 09:37

Po krótkiej przerwie (wypadek na jednośladzie) wracam do tematu i jak zwykle kolejne schody :(
Chodzi mianowicie o poduszkę od strony rozrządu. Jak to Chłopaki rozwiązaliście?
Zostawiłem poduszkę od 2.0, odcięta została ta część, którą się mocuje do karoserii. Po przymierzeniu jej okazuje się, że opiera się o kółko pasowe pompy wody.
Co w takim wypadku?
1. Przerobić mocowanie w karoserii?
2. Kombinować tą część, którą się mocuje do karoserii z jakiejś innej poduszki?

rosomak1983 jak to u Ciebie jest rozwiązane?

rosomak1983 - 10-05-2012, 13:22

Piotras88 napisał/a:
rosomak1983 jak to u Ciebie jest rozwiązane?

Normalnie jest przespawana, tak jak napisałes, u mnie nic nie obciera o pompe, zrobie Ci zdjecie.

Piotras88 - 10-05-2012, 20:41

No to ja już nie wiem, mam nadzieję, że pompy są takie same w 6 i 7 bolt :/ Jutro rano przed uczelnią jadę to jeszcze raz obadać :?
Piotras88 - 13-05-2012, 00:22

rosomak1983 napisał/a:

Normalnie jest przespawana, tak jak napisałes, u mnie nic nie obciera o pompe, zrobie Ci zdjecie.

Byłem jeszcze raz w garażu i próbowałem, nie da rady, rolki za blisko, może 7 bolt ma inny osprzęt, nie mam pojęcia. W poniedziałek jadę do IC po poduszkę od 1.6 i kolega mi zrobi hybrydę tych dwóch poduszek...

rosomak1983 - 13-05-2012, 01:07

Piotras88, głupoty gadasz rolka pompy i poduszka jest ta sama w 6 i 7 bolcie, i popatrz ze u mnie sie jakos dalo;

Uploaded with ImageShack.us
Pamietaj zeby równo ulozyc silnik a nie jakos ukosnie...

Piotras88 - 13-05-2012, 18:54

kurde :/ wydaje mi się, że dobrze ustawiliśmy. Mam ogromną prośbę, zrób mi fotkę, z boku, tak, żeby było widać rolkę...
Piotras88 - 26-05-2012, 00:57

Poduszka od strony rozrządu wykonana - hybryda poduszki z eclipsa, która była w tym miejscu oraz poduszki skrzyni od eclipsa - jest mniejszej średnicy. Może spanikowałem z tym kółkiem od pompy, ale serio wydawało mi się, że nie podejdzie...

Z poduszkami na belce jest bardzo duży problem - nie wypadają nad belką :( Kolega powiedział, że ma pomysł, jak to zrobić i nawet mi to objaśnił...

Konkluzja jest taka, że przy 7 bolt przerobienia wymaga dokładnie każda poduszka, a poza poduszką od skrzyni potrzebna jest ogromna ingerencja i niezła wyobraźnia...

Piotras88 - 19-06-2012, 19:46

Czas odgrzać temat :) Na studiach coraz mniej zajęć, więc w końcu przyszedł czas na lancera.

1. Poduchy sztuk 4 ukończone, trzeba je tylko pomalować.
Myślałem o hammerite lub czymś do podwozia... Może ma ktoś jakieś sugestie?

2. Wydech w trakcie prac, 2 cale od Mercedesa Sprintera :D
Do tego znalazłem u Ja_good-a w jego temacie informację, że końcowy pasuje od 2.0D więc jak zdążę, to w tym tygodniu coś ogarnę, a jak nie, to przyszły.

Kat wywalony, nie wiem tylko, czy w jego miejsce coś wstawiać (strumienica, katalizator sportowy, nic).

Jak lancer wyjedzie po pół roku stania w garażu, to dla mnie to będzie święto narodowe :D

Saqu - 19-06-2012, 22:06

a w dowodzie masz, że masz kata? bo jak tak to dobrze by było chociaż jakaś atrapke ;)
Piotras88 - 19-06-2012, 22:55

Saqu napisał/a:
a w dowodzie masz, że masz kata? bo jak tak to dobrze by było chociaż jakaś atrapke ;)

W dowodzie kata brak :) Jestem tylko ciekaw, co by się stało, jakby mnie magiczny warszawski radiowóz, który sprawdza stan techniczny (analiza spalin, przyciemnienie szyb itp) złapał... Bo na przeglądy z tym silnikiem to chyba nawet nie będę zaglądał...

Ja_good - 19-06-2012, 23:54

Piotras88 napisał/a:
Do tego znalazłem u Ja_good-a w jego temacie informację, że końcowy pasuje od 2.0D więc jak zdążę, to w tym tygodniu coś ogarnę, a jak nie, to przyszły.

słabo czytales :P srodkowy ja mam z 2,0D i nie do konca pasuje to wygiecie do koncowego, ale spokojnie da sie przerobic ;)