To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Bandyta aka Czarna Fur(i)a

sveno - 27-03-2014, 08:32

długo się nim nie nacieszyłeś :roll:
Tomek - 27-03-2014, 08:33

Pato89 napisał/a:

Teraz szukam małego i taniego w eksploatacji autka na dojazdy do pracy.
Jako że lubię sprawdzone rzeczy i mam pewien sentyment bo już takiego miałem, padło na ca0.

idziesz moim szlakiem

Galancior94 - 27-03-2014, 15:25

sveno napisał/a:
długo się nim nie nacieszyłeś :roll:

Czasem dam mu się karnąć ;)

Owczar - 27-03-2014, 16:03

Trochę rzeczy było w nim do zrobienia, więc w sumie w dobrym momencie się go pozbyłeś. ;)

PS. Tylne mocowanie zderzaka na dole też było pogięte.

sveno - 27-03-2014, 16:27

Owczar napisał/a:
Trochę rzeczy było w nim do zrobienia, więc w sumie w dobrym momencie się go pozbyłeś. ;)
nie ma to jak na dzień dobry kubeł zimnej wody dla nowego właściciela :)
robert78 - 27-03-2014, 16:34

Pato89, u nas stoi czarny colt :twisted:
Owczar - 27-03-2014, 16:37

sveno napisał/a:
nie ma to jak na dzień dobry kubeł zimnej wody dla nowego właściciela :)

Ale poprzedni właściciel nic nie ukrywał :) Szumiące łożysko oporowe to już spory koszt- jeśli to tylko oporowe, a nie w skrzyni. Konserwacja kielichów i naprawa tylnych nadkoli kolejne koszty. Zabawa z przednim zderzakiem, który był już nie raz poprawiany to też spory koszt.

Banany do wymiany, to w sumie najdroższe elementy przedniego zawiasu.

Sam mam auto, które ma już 300kkm. Jeździ, silnik pewnie przejedzie jeszcze drugie 300kkm, ale niestety karoseria jest już wytrzepana. Pomimo tego, że zawieszenie mam zrobione na tip-top, dbam jak tylko mogę, to i tak to auto jest i będzie już wytłuczone. Karoseria traci te sztywność- mimo że mój jest jak na swoje lata naprawdę mało pordzewiały.

Galancior94 - 27-03-2014, 18:45

Owczar, Zawias to nie problem, już czeka w garażu na podmiankę w weekend. Łożysko oporowe jutro zamawiam i w przyszłym tygodniu raczej je wymienię, kielichy nie mają dużo rudej, ale mam dobrego blacharza, który mi robił kielichy w poprzednim galancie więc i te ogarnie ;) A nadkola ? Małe bąble na lewym, na prawym nic :P A zderzak to pikuś :P Znam dobrego plastikarza to go poklei ;) Nie załamuje się, a koszta aż tak spore nie są, bo zawias będę robił u siebie w garażu, a skrzynie wyciągnie mi znajomy mechanik i być może nawet łożysko wymieni, więc koszta też znikome ;)
Pato89 - 27-03-2014, 19:52

Owczar napisał/a:
Ale poprzedni właściciel nic nie ukrywał

Bo po co? Ba! Nawet to w ogłoszeniu umieściłem! Bo kto bogatemu zabroni?! :P

Mnie też jakoś to wszystko nie przerażało, mnie zżarł brak czasu i takich możliwości ogarnięcia wielu rzeczy samemu jak ma Galancior94 ;)
Cóż, niech się sprawuje i jak najmniej komplikacji w drodze do celu ;)

Dziwna pustka mnie ogarnęła, nigdy się tak nie czułem po sprzedaży auta...
to tylko potwierdza wyjątkowość Bandyty...

Marcino - 27-03-2014, 22:11

Cytat:
No to czekam na CA - bardzo dobry wybór, choć pomału nie ma juz z czego wybierać

Niedługo i z galantów nie będzie co wybrać... tak sobie byśle że prawie 8 lat temu kupiłem galanta jako 9 latka ... i się nim jarałem tak jak teraz niektórzy kupują 2002 i się jarają 12 latkiem:)
No ale co tu dopiero o Coltach CA.. powiedzieć, fajnie by mieć takie małe i szybkie.. GTI:)

Xsystoff - 27-03-2014, 22:38

CA0 1.6 fajny wybor, bo osiagi moga zawstydzic nie jednego (w tym oba moje BMW do pierwszej setki :lol: ), a spalanie nawet na PB jest baaardzo przyjemne. Gdyby mozna bylo znalezc ladne C50 1.6 16v...... ech.

Btw, nowy wlascicielu, co masz za BMW oprocz Bandyty?

Galancior94 - 27-03-2014, 23:29

Xsystoff napisał/a:

Btw, nowy wlascicielu, co masz za BMW oprocz Bandyty?

E39 00r M54B22 sedan w manualu ;)

sveno - 28-03-2014, 07:41

Galancior94 napisał/a:
M54B22
moc i moment zbliżone do 6A13, masą E39 jest podobne do EA5A. Ciekawy jestem jak daleko BMW zostaje w tyle? :)
Ja robiłem kiedyś porównanie z E46 z tym silnikiem... nie jedzie to.

Fragu - 28-03-2014, 08:10

Ja mam porównanie z 320d 150km i 118i 143km i w obu przypadkach galant nie miał najmniejszych problemów :lol: inna sprawa, że przyjemnością z jazdy czy pozycją za kierownica BMW zdecydowanie wygrywa :wink:
Marcino - 28-03-2014, 10:28

Fragu napisał/a:
że przyjemnością z jazdy czy pozycją za kierownica BMW zdecydowanie wygrywa

Nie tylko BMW, glanat nie jest super wygodny, przynajmmniej moj w bananowych skórachm, może inne fotele są lepsze.