To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Pedał hamulca wpada do podłogi

polaff - 27-03-2013, 13:58

tomek84 napisał/a:
polaff napisał/a:
Cytat:
u mnie jest
ktoś pisał, że po lifcie nie ma - może po drugim...

po każdym lifcie jest

to coś musiałem pokręcić :oops:

booohal - 28-03-2013, 13:00

Ale po lifcie podobno jest pusty w środku. Tak?
Ja nie wywalałem tego zaworu tylko go wybebeszyłem.

malina_drizzt - 28-03-2013, 18:49

booohal napisał/a:
Ale po lifcie podobno jest pusty w środku. Tak?
Ja nie wywalałem tego zaworu tylko go wybebeszyłem.

Reduktor po ostatnim lifcie opisany jest jako złączka czyli pewnie pusty.

dawido - 09-04-2013, 19:49

Panowie a jaki plyn hamulcowy polecacie?
sory ale gdzies widzialem i chyba przeoczylem.
pozdr

Sticker - 21-12-2013, 13:14

A ja mam następujący problem.
Co jakiś czas pedał hamulca robi się bardzo miękki jakby były zapowietrzone hamulce. Po podpompowaniu robi sie troszkę twardszy ale nie tak jak to powinno być. I teraz najlepsze. Pomaga odkręcenie korka od zbiorniczka płynu hamulcowego i podpompowanie hamulca i objawy znikają. Jak dla mnie wygląda to tak jakby w zbiorniczku czy pompie tworzył się podciśnienie i i cofało tłoczki w zasiskach. Macie jakieś pomysły ?

polaff - 21-12-2013, 16:27

Sticker, co prawda nie próbowałem u siebie odkręcać korka zbiorniczka, ale widzę, że mamy podobne problemy.
http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=435

robertdg - 21-12-2013, 16:38

polaff napisał/a:
nie próbowałem u siebie odkręcać korka zbiorniczka,
Spróbuj, wspominałem o tym
Sticker - 21-12-2013, 17:19

Czyli ten gumowy "balonik" zamontowany w korku od zbiorniczka powinien byc zciśnięty czy napełniony powietrzem przed zakręceniem korka ?
polaff - 21-12-2013, 20:56

robertdg, przeoczyłem tą podpowiedź, u mnie tak ciężko się otwiera ten korek, że nie wiem czy zbiornika nie urwę podczas odkręcania.
ALEX-77 - 26-01-2014, 00:31

A u mnie od dwóch dni taki objaw ,wciskam pedał hamulca i wpada do podłogi hamując pod koniec ,przy drugim wciśnięciu twardy jak skała i łapie jak żyleta , i tak w kółko ,czego to może być objaw ? tarcze OK,klocki OK zaczęło się jak przyszły teraz te mrozy .
Turbo - 26-01-2014, 00:57

mialem ostatnio tak samo, wpadal mi pedal do podlogi ;P dolalem plynu hamulcowego i po problemie ;)
Witek vel Mysza - 26-01-2014, 07:46

U mnie też się coś pograciło w ten mróz. Może nie tak bardzo jak piszecie. Ale objaw polega na tym że na zimnym aucie i zimnych hamulcach pierwsze wciśnięcie jest jakby na lekko zapowietrzonym, tj. pedał wpada głębiej niż standardowo. Drugie przyciśnięcie ok. Po kilkunastu sekundach podobnie. Po rozgrzaniu hamulców wszystko wraca do normy. W dodatniej temperaturze tak nie było.
komarsnk - 26-01-2014, 14:01

Miałem to samo w poprzednim Galu i w tym mam tak samo. W tamtym częściowo udało mi się załatwić sprawę zmieniając gumki na pompie i zmieniając płyn na Ferodo.
Tylko że teraz nie wiem czy to była zasługa płynu (w układzie sprzęgła zmienił jego działanie diametralnie) czy samych gumek na pompie...

Zolar - 26-01-2014, 14:09

ALEX-77 napisał/a:
A u mnie od dwóch dni taki objaw ,wciskam pedał hamulca i wpada do podłogi hamując pod koniec ,przy drugim wciśnięciu twardy jak skała i łapie jak żyleta , i tak w kółko ,czego to może być objaw ? tarcze OK,klocki OK zaczęło się jak przyszły teraz te mrozy .

Miałem identyczną sytuację w zeszłą zimę po zmianie klocków, tarcz z przodu i płynu hamulcowego. Przez pierwsze dwa tygodnie od wymiany było w porządku. Później w mróz poniżej 5 stopni przeleciałem przez skrzyżowanie na czerwonym. Prawie się zesrałem w spodnie.

Jak się później okazało mój mechanik źle odpowietrzył układ po zmianie płynu :violent1: Dopiero chłopaki z SMM odpowietrzyli prawidłowo i hamulce są jak brzytwa.

polaff - 27-01-2014, 05:55

To może ja też mam nieprawidłowo odpowietrzone hamulce... kojarzy ktoś gdzie jest ten opis odpowietrzania układu w galu?