Nasze Miśki - Zielony Galant by Dread87 :)
Juiceman - 08-08-2012, 00:29
Owczar napisał/a: | Dread87 napisał/a: | cos mi nie pasuje w nim, czy czasem przednie zderzaki w VR4 nie byly inne?? |
Przedliftowe miały takie.
|
No i 260koników a nie 280 Bardzo fajny Galant 4x4 bajka
Dread87 - 08-08-2012, 10:26
Oczywiscie kwestia gustu, mnie jakos ujelo;) Co do VR4 - dzieki za wyjasnienia;)
sveno - 10-08-2012, 20:52
Dread87 napisał/a: | ale widzac Avance'a serce szybciej bije;D a z nowosci - zaczalem zbierac pieniazki na swapowanie;D pewnie jakies 6 miesiecy mi to zajmie... Ale jestem przekonany ze dokonam tego:) | Pozytywne myślenie Ja w przeciwieństwie do Owczara popieram takie zmiany. Co drugi Galant to Avance- to prawda, a dlaczego tak jest? Bo jest najładniejszy
Kompletowanie gratów pojedynczo mija się z celem jeśli chcesz cały pakiet Avance, najlepiej poluj na jakiegoś Anglika, tym bardziej że będziesz mógł zrobić SWAPa na V6 Trzymam kciuki za ten projekt, bo Avance w tej butelkowej zieleni wyglądałby bajecznie.
mkm - 12-08-2012, 16:03
Dread87 napisał/a: | Dalej denerwuje mnie zaparowany klosz prawego reflektora... |
Wyciągnij reflektor, dokładnie umyj (może masz zatkany odpowietrznik), obejrzyj czy nie ma gdzieś pęknięcia (jak jest to zaklej), sprawdź czy pod reflektorem nie stoi woda.
Wyjmij żarówkę/żarówki i tak "otwarty" zostaw do wyschnięcia.
Dread87 - 12-08-2012, 22:33
mkm, czytaj dokladniej;) w kloszu jest plyn chlodniczy ktory nie odparuje, zostawil osad:/ musze wyczyscic od srodka:/
Owczar - 12-08-2012, 22:36
Ja bym rozkleił i wymył. Wysusz porządnie i skleisz jak należy i nie powinno być problemów. Nie będziesz pierwszy, który to robił, więc operacja już przećwiczona.
Dread87 - 13-08-2012, 12:22
Owczar napisał/a: | i nie powinno być problemów |
Uwielbiam to:D
ogarne to jeszcze dzis:)
Dread87 - 13-08-2012, 23:36
No, niestety ma Luba wymyslila mi inne zajecie niz grzebanie przy galu, tym bardziej na rozklejanie klosza, na "szczescie" przepalila mi sie H7 od strony kierowcy, wiec mialem "usprawiedliwiony" czas na dlubanie przy wozie;)
Dread87 - 16-08-2012, 20:07
Udało sie;) klosz rozkleilem bez problemow, oczywiscie trzeba byc przy tej operacji cierpliwym:) Uzylem dobrej suszarki do wlosow za co dziekuje kuzynce Marcie i przy okazji pozdrawiam;) Dobre podgrzewanie + delikatne podwazanie srubokretem = rozklejony klosz:) Wszystko ladnie kilka razy umylem i suszylem. Przy skladaniu lampy w calosc pomogly mi mniej wiecej takie sciski http://www.jswelding.redc.../sprezynowy.jpg - nieoceniona pomoc;)
Cala operacja jest bezproblmowa - jesli oczywiscie ktos podchodzi do tematu rozwaznie i cierpliwie - latwo uszczerbic krawedzie klosza.
Przepis jest prosty - 2h czasu, suszarka, srobokret, zaciski - satysfakcja ze udalo sie zrobic cos samemu - bezcenne;)
m6riano - 16-08-2012, 22:16
gitara...;-)
Dread87 - 18-08-2012, 22:49
Przy okazji pytanie - od spodu chlodnicy, jest plastikowa oslona chlodnicy - zauwazylem ze ona w ogole u mnie nie jest zamontowana tylko luzno sobie lata - wczesniej tego nie zauwazylem - jak jest montowana? Na sruby czy na klipsy??
Dread87 - 26-09-2012, 11:53
Jakiś czas temu dostalem od Owczara zegary a'la HC. Przerabiam je obecnie, wszystkie diody montuje na plytkach, ladnie lutuje i dokladam uklady opozniania zalaczenia zasilania, tak aby najpierw zaswiecaly sie wskazowki na czerwono a po sekundzie reszta oswietlenia, wkrotce zdjecia z prac;) oprocz tego jutro konczy mi sie przeglad, dalej nie wymienilem tarcz hamulcowych:/ autko jedzi bezawaryjnie (o dziwo 3 miesiace)
Owczar - 26-09-2012, 13:15
Dread87 napisał/a: | Przerabiam je obecnie, wszystkie diody montuje na plytkach, |
Tylko uważaj, bo płytka przewodząca światło jest czuła na kąt padania.
Dread87 - 26-09-2012, 16:05
Owczar, wiem wiem;) juz zauwazylem:) rozpracowalem juz podswietlenie obrotomierza, jest perfekcyjnie, teraz tylko musze zmienic sposob podswietlania wskazowek, bo kabelki blokuja swobodny ruch wskazowek:(
Owczar - 26-09-2012, 16:10
Powiem Ci, że nie miałem z tym problemu,a dokręcałem je do końca prawie Jedynie ze wskaźnikiem PB, o czym pisaliśmy.
|
|
|