Nasze Miśki - GALANT 2,5 V6 '99 by SZUWAR niebieski rekin
stary alfer - 14-07-2012, 08:45
Bardzo, bardzo
szuwar - 18-07-2012, 08:10
Wczoraj badałem stan amortyzatorów z tyłu - wynik 79 i 78 % wiec wiadomość dobra, ale mam problem bo przy prędkości powyżej 140 zaczynają się wibracje ...
planuję pożyczyć koła tył, aby sprawdzić czy stan opon może to powodować, jak nie, będę szukał przyczyny w tylnym lewym łożysku, bo wrażenie jest jakby te wibracje powstawały z tyłu auta.
szuwar - 23-07-2012, 10:06
Już miałem zabrać się za sprawdzanie czy po zmianie kół powyższa usterka ustąpi, załatwiłem sobie od kolegi dwie sztuki z moimi rozstawami i nowymi oponami, a tu misiek zrobił mi psikusa .... fotel kierowcy stracił możliwość regulacji fotela tył-przód. Sobotnie popołudnie poświęcone na diagnozę i szukanie usterki - wyszły silniki, bo doszedł jeszcze sterowanie góra i dół przedniej części (ale to już wcześniej szwankowało). Po rozebraniu diagnoza - szczotki w komutatorze do wymiany - dziś się tym zajmę
szuwar - 07-08-2012, 09:22
A wiec kolejna kartka z kalendarza :
- niepokojące trzęsienie ustało po wyważeniu kół, sprawdzone do prędkości 190, w sezonie u nas nie ma jak
- sterowanie fotela to awaria silniczków, zamówione nowe/stare z alledrogo myślę, że w tym tygodniu, przed wyjazdem nastąpi wymiana.
- i niestety szykuje się wymiana oleju, jeszcze przed Wawrzkowizną, gdzie te kilometry nabite, nie mam pojęcia .....
szuwar - 10-08-2012, 09:15
iiii..... póki co spokój:) fotel działa we wszystkich płaszczyznach czyli nie zapeszam koniec zabawy w dokładanie do skarbonki kosztowało mnie to 180 pln za tyle z przesyłką zakupiłem całe siedzisko fotela z siłownikami, silnikami i sterownikiem reszta w moich rękach więc bezkosztowo
szuwar - 18-08-2012, 22:53
Miało być tak pięknie ... a tu podczas wyjazdy do Lublina i wypoczynku na wyżynie miałem awarię. Okazało się, że padło łożysko w sprężarce klimy, do wymiany sprężarka, pasek + robocizna i nabicie klimy...... troszkę kosztowało.
szczęście w nieszczęściu, że awaria w centrum i dzięki pomocy Renaty i Tomka , wielkie podziękowania i pokłony obyło się bez dodatkowych kosztów i jak np warsztaty i wygórowane ceny bo Pan Sławek stanął na wysokości zadania.
stary alfer - 18-08-2012, 22:55
szuwar napisał/a: | szczęście w nieszczęściu, że awaria w centrum i dzięki pomocy Renaty i Tomka , wielkie podziękowania i pokłony obyło się bez dodatkowych kosztów i jak np warsztaty i wygórowane ceny bo Pan Sławek stanął na wysokości zadania. |
Oj będzie grrrubbbo w piątek na Zlocie
Możemy tego nie wytrzymać
szuwar - 18-08-2012, 23:08
stary alfer napisał/a: | Oj będzie grrrubbbo w piątek na Zlocie
Możemy tego nie wytrzymać |
też się boję ...... bez ekipy z Lublina nie byłoby tak tanio, szybko i bezstresowo...
a wątroba jedna i sprawdzałem kolejka do przeszczepu długa ....
stary alfer - 18-08-2012, 23:10
szuwar napisał/a: | a wątroba jedna i sprawdzałem kolejka do przeszczepu długa .... |
Ty wieziesz Żonę jako zastępczego kierowcę, ja dwóch pijaków
Ja boję się bardziej
Soner - 19-08-2012, 07:44
Cześć, szuwar napisał/a: | padło łożysko w sprężarce klimy, do wymiany sprężarka, pasek + robocizna i nabicie klimy | sprężarkę kupowałeś gdzieś na szybko czy łożysko wymieniione?
tomasek - 19-08-2012, 10:55
Trzeba było pytać Sławka jak odbierałeś swojego stary alfer napisał/a: |
Oj będzie grrrubbbo w piątek na Zlocie
Możemy tego nie wytrzymać | Damy radę Panowie
szuwar - 21-08-2012, 00:29
Soner napisał/a: | sprężarkę kupowałeś gdzieś na szybko czy łożysko wymieniione? |
nowa używana o 18 miałem autko do odbioru tego samego dnia
szuwar - 30-08-2012, 22:40
dziś wymieniony olej, rekin pojedzie na zlot na świeżym smarowaniu
nie zdążyłem wymienić uszczelek drzwi, to po powrocie i w Bełchatowie będę musiał znaleźć dobrą myjnię.... nie zlotową (jakieś uprzedzenie z poprzedniego zlotu)
wookash83 - 30-08-2012, 22:46
uszczelki drzwi wymieniasz?? coś się stało czy hałas przeszkadza?
volve - 31-08-2012, 02:10
szuwar napisał/a: | i w Bełchatowie będę musiał znaleźć dobrą myjnię.... nie zlotową |
Spokojnie na tym lakierze nie będzie tak widać. Tak jak wtedy mówiłem, takie rzeczy wyskakują na czerwonych lakierach. Oczywiście myjnia nie powinna do czegoś takiego dopuścić...
|
|
|