To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Yellow Galant Kanarek by mirex94

jAZZMAN - 16-10-2014, 22:31

Przypomniał mi się tekst starego goście, z którym miałem dawno temu praktyki.

Powiedział coś mądrego, paradoksalnie to najmądrzejsze słowa, które pamiętam z jego ust...

Jak byś kiedyś poszedł do kowala na nauki to pierwszy tok sprzątał byś mu gospodarstwo. Drugi rok bawił dzieci i czesał konie. Trzeciego roku może pozwoliłby Ci posprzątać w kuźni... A po 4 latach może pozwoliłby Ci podkuć kopyto.

Wtedy podjąłem decyzję - nie będę komuś bawił dzieci!

:twisted:

mirex94 - 16-10-2014, 22:32

wyksztalcenie moze i tak ale sam dyplom wedlug mnie jest traktowany jako pretekst do wolania sobie wiekszej pensji niz ci ktorzy go nie maja "bo przeciez mam wyksztalcenie wyzsze"
jAZZMAN - 16-10-2014, 22:33

mirex94 napisał/a:
zartuje przeciez
ale ja się nie obrażam ;)

Idę dmuchać w palenisko :twisted: :twisted: :twisted:
Dobranoc.

P.S.
mirex94 napisał/a:
"bo przeciez mam wyksztalcenie wyzsze"
I nie będę dmuchał żonie kowala w palenisko ;P
mirex94 - 16-10-2014, 22:35

Dobreee :mrgreen:
mirex94 - 16-10-2014, 22:36

Dziekuje dobranoc Amen. a ja robic zadanie na jutrzejsze cwiczenia :mrgreen:
Galancior94 - 16-10-2014, 22:44

mirex94 napisał/a:
wyksztalcenie moze i tak ale sam dyplom wedlug mnie jest traktowany jako pretekst do wolania sobie wiekszej pensji niz ci ktorzy go nie maja "bo przeciez mam wyksztalcenie wyzsze"

Głupie podejście :P Ten ktoś Ci powie, że jest wyższym stanowiskiem i albo idziesz na jego warunkach do pracy, albo szukaj gdzie indziej pracy ;) Wybacz, ale taka jest ta brutalna Polska :P

mirex94 - 16-10-2014, 22:47

no wlasnie wiem ale chodzi mi o to ze takie osoby zasilaja szeregi bezrobotnych bo najpierw wszyscy ida na studia zeby miec wyksztalcenie a potem wszyscy sie cenia. a nie ma tyle pracy dla nich i nie za takie pieniadze jak sobie wyobrazaja
Galancior94 - 16-10-2014, 23:05

Jedna prośba. Polskie znaki, wielkie litery i interpunkcja. Ten temat będzie wtedy o wiele lepiej wyglądał i więcej osób będzie go chętniej komentowało ;)

Co do studiów, to wg. mnie wszystko zależy od kierunku jaki wybierzesz ;) Socjologia, politologia, teologia i inne są tylko przedłużeniem młodości i bzdetnym papierkiem ;) A na porządnych studiach inżynierskich trzeba się porządnie uczyć, na razie nie mam na to chęci, więc wybrałem co innego, m.in. inwestycja w kursy i można powiedzieć, że już mi się to zwraca ;)

mirex94 - 16-10-2014, 23:18

Przepraszam zwykle o tym zapominam. Teraz lepiej? ;) Ja jestem na ekonomii przedłużenie kierunku z technikum.
Cytat:
więc wybrałem co innego, m.in. inwestycja w kursy i można powiedzieć, że już mi się to zwraca ;)

W jakim sensie?

Galancior94 - 16-10-2014, 23:39

mirex94 napisał/a:
Przepraszam zwykle o tym zapominam. Teraz lepiej? ;) Ja jestem na ekonomii przedłużenie kierunku z technikum.
Cytat:
więc wybrałem co innego, m.in. inwestycja w kursy i można powiedzieć, że już mi się to zwraca ;)

W jakim sensie?

No jak dla mnie, to o wiele lepiej :mrgreen: Zrobiłem C+E i reszte potrzebnych kursów i już mam prace ;)

mirex94 - 16-10-2014, 23:45

Grunt żeby mieć pomysł na siebie ;)
Dobra ja spadam. Bez odbioru...

Ruffy - 17-10-2014, 05:40

Sprawdź żółtą perłe z seata leona cupry, focus rs, honda s2000, bmw z4 :) miałem na żółto malować swoją honde i trochę tych żółtych się przewinęło ;) odnośnie środka żółtego, będzie wyglądać jak wyciągnięte z nfs :)
Marcino - 17-10-2014, 06:58

Galancior94 napisał/a:
Jak już wymieniać, to parami, tak samo jak wahacze, czy głupie żarówki

z wahaczami sie nie zgodzę. Wymieniasz zawsze oba banany? Tak samo z tyłu wszytko parami? Tak samo jest z żarówką kierunkowskazu... co to ma za znaczenie?

mirex94 - 17-10-2014, 10:42

Ze srodkiem plan jest taki zeby byl caly na czarno
Galancior94 - 17-10-2014, 11:42

Marcino napisał/a:
Galancior94 napisał/a:
Jak już wymieniać, to parami, tak samo jak wahacze, czy głupie żarówki

z wahaczami sie nie zgodzę. Wymieniasz zawsze oba banany? Tak samo z tyłu wszytko parami? Tak samo jest z żarówką kierunkowskazu... co to ma za znaczenie?

Zawsze wymieniam parami elementy zawieszenia ;) Co do żarówek, to bardziej mi chodziło o mijania. Kierunkowskazu, czy postojowe wymieniam pojedynczo ;)