Forum ogólne - Skrobaczki do szyb.
Krzyzak - 14-01-2013, 21:38
tomek84 napisał/a: | 3 kolejne sztuki - jedną do Colta, 2 na zapas | zawsze to jedna przesyłka
ja ostatnio też miałem trochę do skrobania, bo lód się spory zebrał na szybie - murska dała radę, chociaż musiałem czasami 2x przejechać
ale plastikiem, to się często po 5-10x to samo miejsce darło
elektryk - 15-01-2013, 14:13
mjsystem napisał/a: | Plastikowa skrobaczka zabiera ze sobą kryształki piasku(kwarce) I na 100% może porysować szybę. | Ja w to nie wątpię że mogłaby zabierać kryształki kwarcu.
mjsystem napisał/a: | Murska nie zrobi pracy za Ciebie ale na pewno lepiej wyskrobie niż plastik, szczególnie zużyty. | No właśnie piszę że Murska mi skrobała jak wystrzępiona skrobaczka sprzed laty, pozostawiała paski gdzie metal nie dotykał nawet szyby.
mjsystem - 15-01-2013, 14:52
elektryk napisał/a: |
mjsystem napisał/a:
Plastikowa skrobaczka zabiera ze sobą kryształki piasku(kwarce) I na 100% może porysować szybę.
Ja w to nie wątpię że mogłaby zabierać kryształki kwarcu. |
Tylko, że te kryształki piasku wbite w plastikowe skrobaczki własnie rysują szybę
elektryk napisał/a: | No właśnie piszę że Murska mi skrobała jak wystrzępiona skrobaczka sprzed laty, pozostawiała paski gdzie metal nie dotykał nawet szyby.
|
I to mnie dziwi. Bo Murska rewelacyjnie zabiera cały pasek szronu. Co innego mocno "wgryziony" w szybę lód. Tam zdecydowanie trzeba się więcej napracować.
elektryk - 15-01-2013, 15:18
mjsystem napisał/a: | I to mnie dziwi. Bo Murska rewelacyjnie zabiera cały pasek szronu. Co innego mocno "wgryziony" w szybę lód. Tam zdecydowanie trzeba się więcej napracować. | Mnie też to zdziwiło, bo grubszy lód jakby sam się odkruszał. Zauważyłem że problem chyba dotyczy skrobaczki 580L którą kupiłem dla siebie, a standardowa 575 daje radę. Na mojej 580L nie widać jakiś zniekształceń ani wygięć w metalu.
vendetta - 15-01-2013, 15:23
580L jest kiepska , też ją miałam - jest jakby sztywniejsza. Dlatego pisałam kilka postów wcześniej, że najlepsza jest ta mała niebieska
elektryk - 15-01-2013, 16:07
vendetta napisał/a: | najlepsza jest ta mała niebieska | A ja chciałem czerwoną małą to przysłali mi czarną, będę musiał wymienić na niebieską.
mjsystem - 15-01-2013, 17:16
elektryk napisał/a: |
vendetta napisał/a:
najlepsza jest ta mała niebieska
A ja chciałem czerwoną małą to przysłali mi czarną, będę musiał wymienić na niebieską.
|
I doszliśmy do konsensusu. Ja mam tą małą i stąd rozbiezność w doświadczeniach
Krzyzak - 15-01-2013, 22:15
e tam, popatrzcie:
http://demotywatory.pl/4019581/Opowiedz-im
Krystian99 - 15-01-2013, 22:49
oooo ja nieźle mają do skrobania
Marcino - 15-01-2013, 23:00
Ja skrobie tylko po pracy jak jest co .... wiec mam trójkatną plastikową z gumą, taką co dali mi kiedyś jak miałem z wypożyczalni samochodów Europcar w niemczech.
mjsystem - 21-01-2013, 19:51
Dziś Murska nie dała rady, Plastiki tym bardziej... Trzeba było grzać auto, dopiero wtedy dało się zeskrobać centymetr lodu...
Tomek - 21-01-2013, 19:57
mjsystem napisał/a: |
Dziś Murska nie dała rady, Plastiki tym bardziej... Trzeba było grzać auto, dopiero wtedy dało się zeskrobać centymetr lodu... |
ja zadziałałem z trzech stron
ogrzanie auta, odmrażacz w sprayu i po chwili Murska, dopiero wtedy dało radę
mystek - 21-01-2013, 23:04
Najgorzej jest się przebić przez ten lód do szyby, później już jakoś idzie dobrze jest skrobać szybę od dołu, bo urywają się duże płaty lodu, które łatwo można zrzucić i oszczędza nam to czas.
Murska fakt - nie dała rady, ale jak widziałem jak ludziom idzie skrobanie plastikami, to jednak Murska nadal jest the best
Krzyzak - 22-01-2013, 08:27
a może przecinak/dłuto i młotek?
krzychu - 22-01-2013, 08:31
Piękne są te ostatni warunki. Śnieg wygląda jak marcepan...
Samochód drugi raz mi zamarzł cały (wczoraj na myjni zrywałem warstwę lodową). A rozmrażanie ~7-8 minut grzania i już odchodzi płatami....
|
|
|