To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Auta związane z literą "F"

Owczar - 28-04-2016, 23:05

Padnięty akumulator się nie liczy :)

Ja ostatnio robiłem przegląd laguny teścia z 2001 roku i szczerze mówiąc chciałbym żeby galant tak wyglądał..

Krzyzak - 29-04-2016, 08:11

1.6 16V, 107KM
jakaś śrubka na samej górze, jakby pod przepustnicą - ma naciek oleju
spod głowicy nie cieknie - obejrzana

eremita - 29-04-2016, 09:12

Owczar napisał/a:
Padnięty akumulator się nie liczy

Jak bym żonę słyszał :wink:
Owczar napisał/a:
Ja ostatnio robiłem przegląd laguny teścia z 2001 roku i szczerze mówiąc chciałbym żeby galant tak wyglądał..

Renówki mają taką zła opinię że nawet rdza się boi tam zaglądać :mrgreen:
Na moim scenicu 2006r zero rdzy dla porównania kolega z pracy ma lancera 2007 i juz dwa lata temu wychodziło mu na nadkolach i masce :roll:

Krzyzak napisał/a:
- hałas powyżej 3000 rpm jest taki potworny, że nawet polonez był cichszy

U mnie aż tak głośno nie jest ale głośność silnika jak się go podkręci jest zdecydowanie za duża, ciekawe czy te 2,0 też tak mają czy to tylko w 1,6

deejay - 29-04-2016, 10:55

Krzyzak napisał/a:
1.6 16V, 107KM
jakaś śrubka na samej górze, jakby pod przepustnicą - ma naciek oleju
spod głowicy nie cieknie - obejrzana

Darek cieknie na 100% z odmy na pokrywie zaworów, jest tam mały oring który lubi mocno cieknac. Zdemontuj kolektor ssący to jest 20 min roboty i wszystko będzie jasne :-)

Krzyzak - 29-04-2016, 12:46

deejay, dzięki - planowałem to zrobić
a czy - po rozgrzaniu - przygasanie silnika aż do mrugania kontrolek oleju i ładowania może się zdarzać? - pytam bo nigdy w żadnym aucie tego nie miałem
do tego 2x wyłączyły mi się zegary podczas jazdy - auto jechało, zegary wstały po ponownym odpaleniu... wyczytałem, żeby zrobić test zegarów - test działa, więc co?

eremita napisał/a:
U mnie aż tak głośno nie jest
ale masz II gen
deejay - 29-04-2016, 21:50

Krzyzak napisał/a:
a czy - po rozgrzaniu - przygasanie silnika aż do mrugania kontrolek oleju i ładowania może się zdarzać? - pytam bo nigdy w żadnym aucie tego nie miałem

Darek przepustnica do czyszczenia , przy okazji demontażu kolektora .

eremita - 04-07-2016, 11:51

Nigdy nie myślałem że to powiem ale jak bym miał mieć jeden samochód w rodzinie to pod młotek poszedłby Gal :doubt:
W sumie jak by ktoś dał mi uczciwe pieniądze za gala to bym go zmienił na Grandisa, tyle ze to mi nie grozi bo ludzie chcą gala poniżej dyszki :P

Tej praktyczności mi brakuje

Owczar - 04-07-2016, 12:11

A mojego zmaiłowania do seadnów nawet praktycznośc nie przekona :) Jak już do sedan z hakiem. 99% czasu nie potrzebuję w zasadzie tej praktycznej budy. Jak zajdzie potrzeba to zawsze jest jakieś rozwiązanie. ;) W moim drugim aucie nawet tylna kanapa się nie kładzie.
eremita - 04-07-2016, 12:59

Owczar napisał/a:
W moim drugim aucie nawet tylna kanapa się nie kładzie.

Przy Leksusie bym przeżył taka niedogodność :mrgreen:

Owczar - 04-07-2016, 13:04

eremita, a może zastąpić ten autobus trochę większy z pazurem? Np Espace 3.5V6 z AT :D

Bardzo wygodne auto, fajny silnik, automat - idealne na dalekie podróże. I osiągi lepsze niż galant....

Fragu - 04-07-2016, 13:13

eremita napisał/a:
grozi bo ludzie chcą gala poniżej dyszki

Ajj tam gadasz, ja sprzedałem mojego dobrze.

eremita - 04-07-2016, 13:22

Owczar napisał/a:
eremita, a może zastąpić ten autobus trochę większy z pazurem? Np Espace 3.5V6 z AT :D

Bardzo wygodne auto, fajny silnik, automat - idealne na dalekie podróże. I osiągi lepsze niż galant....

Za duży żona by już nie chciał tym jeździć :P
Aczkolwiek przy zmianie gala :twisted:
Gal będzie zmieniony na duże kombi lub vana lub Outlandera 2,0T

Owczar - 04-07-2016, 13:56

Ale jeśli chodzi o vany to ciekawe auto. Lubi LPG, a w wersji initiale paris niczego mu nie brakuje. Gdyby moja żona akceptowała autobusy to bym jej kupił ;) Ale jedyne renault z tym silnikiem akceptowane przez moją żonę to Laguna III coupe. :)
Fragu - 04-07-2016, 13:59

Tylko jakość materiałów we wnętrzu w Espace jest...brrrrr.
Po 150 tys km wygląda jak inne auta po 400 tys :/

Owczar - 04-07-2016, 14:02

Z tymi materiałami szału nie robi. Ale oglądałem lagune III w wersji initiale i jasne skóry wyglądały jak nowe po 180kkm przebiegu. Wnętrze było naprawdę zadbane. A to jak ktoś użytkuje ma jednak ogromne znaczenie.

W espace jest sporo plastiku, ale za te cenę nie ma co oczekiwac cudów. :) Grandis jest ładny w wyglądu, ale gama silników mierna, ilość miejsca też szału nie robi i cena jeszcze jakiś czas temu dość wysoka do tego oferuje. Nie wiem jak teraz.