Nasze Miśki - Lancer Evo IV
Seiji - 07-08-2013, 13:31
krzychu napisał/a: | Hehehe, ale wynika z tego, że w EVO IV była automatyczna klima, a w EVO VII, VIII i IX USA miało ręczną. Dopiero od IX UE jest.... |
klimatronik był już w evo II w JP
Seiji - 07-08-2013, 23:21
nie zrobiłem zdjęcia tego wyczyszczonego panelu, ponieważ wpadł do mnie znajomy swoim Punto GT i poczułem się bardzo zdemotywowany po tym jak zobaczyłem jaki porządek panuje u niego pod maską w porównaniu do tego co się dzieje u mnie
nie przeskoczyłem nagle robiąc czegoś pod maską a olewając to co miałem robić ale, ale... honor nie pozwolił mi na pozostawienie rzeczy w takim stanie w jakim były - tutaj zdjęcia 'przed' dla przykładu
a tak wyglądało pod maską po
(reklamówka zasłania filtr powietrza)
Seiji - 09-08-2013, 00:08
akumulator w bagażniku?
nope nope nope nope
Nope.
better
(nie ryża a jakiś syf btw )
więcej już jutro
Mithrill - 09-08-2013, 09:51
Świetna maszynka.
Też się rozglądam za takim jeździdłem, ale ciężko coś fajnego znaleźć.
Hmmm... aku w bagażniku to niezła sprawa (ciepło, sucho).
Dlaczego przeniosłeś pod maskę?
Seiji - 09-08-2013, 10:53
Mithrill napisał/a: | Świetna maszynka.
Też się rozglądam za takim jeździdłem, ale ciężko coś fajnego znaleźć.
Hmmm... aku w bagażniku to niezła sprawa (ciepło, sucho).
Dlaczego przeniosłeś pod maskę? |
jeżeli było by to idealne miejsce, to jestem pewien, że inżynierowie z mitsubishi by go właśnie tam umieścili
pod maską w tym miejscu w którym się znajduje jest również sucho, a na pewno jest ciepło - poza tym rozłożenie masy było w nim oryginalnie zaplanowane tak a nie inaczej a jej brak przed przednią osią po jednej stronie (z drugiej znów są klamoty od klimy i wspomagania) może powodować nie za ciekawe zachowanie się AYC podczas ostrzejszych zakrętów na mniej przyczepnej powierzchni
co do autka to polecam, jest na prawdę bardzo przyjemne w prowadzeniu a przy zwykłym używaniu nie chleje jak pijaki pod monopolowym
Mithrill - 09-08-2013, 11:30
Miałem na myśli, że cieplej mu będzie w długie i mroźne zimowe noce...
Na temat wyważenia auta nic nie powiem, bo nie znam danych.
OK, przyjmijmy, że Mitsu wiedziało co robi.
W moich łapach z każdego wózka wychodzi prawdziwy żul (nawet diesle nagle palą 3 litry więcej).
Sam nie wiem jak ja to robię.
Jak już ogarniesz i odpalisz klimę, to spalanie też wzrośnie. Ciekaw jestem jak bardzo...
Na taką "Ewcię" choruję od roku. Jednak przydałaby się porządnie przełożona sztuka.
Seiji - 09-08-2013, 11:40
no, z tym przełożeniem to zawsze jest problem, bo wychodzi albo lancer 1.3 albo colt z VIN'u
tresorex - 09-08-2013, 11:56
W evo oryginalnie nie ma obicia w bagażniku?
Seiji - 09-08-2013, 12:36
tresorex napisał/a: | W evo oryginalnie nie ma obicia w bagażniku? |
jest, ale tutaj niestety padło ofiarą jakiegoś mistrza tuningu :/
ale spokojnie, ogarniemy
Mithrill - 09-08-2013, 12:48
Wsadzi się z jakiegoś Lanca "jedyn.czi".
Seiji - 09-08-2013, 14:10
Mithrill napisał/a: | Wsadzi się z jakiegoś Lanca "jedyn.czi". |
aż tak dobrze nie ma, bo w evo po prawej stronie jest zbiorniczek wyrównawczy do AYC i zupełnie inne podbicie z otwieranym okienkiem (na które poluję)
D1VenO - 09-08-2013, 14:54
z reklamówka na filtrze nie da się jeździć..... co to za mody
przekładka kiery będzie ? bo już się gubie
tresorex - 09-08-2013, 15:14
pisał kilka stron wcześniej
Seiji napisał/a: | Owczar napisał/a: | Nawet ściana grodziowa w kolorze
Gratuluję nabytku, świetny okaz. I zmiany na plus Tylko teraz kierownicą na prawidłową stronę |
ta gródź jest na wypadek jak by do końca przeglądu (marzec 2014) nie wprowadzili rejestracji pojazdów RHD |
Owczar napisał/a: | Czyli jeśli wprowadzą to zostajesz z kierą po prawej? |
Seiji napisał/a: | Owczar napisał/a: | Czyli jeśli wprowadzą to zostajesz z kierą po prawej? |
jeśli wprowadzą to tak, lubię mieć samochody w oryginale bo swapowanie grodzi a zwłaszcza takiej na której jest vin i kombinacje alpejskie jak figurowa jazda na wrotkach po szkle z przekładaniem tego żeby się vin zgadzał i dalej był "CN9A000xxxx" nie za bardzo mi leży mówiąc szczerze a do jazdy z kierownicą po prawej w sumie już się przyzwyczaiłem i większość manewrów nie stwarza mi problemów (pomijając wyprzedzanie na dwupasmowych z przeciwległym ruchem, bo w sumie generalnie to prawie nigdy nie wyprzedzałem na takich drogach - mam lęk po pierwszym samochodzie jaki miałem) a samo evo nie jest ani nie będzie użytkowane na zasadzie światła-rura-mijanie-hampel-światła-rura ponieważ jest to moja perełeczka a nie żaden nowy szajs którego nie szkoda jest zakatować*
*- (nie dotyczy lotów bokiem po opadach śniegu, lecz dalej bez pałowania) |
Seiji - 09-08-2013, 17:10
dokładnie jak wyżej
teraz z zapowiedzianych wcześniej - konsola środkowa po unpimpie
i cały środeczek po unpimpie
teraz co się stało się pod maską
ktoś miał fantazję, zwłaszcza z łącznikiem
po paru h grzebania, z custom-home-made-mountem do akumulatora bo się okazało, że ten dżapański który mam ma na odwrót klemy i nie mogłem użyć fabrycznego mounta
a tak to teraz wygląda 'unda 'da hood'
i jak to mówią brytyjczycy, keep calm and carry on - nie długo więcej
tresorex - 09-08-2013, 22:11
Seiji,
Lubimy oryginalny wygląd
|
|
|