Nasze Miśki - Biały Avance kombi EA5W 2001r. w manualu aka "Biały Miś
Hugo - 15-05-2012, 14:09
Alcantara jest droższa od skóry. rosomak1983 napisał/a: | siedziałem swego czasu w temacie Lancia kappa | A ja we wnętrzu tejże Kappy z alcantary i jest to po prostu poezja. Alcantara dosłownie wtapia się w ciało, jest tak przytulna, że welur to przy niej tandeta. Osobiście jestem również za skórą, wygląd przede wszystkim.
Tomek - 15-05-2012, 14:13
a ja, też siedziałem w takiej kappie i miała w ogóle wypas nad wypasy
po bokach skóra - dodaje wyglądu i elegancji
a na środku pod tyłkiem i na plecach - alcantara - idealne połączenie, bo człowiek nie jeździ po tym fotelu jak po skórze, trzyma idealnie
rosomak1983 - 15-05-2012, 16:08
Uploaded with ImageShack.us
to dzieje sie z alcantara... tak mniej wiecej, popatrzcie na dól siedziska jakie troty obrzydliwe...
A Kappa to ogólnie bardzo wygodne auto.
Co do weluru jak jest dobrej jakosc jest bardzo mieciutki i milutki
Welur w moim galancie turbo z 1981 roku jest jak nowy ale jaki miły w dotyku, zdziwilibyscie sie.
puchatek-cz-wa - 15-05-2012, 16:50
MKV kupiłeś tą skórę z Drezdenka ? Czy ktoś Cię wyprzedził, bo aukcja zakończona
Krzyzak - 15-05-2012, 20:27
Zielu napisał/a: | Po prostu uważam że fotele z alcantary wyglądają najlepiej. | hmmm - może to tylko kwestia tego, że to kubełki, ale wygląda gorzej niż średnio... widziałeś oryginalną, czarną skórę w Galu? - to ze zdjęć się nie umywa...
Zielu - 15-05-2012, 20:46
Nie, nie widziałem skóry w Galu na żywo, ale nie w tym rzecz. Po prostu, pomimo wielu zalet skóry, bardziej podoba mi się alcantara i tyle, nawet jeśli miałaby by się pruć po pół roku. Jak dla mnie jest ładniejsza, dupsko się nie ślizga jak przy skórze, siedzi się jakoś tak twardziej. Zresztą najlepsze połączenie to boczki ze skóry, środki z alca No i oczywiście kubełki/pół kubełki/coś z wysokimi boczkami.
A do Gala skórka jak najbardziej pasuje, owszem. MKV, byle tylko zadbany zestaw znaleźć. Z renowacją jest potem niezła zabawa.
EOT.
piotr_bb - 15-05-2012, 21:34
Zielu napisał/a: | Nie, nie widziałem skóry w Galu na żywo, ale nie w tym rzecz. Po prostu, pomimo wielu zalet skóry, bardziej podoba mi się alcantara i tyle, nawet jeśli miałaby by się pruć po pół roku. Jak dla mnie jest ładniejsza, dupsko się nie ślizga jak przy skórze, siedzi się jakoś tak twardziej .
EOT. |
Dokładnie też podoba mi się alkantara , ale nie lubię skóry chociaż nie przeczę że wygląda efektownie szczególnie kremowa , dlatego w swoim 3kgt połączyłem alkantarę z orginalą tapicerką a wyszło to tak .
Krzyzak - 15-05-2012, 21:51
taaaaa - a teraz zestaw to z wnętrzem mojego Gala - jest identyczne, jak poniżej:
piotr_bb - 15-05-2012, 22:21
taaaaa - pogadamy za kilka lat i przy intensywnym użytkowaniu dupa lata w fotelu na wszystkie strony , fakt jak jest nowa wygląda efektownie i tyle a tapicerka ma spełniać swoje zadanie nawet po kilkunastu latach jak w moim przypadku .
polaff - 15-05-2012, 22:31
piotr_bb napisał/a: | pogadamy za kilka lat i przy intensywnym użytkowaniu dupa lata w fotelu na wszystkie strony , fakt jak jest nowa wygląda efektownie |
jak jest konserwowana to i na nowym dupa lata, ale tu nie o latanie chodzi tylko o wygodę i komfort.
rosomak1983 - 15-05-2012, 23:55
Widze ze skórzany spam trwa na całego.
Czarna skóra potrafi byc efektowana np Poltrama Frau lancia kappa;
Krzyzak - 16-05-2012, 06:42
piotr_bb napisał/a: | pogadamy za kilka lat | przecież te moje fotele to już mają więcej niż kilka lat - mają kilkanaście, więc możemy już na ten temat rozmawiać
nie lata mi tyłek, bo fotele mają świetne trzymanie boczne a dodatkowo skórzane są inne niż pozostałe w galu - siedzisko jest dłuższe i też inaczej wyprofilowane
jak przesmaruję skórkę impregnatem, to przez kilka dni jest bardziej śliska - ale to zaleta, bo łatwiej się wsiada
mam też jasną skórę w kombi i ta jest niemal nowa - ale już nie tak efektowna jak czarna
skupiam się jednak tutaj na wyglądzie - co przedstawia właśnie materiał demo Mitsubishi
czarna skóra w środku to miazga w kwestii wyglądu
polaff - 16-05-2012, 07:43
Krzyzak napisał/a: | czarna skóra w środku to miazga w kwestii wyglądu | jasna też jest super szczególnie jak kolor nadwozia jest ciemny, ale nie chciał bym jej czyścić...
MKV - 16-05-2012, 07:57
puchatek-cz-wa napisał/a: | MKV kupiłeś tą skórę z Drezdenka ? Czy ktoś Cię wyprzedził, bo aukcja zakończona |
Nie, ja nie.
Najpierw chcę zapłacić ubezpieczenie, zrobić Miśkowi przegląd i dopiero wtedy biorę się za jakieś drobne modyfikacje - zawsze muszę mieć wszystko dokładnie przemyślane
Przydałby się np ktoś kto by pomógł w przekładce wnętrza i wie np czy są jakieś mocowania np boczków na które należy uważać aby nie połamać.
Dodatkowo pytanie stylistyczne - na jaki kolor pomalować zaciski bo stanowczo przydało by im się malowanie na nowo. Robić takie jasno czerwone w stylu Brembo czy może do białego lakiery dać błękitne zaciski - taki kolor lodu?
Tak to wygląda w tej chwili
danino88 - 16-05-2012, 11:25
na czerwono tak jak to jest w moim planie
|
|
|