[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Wideo rejestrator w dobrej cenie
waldinio - 12-06-2014, 11:57
Ja się chyba zdecyduję na DOD LS430W, genialne robi filmy, jakość zwłaszcza nocnych filmów jest powalająca w porównaniu do innych marek, robi 1080p przy 30FPS i 720p przy 60FPS. Posiada GPS, jest dość mały, jedyny minus to cena bo ok 800zł ale myślę, że warto. W przyszłym tygodniu pożyczam na wyjazd na testy od kolegi.
Arczi89 - 12-06-2014, 12:18
Ja miałem długi przewód (jest jeszcze z 1-2 pętle zwinięte pod tunelem).
Poprowadziłem go:
1) pod podsufitką przy szybie ->
2) prawym słupkiem ->
3) za schowkiem
4) koło lewarka biegów i tam podlutowałem sobie dodatkowe gniazdo zapalniczki (pod tunelem) do którego włożyłem i zakleiłem taśmą ten zasilacz od rejestratora.
Reasumując nie licząc przejścia pomiędzy rejestratorem a podsufitką (jakieś 5cm) to przewodu nie uświadczysz
pablo diablo - 12-06-2014, 12:32
Polecam zrobić sobie dodatkowe gniazdo w schowku i właśnie tam ukryć kabel od kamerki czy CB radia
http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=15
Hishi - 12-06-2014, 20:35
waldinio napisał/a: | Ja się chyba zdecyduję na DOD LS430W, genialne robi filmy, jakość zwłaszcza nocnych filmów jest powalająca w porównaniu do innych marek, robi 1080p przy 30FPS i 720p przy 60FPS. Posiada GPS, jest dość mały, jedyny minus to cena bo ok 800zł ale myślę, że warto. W przyszłym tygodniu pożyczam na wyjazd na testy od kolegi. |
Pokaż później jakieś filmiki z testów.
yaro1976 - 13-06-2014, 19:28
a nie łatwiej i taniej zainstalić apkę na smartfona i jego wieszać, tanio, szybko i całkiem rozsądnie pod kątem jakości w dzień, w nocy może być już kiepsko... do rozważenia.
pablo diablo - 13-06-2014, 19:43
yaro1976 napisał/a: | a nie łatwiej i taniej zainstalić apkę na smartfona i jego wieszać, tanio, szybko i całkiem rozsądnie pod kątem jakości w dzień, w nocy może być już kiepsko... do rozważenia. |
można jak wsiadasz i jedziesz raz na ruski rok gdy korzystasz często z samochodu dobrej kamerki nie zastąpi nic. I po długim czasie testowania i kupił bym taką która nie ma w sobie ekranu bo jest on nie potrzebny.
tyku - 14-06-2014, 13:14
Cytat: | kupił bym taką która nie ma w sobie ekranu bo jest on nie potrzebny. | - Jak będziesz poruszał się po ustawieniach kamerki Po omacku
pablo diablo - 14-06-2014, 17:24
tyku napisał/a: | Cytat: | kupił bym taką która nie ma w sobie ekranu bo jest on nie potrzebny. | - Jak będziesz poruszał się po ustawieniach kamerki Po omacku |
Kamerke podpina sie pod panel komputera/nawigacji /ustawienia
Lucas123w - 17-06-2014, 19:49
Zakupiłem Mio Mivue 568 Touch. W weekend będę zakładał ją do auta. Mam tylko pytanie do osób które ciągnęły kabel, czym przymocowaliście go do podsufitki ?
Kabel docelowo ma lecieć górą do słupka bocznego i następnie pod schowkiem.
Arczi89 - 17-06-2014, 21:11
Jak wsuniesz go pomiędzy uszczelką a podsufitką (pod spód) to nie musisz go niczym mocować. Słupkiem to możesz sobie opaskami zaciskowymi przyłapać do istniejących przewodów.
Uważaj przy zakładaniu (jego poprowadzenie) tylko żeby w razie czego go poducha nie szarpnęła
pablo diablo - 23-06-2014, 15:30
mio ma ta funkcje że ma czujnik ruchu i może się włączać na baterii jak coś się przed nim dzieje, a że czasem sie dzieje i to z naszymi miskami
https://www.youtube.com/watch?v=WJBdbI6TFU8
honor - 24-06-2014, 09:33
Tylko, że w przypadku mio należy dodać "o ile się w ogóle nagrywanie uruchomi" bo różnie to bywa.
pablo diablo - 24-06-2014, 12:00
ja tam z nim nie mam problemów, nagrywanie na czujniku włącza sie dopiero jak ruch odbywa sie powyżej .. sekund, moze powinieneś zareklamować jak ci sie coś nie nagrywa lub może reset pomoże.
tyku - 24-06-2014, 12:23
pablo diablo napisał/a: | ja tam z nim nie mam problemów, nagrywanie na czujniku włącza sie dopiero jak ruch odbywa sie powyżej .. sekund, | Problem z MIO jest następujący:
nagra dwa lub 3 filmiki i po baterii. Jak koło samochodu kręcą się ludzie często, to niestety MIO padnie z powodu rozładowanego akumulatorka. Problem może rozwiązać podpięcie pod akumulator na stałe, lub tzw. Power Bank (Zewnętrzny akumulatorek).
fargo - 25-06-2014, 19:36
To dzisiaj nagrane Kodakiem Zx1
https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be
Pozdrowienia dla kierownika białego L200
|
|
|