Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - Warsztaty w Trójmieście (zbiorczy)
LEWY - 02-07-2007, 17:24
witam objezdzilem cale moje okolice i nikt nie daje rady z tym silnieczkiem krokowym. No i chyba bede musial zapuscic sie gdzies dalej, ale gdzie jest ktos kto moglby zrobic to odreki ?
pozdro
Anonymous - 02-07-2007, 17:41
LEWY napisał/a: | witam objezdzilem cale moje okolice i nikt nie daje rady z tym silnieczkiem krokowym. No i chyba bede musial zapuscic sie gdzies dalej, ale gdzie jest ktos kto moglby zrobic to odreki ? |
Trzeba uderzyć do Bartka z forum. Ja także wymieniałem silniczek ale miałem w zapasie
P.S. A co dokładnie z tym silniczkiem, nie steruje obrotami?
LEWY - 02-07-2007, 18:24
raz steruje a raz chyba nie jak chamuje np przed swiatlami czy pasami to obroty potrafia spasc ponizej 500 i gasnie .
Nie wiem bo raz trzyma idealnie a raz gasnie co chwila i jak jest nagrzany to tez troche faluja w okolicy 1000.
Zdaza sie to tylko na cieplym silniku bo na zimnym nigdy nie zgasnie no i mysle ze moze to byc on bo przepustnica byla czysta jak go kupilem kable i swiece nowe
wiec to chyba on?
Anonymous - 04-07-2007, 14:36
Dzięki za sugestie, sworzeń poczeka do sierpnia jak będę zmieniał gumki stabilizatora w moim Lancu:)
Przy okazji chciałbym podzielić się odczuciami z dzisiejszej wizyty w warsztacie:
Auto Nippon Serwis, Toyota, Honda- naprawy pogwarancyjne
80-257 Gd.
Słowackiego83, 058 3424411 do tego mają jeszcze wszystkie tłumiki itd
Otóż, po wcześniejszym umówieniu się, podjechałem pod serwis w celu wymiany oleju w skrzyni biegów i wymiany gumek stabilizatora.
Po wjeździe na kanał , otrzymałem info iż wymiana gumek trwa kilka godzin, bo trzeba opuścić zawieche oraz , że te gumki, które trzymam w ręku mam wsadzić sobie w tyłek, bo to szkoda jego roboty i moich pieniędzy jednym słowem mam kupić oryginalne i tyle!
Umówiłem się wstępnie na początek sierpnia koszt około 150 zł? nie wiem , czy nie za drogo, ale przeszliśmy do wymiany oleju, pełny proffesional, 30 sek i już olej leciał do wiadra-ciemny i widać , że już miał dość! Gość wiedział jaki olej ma być w tym aucie!
Miałem kupiony Texaco 75W90 GL4 full synt. także powiedział, że jest oki, bo od Was nic na ten temat się nie dowiedziałem, chociaż post był? Olej ładnie zleciał, nalaliśmy nowy , elegancki olej, i tu info wlazło równo 2 litry! a nie 1,8l.
Po operacji, przypomniało mi się , że mam filtr paliwa do wymiany, wyjąłem z bagażnika , no i jedziemy z filtrem, facet wiedział jak do tego podejść od ręki- co nie jest oczywiste i miło mnie zaskoczyło, trochę się namęczył i wylał wd40, ale poszło i wymienił filtr.
Następnie kazał zapalić motori i testował się na szczelność kilka minut
Próba wyszła ok, wszystko cacy. Okazało się , że gość miał Cari i do tego jest prawdziwym fachowcem, otóż patrzę a tam dyplom Toyoty i podpisy jakić japońców, okazało się że parę lat pracował w Toyocie, pogadaliśmy na temat miśków, stwierdził, że wszystko dobre to co japońskie, a nie holenderskie:) luknął na sprzęgło, wydech itd, mówił ze jeszcze polatam tym autkiem. Po wymiane oleju skrzynka chodzi pięknie, jak nówka, a i kopa dostał bo filtr paliwa był totalnie zużyty, także jestem zadowolony, polecam.
Anonymous - 31-07-2007, 20:57 Temat postu: naprawa Witam wszystkich słuchajcie dzisiaj jechałem do sklepu Japparts w Gdańsku po części do Carismy bo już musiałem wymienić klocki tarcze hamulcowe i kiedyś mechanik powiedział że trzeba wymienić tuleje od tylnich wahaczy to też zakupiłem. I przypadkiem zapytałem o dobrego mechanika od japońców i zbieg okoliczności był ten gościu też w tym sklepie.
