To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czarny _ drexvs

Bizi78 - 14-04-2014, 19:33

drexvs napisał/a:
Z jaką siłą trzeba dokręcić potem śruby od pokrywy ?

Service manual do 4G6 podaje 3.4Nm .

Tomii - 15-04-2014, 08:55

Spokojnie dasz radę. Odkręcasz fajko-cewki, ściągasz przewody, odkręcasz linkę gazu od pokrywy i najlepiej poluzować trochę górną osłonę od rozrządu żeby pokrywa ładnie wyszła do góry. Tylko nie zapomnij dać silikonu między uszczelkę a pokrywę. Sprawdź jeszcze czy nie masz za bardzo zapadniętych miejsc w pokrywie gdzie przychodzą śruby, jak tak to trzeba to wyklepać.
drexvs - 15-04-2014, 17:24

Też myślę ze dam rade :P Zdam relacje jak przyjdą części :P
robertdg - 15-04-2014, 20:43

Jak kupisz uszczelke elringa to nie myśl o tym aby dokrecać ją manualowym momentem bo może cieknąc jeszcze przed odpaleniem silnika, dokręcasz slimakiem delikatnie po troszku każda śrubke, uprzednio sprawdź sobie czy nie masz posiadanych gniazd w otworach pokrywy zaworów, sprawdź dokrecenie pokrywy po przejechaniu 100km, potem skontroluj za tysiąc kilometrów jej dokrecenie, ta uszczelka ma to do siebie ze bedzie siadac i trzeba ja dokrecac co jakis czas
drexvs - 04-07-2015, 13:51

Drogi pamiętniczku.. :mrgreen: Dobra bez jajec.

ODGRZeWAM SCHABOWEGO !

On Ci nadal jeździ !

Jest on Ci u mnie już 3 wiosnę, a raczej 4 dożyje. Lecz gdy nastanie Polska pachnąca wiosna przyjdzie mi się z Wać Panem rozstać. A smutków tego nie będzie końca.
Oczywiście tak tylko zakładam.
A tak na poważnie gryzę się z myślami co robić z tym samochodem.. Z jednej strony staruszek i chętnie spróbował bym czegoś innego, mocniejszego, może tył pęd ? Ale z drugiej gdy patrze po tych wszystkich igłach, nie śpieszno mi się z nim rozstawać. Każdy medal ma dwie strony..

Dobra koniec złotych myśli.

Do rzeczy, co się zmieniło ? Szczerze to nic.
Oczywiście wpadł tam jakiś remus dedykowany, jakaś uszczelkę zmieniłem, coś tam na błotnik przykleiłem, lecz żadnych większych zmian nie poczyniłem. Założył bym mu na prawdę bogatą porządną felgę, taką 18 na wypasie !
I tu powstaje problem ! ROZMIAR ! W naszym rozmiarze dopaść coś fajnego graniczy z cudem. A jak coś jest ''lepszego'' chcą 2 tyś :mrgreen: Mało tego jeszcze je pomaluje wyprostuj i kup opony :D I może jeszcze sprzedawcy ... zrobić ? Powiecie kup nowe jak ci nie pasuje ! Kupie ale wyłożyć 3/4tyś za porządną felgę z oponą ? Czy to jest sens ? Nie lepiej dołożyć i kupić coś świeższego ?

Aaa po 3 latach uzupełniłem zderzak :mrgreen: W końcu mam dokładkę, ramki i halogeny ! Które świecą :D
Nie, nie są to oryginały. Sorry ale w tym temacie się chłopaki z Japonii nie postarali. Oryginały nie świecą tylko zarżą.
Taka fajna historia. Kiedy bawiłem się w halogeny już miałem zamar kupić cały komplet (ramka+halogen x2) za 500zł :evil: Lecz cos mi powiedziało ! ''A oto staniesz kiedyś na parkingu, a tam stać będzie galant z Japoni z rodu Wiśni, a powoźnik jego włączy oryginalne halogeny, a w ten czasie na oczy przejrzysz i takich pieniędzy nie zapłacisz !'' Przepowiednia się wypełniła i stwierdziłem temat odpuszczam. Kupiłem uniwersalne halogeny z alledrogo za 55 złotiszy :mrgreen: Są na soczewce i świecą to jak latarnia w Kołobrzegu.
Co jeszcze u galanta ? Stoi sobie w garażu, pracę zmieniłem, prawie nim nie jeżdżę, może w tygodniu z 60km zrobi, tak prawie aby sie zagrzał. Ma mnie zawieść teraz nad morze, 616km.. myślę ze podoła temu wyzwaniu

Dobra nie zanudzam. Wrzucam kilka zdjęć ;)

A przypominało mi się, trochę zalotów też zaliczyłem :D

Tak, nudziło mi się :mrgreen:

Tyle z życia z galarditino :D Próbuje cały czas wymyślić coś w stylu Passeratti ale nie udaje mi sie :|

Hugo - 04-07-2015, 16:51

Nie ma sensu ładować 18 cali do Galanta 2.0, bo z miejsca nie ruszy, a jak włączysz klime to koniec.
robertdg - 04-07-2015, 16:54

Trochę wyłupiasto Ci te oczka wyszły, wpuść je trochę do środka ;-)
drexvs - 04-07-2015, 17:13

Zgodze sie 2.0 i klima to nic dobrego :D Robert a mi sie wlasnie tak podobapnie wiedziec dlaczego :D
Hugo - 04-07-2015, 17:58

drexvs napisał/a:
Zgodze sie 2.0 i klima to nic dobrego
A pomyśl sobie, że ja miałem 2,0 w A/T :mrgreen:
drexvs - 04-07-2015, 19:06

Potwor taki, ze półośka wywinela sie o 180stopni :D
Hugo - 04-07-2015, 19:23

drexvs napisał/a:
Potwor taki, ze półośka wywinela sie o 180stopni
Hmm?
drexvs - 05-07-2015, 00:42

Mówie tylko ze taki galant 2.0 A/T ma tyle mocy,.że półośki wywija :D
Hugo - 05-07-2015, 10:54

:mrgreen:
drexvs - 10-03-2016, 07:48

Do zamknięcia.

Poszedł podobono w dobre ręce. Ja szukam następcy 2,5 V6 sedan. Tylko przynajmniej 2001 obowiązkowo sedan avance :)

mjsystem - 10-03-2016, 08:29

drexvs napisał/a:
Ja szukam następcy 2,5 V6 sedan. Tylko przynajmniej 2001 obowiązkowo sedan avance
Znów galant? 8) :mrgreen: