To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant by sipex

sipex - 10-07-2013, 11:17

no też mi się zdarzyło ostatnio pod castoramą cofałem zatrzymałem się i taki stuk jakby coś przeskoczyło..ale to nie zawsze :?
zaciski można jakoś zregenerować?bo te używki to cięzka sprawa jak zawsze..

Hugo - 10-07-2013, 18:58

sipex napisał/a:
zaciski można jakoś zregenerować?
A po co Ci zaciski? Potrzebujesz jarzma z nie wybitymi otworami na prowadnice.
sipex - 10-07-2013, 19:11

sorrki przejęzyczyłem się :) czyli to stukanie podczas cofania to jeden z objawów?
Hugo - 10-07-2013, 20:51

sipex napisał/a:
czyli to stukanie podczas cofania to jeden z objawów?
No tak.
sipex - 31-07-2013, 22:06

Galant dostał w końcu porządną konserwacje :) Robił to kolega z forum fabryka24 i jestem mega zadowolony z rezultatów :D

Parę fotek przed:

w trakcie:

a to już efekt końcowy :D

Konserwacja na prawdę zrobiona sumiennie i starannie wszystkie profile zamknięte zabezpieczone wszystkie nadkola i cała podłoga jak nowa..szczerze polecam :)

sipex - 01-08-2013, 22:14

a dziś kolejne woskowanie i autko gdyby nie mały pęcherzyk rdzy jak nowe :P
przed:

i po:

sipex - 22-09-2013, 11:46

Panowie i Panie ja mam dość nie typową prośbe..mianowicie myśle nad sprzedażą Miśka i chciał bym ,żębyście wycenili go waszym zdaniem jakie pieniaze mógł bym wziąść za niego.Auto jest na dzięn dzisiejszy sprawne jedyne co można to powoli myśleć o wymianie tarcz przód bo pojawiło się delikatne bicie kierownicy przy hamowaniu.
Auto mam 4 lata nigdy nie było katowane jeżdzone spokojnie po mieście aktualny przebiego to 200tys z hakiem nie pamiętam dokładnie.Nadkola tył robione bardzo profesjonalnie ,
rozzad wymieniony w zeszłym roku(ori częsci+napinacz)
oleje plyny wszystko w tym roku na wiosne robione,
konserwacja podwozia także zrobiona sumiennie i dokładnie,
komora silnika robiona w zeszłym roku
rudej generalnie brak,
W tym roku nowa chłodnica klimy + odgrzybienie i nabicie,
świeżo wyprane wnętrze
Auto wygląda jak na wcześniejszych zdjęciach.

Może wyda się niektórym głupią prośbą ,ale bije się z myślami i sam nie wiem co robić po porostu chciało by się coś innego nowszego ,a z galem cięzko się roztać.

Za wszystkie opinie i rady z góry dziękuję.

Hugo - 22-09-2013, 12:09

sipex napisał/a:
można powoli myśleć o wymianie tarcz przód
Przecież tyle co wymieniałeś... Co do ceny, hmm, masz LPG? Jeśli tak to na więcej jak 8 000 zł nie licz. Jak bez LPG to max. 6 000 zł jest realną ceną sprzedaży takiego Gala teraz. I po co chcesz zmieniać auto na nowsze? Auta im nowsze tym gorsze teraz są.
sipex - 22-09-2013, 12:24

Bez lpg jest..no wymieniałem na JPN kpl. i już daja o sobie znać :P 6 tys :shock:
ja liczyłem 10-12 bo naprawde zadbany samochod jest hehe :P
no niby gorsze ,ale cośmnie ostatnio tak męczy ta mysł i postanowiłem się poradzić chociaż co do ceny rynkowej bo są duże rozbierzności

Fragu - 22-09-2013, 12:31

sipex, dawaj fałsześć :D
sipex - 22-09-2013, 12:35

nie no odpada zmiana galanta na galanta :D marzył mi sie fałsześć :D ,ale jak bym miał przechodzić to samo od początku co z obecnym i włożyć tyle kasy to bym sam w kaftan wskoczył :P wyceń mi mojego lepiej im więcej opini tym lepiej :P
Fragu - 22-09-2013, 12:46

Nie powiem Ci dokładnie...ale 10-12 to raczej marzenia :/ Taka prawda.
Hugo - 22-09-2013, 12:50

sipex napisał/a:
ja liczyłem 10-12
Nie ma szans. Połowa z tego.
sipex - 22-09-2013, 12:51

no to faktycznie wyobraźnia mnie poniosła..no dobra zobaczymy co powiedzą inni :P
Galancior94 - 22-09-2013, 15:33

sipex, ja swojego sprzedałem za 9200 ;) Tyle że gaz miałem. I to na tych czajna felach 16" ;) Myślę że 8 spokojnie możesz dostać ;) W moim tylko ciut na klapie bagażnika było rdzy, a tak to podwozie zakonserwowane, lakier wypolerowany, w środku to samo co u ciebie, lampy tył zmienione z powrotem na przedlift ;)
Póki co wystaw na tablice za 9900, może akurat ktoś się skusi ;)