Po rozmowie pojechałem do nie na warsztat. Swoją robotę odstawił i od razu wziął się za moje autko. Co do tulei to powiedział że jeszcze nie ma potrzeby żeby wymieniać i uzasadnił.
Jak na razie to jestem zadowolony i jak kto chce to podaje namiary
Gdańsk, ul. Schuberta 36 Paweł Bek,
058 302 69 81
602 263 888
Z pozdrowieniami
mireki
[ Dodano: 31-07-2007, 20:59 ]
ps. sam posiada Carisme ropniaka
LEWY - 04-08-2007, 23:41
witam mam wielka prośbe, powiedzcie może gdzie jest ktos kto powie mi co jest z moim eclipse,
ze nie da sie ustawic obrotow.
Zloty juz coraz bliżej a tu jestem bez auta.
Jak już ktoryś mechanik się odważy to raz dziala raz nie .
Prosze doradzcie co gdzie bo nie chce kupic polowy silnika dla jednej jakiejs drobnostki
pozdro i z góry dziekuje za zrozumienie
Krzyzak - 05-08-2007, 22:02
podjedz do mnie - byc moze bede w Malborku w najblizszy weekend, to moge spojrzec
Anonymous - 24-08-2007, 20:48
Witam, mam zamiar kupić Carisme 1,8GDI i potrrzebuje warsztatu który zbadałby mi szczelność silnika, ewentuale wycieki, przejżał zawieszenie i jeżeli to możliwe podłączył auto pod kompa. Czy jest coś takiego w 3mieście poza ASO do którego nie mam zaufania bo właściciel serwisuje tam auto.
Niepokoi mnie praca silnika na wolnych obrotach, obroty wydają się być zbyt niskie i auto chodzi niezbyt równo (oczywiście z wyłączoną klimą). Dmucha też spod korka oleju i dlatego obawiam się czy nie ma przedmuchów.
Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam
sruba - 24-08-2007, 22:17
podlaczyc pod kompa to bedziesz mogl zdaje sie w Chwaszczynie w serwisie Bosha, reszte sprawdzisz w sumie w kazdym warsztacie.
poza tym silniki GDI nie byly najszczesliwsze w swojej konstrukcji.
jak chcesz Carisme to poszukalbym takiej ze "zwykla" benzynowka...
Anonymous - 24-08-2007, 22:25
znalazłem już auto i ma właśnie silnik GDI do tego dość bogate wyposażenie. Po pierwszych oględzinach i jeździe próbnej wszytsko wygląda ok. Chciałbym aby potwierdził to jakiś mechanik.
Jakie sprawdzenia wykonuje się standardowo aby określić stan silnika?? Czy sam pomiar ciśnienia w cylindrach i oględziny zewnetrzne wystarczą ??
sruba - 24-08-2007, 23:05
w zasadzie po podlaczeniu pod kompa, wszystko powinno wyjsc najaw.
dodatkowo pomiar cisnienia na cylindrach, wzrokowo ew. wycieki (silnik byl umyty, czy nie ?)
zawiecha - najprosciej wybrac sie do stacji kontroli pojazdow - tam maja mozliwosc sprawdzenia amorkow, wszelakiego rodzaju gum w zawieszeniu i jak nie zostawia 4 sladow i z reszta jest ok to brac.
ale jak juz napisalem - silnik GDI to nie najlepszy wybor...
Anonymous - 26-08-2007, 14:02
A jakie powinny być ciśnienia w cylindrach dla tego silnika?? tzn jaka jest norma i jakie minimum przy powiedzmy 150tkm przebiegu. Przy ilu silnik sie nadaje do remontu.
sruba - 26-08-2007, 21:05
poszukaj w dziale carismy.
tam cos powinno na ten temat byc.
Anonymous - 28-08-2007, 09:35
niestety nic nie znalazłem. Na jakiejś stronie znalazłem że stopień sprężania jest 12.2:1. Jak to się poprzekłada na ciśnienienie w cylindrach??
sruba - 28-08-2007, 18:53
TUTAJ masz instrukcje dla carismy.
sciagnij i po klopocie.
|
|
|