[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Dyfuzor do Lancera Sportback (dokładka do tylnego zderzaka)
wiewioor - 17-10-2016, 13:33
brylekVFR, taki dyfuzor sprzedaje wojtmar - w cenie 2x niższej niż na przedstawionej witrynie.
tommy4u - 26-04-2017, 10:08
Hej Mitsumaniaki.
Odświeżam temat... Gdzie można kupić dyfuzor do Lancera Sportback w kolorze czarnym numer katalogowy MZ314362?
robkraj - 26-04-2017, 11:11
Hej,
sprawdź tutaj --> http://www.wojtmar.pl/skl...ery-mitsubishi. Zapytaj mailowo w jakiej cenie jest sam dyfuzor.
tyku - 26-04-2017, 11:13
tommy4u napisał/a: | Gdzie można kupić dyfuzor do Lancera Sportback w kolorze czarnym numer katalogowy MZ314362? | Nowy tylko ASO (jak jeszcze mają w centrali) lub używany na portalach aukcyjnych lub szrotach.
Skoczek - 10-01-2018, 14:36 Temat postu: Dyfuzor Sportback Witam,
Przegrzabałem juz całe forum i widzialem już temat o dyfuzorze do sportbacka, przekopałem internet do gory nogami i nie znalazłem nigdzie żadnej dokładki tylnego zderzaka. Wiem, ze zostaje ASO lub szukac zderzaka od RalliArta.
Z drugiej strony mozna dostac u roznych firm w tym wojtmara dyfuzor do sedana. I tu rodzi sie moje pytanie:
Czy jest mozliwosc zamontowania dyfuzora od sedana do sportbacka, a raczej z jak duża iloscia przeróbek sie to wiąże? Moze ktos juz przerabial ten temat?
muka997 - 10-01-2018, 15:28
zapytaj tu o samą dokładkę SB http://ryscars.pl
już pare razy byłem u tego gościa po części do lancer i listopadzie jak brałem u niego felgi na zime to miał oryginalny zderzak z dokładka do SB
.swat. - 18-01-2018, 11:48
Jeżeli chciałbyś wstawić od Ralliarta to musisz uważać na szerokość otworów na rury wydechowe. I rozstaw nie będzie pasować do pojedynczej rury jaka jest w cywilnym sportbacku. Ralliart ma dwa, rozstaw jest węższy niż np podwójna rura od Ultera.
Z kolei ten oryginalny sprzedawany w ASO jako dokładka (dyfuzor MZ314362) ma jeden otwór.
W przypadku Ralliarta musiałbyś dodatkowo zamontować oryginalny podwójny wydech.
Ja mam oryginalny dyfuzor do sportbacka (MZ314362) z podwójną rurą Ultera.
Wycina się samemu otwór (bez problemu) i idealnie pasuje.
IMO dyfuzor od sedana jest ..... taki sobie.
Skoczek - 29-01-2018, 14:11
Próbował ktos moze w SB zdejmowac/odkrecac/odrywac tą dolną plastikową listwe tylnego zderzaka?
muka997 - 29-01-2018, 15:19
mówisz o standardowym zderzaku?? jak tak to ta czarna listwa jest w całości z zderzakiem ale jak zdejmiesz zderzak i się przyjrzysz wew stronie są znaki wzdłuż których należy ciąć żeby pozbyć się tego element. pokazywał mi to gość który pokazywał mi jak założyć dolną dokładkę, link do tego gościa podawałem pare postów wyżej
Skoczek - 30-01-2018, 08:55
Tak o standardowy zderzak chodzi. Pytam bo mam caly zderzak od Ralliarta ale jest w bardzo kiepskim stanie i nie ma otworow na czujniki parkowania, a moj oryginalny jest w stanie idealnym i chcialem usunac ta oryginalna listwe i zamontowac/wkleic ta listwe od Ralliarta.
dr_atomic - 21-05-2018, 22:35 Temat postu: Sportback 2010, tylny większy zderzak? Cześć,
generalnie trochę mnie denerwuje (albo więcej niż trochę ), że w Spotrbackach
widać z tyłu pół tłumika Czy wiecie może, czy istnieją większe zderzaki
bądź "doczepki" do zderzaka, które nieco zakryją ten tłumik i pozwolą ładnie
wkomponować np. nakładkę na wydech?
Z pozdrowieniami
--
K.
tyku - 21-05-2018, 23:14
dr_atomic, Wszystko opisane powyżej
orzech123 - 30-11-2020, 17:14 Temat postu: Sportback dyfuzor Witam, chciałbym trochę odgrzać ten temat i prosić o pomoc. Jak wielu z was zmagam się z tyłem mojego sportbacka. Chciałbym dokupić do niego dyfuzor ale nie mogę znaleść żadnego pasującego. Oryginalny jest nieosiągalny i nikt takowego nie sprzedaje a zamienniki ze stron typu aliexpress są dedykowane do sedana. Czy ktoś byłby tak uprzejmy i poradził mi co i gdzie mógłbym kupić?
Słyszałem o rozwiązaniu- aby kupić zderzak od ralliarta ale nie wiem czy będzie pasował do zwykłego sportbacka, poza tym to droga zabawa a na dzień dzisiejszy jest ich bardzo mało w sprzedaży.
Każda pomoc będzie nieoceniona. Dzięki wielkie
grzesiopol - 02-12-2020, 15:48
Będzie pasował z Ralliarta Sportbacka na 100%. Trzeba czekać, trafiają się i taniej niż na allegro.
Ile byś chciał wydać?
orzech123 - 04-12-2020, 15:59
Dzięki za info, chciałbym wydać około 1000-1500 na lekką zmianę tyłu, czyli dyfuzor/ zderzak ( plus jeśli to byłyby części od ralliart no to potrzebuję podwójny wydech jeśli się nie mylę.
|
|
|