[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Problemy z kluczykiem - wymiana baterii, programowanie.
brylekVFR - 06-01-2016, 22:15
Może być że bateria w pilocie siada, wymień i zobacz czy problem pozostał. Ale ja obstawiam baterie, sam wczoraj wymieniałem bo raz łapał, raz nie. Na pilocie świeciła mi się czerwona diodka, a alarm nie reagował.
lurek - 06-01-2016, 23:12
miałem tak samo i wymiana bateryjki wystarczyła
(swoją drogą kiepsko że kluczem można zamknąć tylko drzwi kierowcy a nie zamyka wszystkich na raz centralnie )
lurek - 06-01-2016, 23:13
miałem tak samo i wymiana bateryjki wystarczyła
(swoją drogą kiepsko że kluczem można zamknąć tylko drzwi kierowcy a nie zamyka wszystkich na raz centralnie )
Golotheman - 07-01-2016, 08:02
dokładnie - jakież było moje zdziwienie, kiedy chciałem zamknąć autko z kluczyka, żeby było włączone (chodziło Ci o słowo "zamknięte") bez alarmu na te mrozy, przekręcam, ciągnę za klamkę - myślę zamknięte - sprawdziłem klamke z tyłu bo centralnego nie słyszałem a tu otwarte hehehe ;p
LuckyLegs - 18-02-2016, 06:24
Panowie, rozleciał mi się domyślny kluczyk na dwie części, a zapasowy oczywiście nie otwiera zdalnie zamka. Trzeba go pewnie zakodować ? Jeśli tak to jak ?
z góry dzięki za pomoc.
tyku - 18-02-2016, 10:56
LuckyLegs napisał/a: | a zapasowy oczywiście nie otwiera zdalnie zamka | Wymień baterię w zapasowym.
Kup sobie nowy kluczyk (allegro 30 zł), dotnij grot (w punkcie dorabiania kluczy), przełóż elektronikę.
Anonymous - 19-02-2016, 18:26
Kodowanie kluczyka w serwisach zajmujących się zamkami itp to ok 120 zł. Jeśli w standardowym kluczyku wymienia się baterię zbyt długo to potem też trzeba go zakodować
Trik - 20-02-2016, 10:52
Ostatnio zakupiłem 2 surówki klucza za 30pl/szt, klucznik zrobił swoje za 27pln, ja przeniosłem bebechy w jakieś 10min, w tym miąłem małą przerwę na inne czynności, po złożeniu kluczyka do kupy wszystko gra i buczy, jak zespól z Kampuczy. Żadnego kodowania itp pierdół nie musiałem robić od 8 lat.
brombi - 08-04-2016, 22:48
Od jakiegoś czasu mam problem z kluczykiem z otwieraniem jakoś mi się nie zdarzyło natomiast zamykanie nie zawsze chce zadziałać i gdy nie działa zamykanie "otwieranie" na sucho tez nie działa.Wymieniłem baterię(u zegarmistrza)więc nie twała zbyt długo i kluczyk działał bez potrzeby programowania czy coś,ucieszony przygasłem następnego dnia gdy znów nie mogłem zamknąć a po chwili wszystko w porządku.Pytanie zatem kluczyk czy instalacja w aucie?sprawdzę na dłuższą metę drugi kluczyk.Ktoś ma podobny problem lub sobie z nim poradził?Pozdro
Arczi89 - 08-04-2016, 23:22
Ja kiedyś miałem przypadek taki, że stanąłem koło jakiegoś transformatora dużego. Wtedy kluczyk nie działał. Odjechałem kawałek działał. Wróciłem znowu nie działał.
tkp15 - 15-01-2017, 18:58 Temat postu: Procedura wprogramowania pilota
Witam
Jeśli w Lancerze X występuje procedura programowania kolejnego pilota to proszę o pomoc.
Zdjęcie przedstawia typ przykładowego kluczyka z pilotem.
tyku - 15-01-2017, 20:01
Tylko ASO lub punkt dorabiania kluczy samochodowych.
tkp15 - 15-01-2017, 21:16
tyku napisał/a: | Tylko ASO lub punkt dorabiania kluczy samochodowych. |
Oj nie chce mi się wierzyć.
W Jaguarze z 95 roku zaprogramowywałem procedurą kolejnego pilota poprzez odpowiednie kombinacje przycisków. W poprzedniej wersji Lancera i w Galancie można było to zrobić bez ASO.
W Lancerze X tylko ASO?
To byłby krok w tył!
Panowie, ktoś na pewno wie...
Arczi89 - 15-01-2017, 22:52
Ja byłem w ASO i nawet tam sobie z tym nie poradzili
tkp15 - 16-01-2017, 00:06
Arczi89 napisał/a: | Ja byłem w ASO i nawet tam sobie z tym nie poradzili |
Poważnie???
Nie sądziłem, że Lancer to taki USS Enterprise.
|
|
|