Nasze Miśki - Galant Marcino historia jednego z pierwszych EAW na MM
m6riano - 18-02-2014, 22:08
Kurde ale spina poszła...
Marcino - 18-02-2014, 23:16
E tam.... jak dobre czesci to sie jezdzi a każdy robi i poźniej żal że wywalił tyle kasy... bo tak trzeba a nie zawsze przebieg jest odpowiedni.
No to gdzie teraz nalepiej kupic czesci na wymiane rozrzadu?
Krzyzak - 19-02-2014, 08:08
Naprawdę żałujesz takich rzeczy? - ja to traktuję jak powiedzmy ubezpieczenie domu. Nikt nie chce, żeby się coś stało, ale w razie czego jest się spokojniejszy. A spokój nie ma ceny.
Marcino - 05-03-2014, 11:14
Rozrząd w trakcie zamówienia. Zastanawiam się co wymieniać bo patrząc jak ruda zaczyna go zjadać nie wiem jak długo pojeżdzi. najgorzej że bierze dwi do dołu.
Mechanicznie jest sprawny, po zimie zauwżayłem że zacina sie zamek pd pasażera nie zamyka z kluczyka , tak samo klapa tylna i nie działa spryskiwacz tylnej szyby.
Najchętniej kupił bym całą budę na części i poprzekłądał:)
A jak nie to sprawie sobie coś w tym stylu i bedę ciął i spawał...
http://allegro.pl/migomat...3990628413.html
Myslicie że ten migomat jest ok? Ma fajny wg mnie podajnik drutu ze smarowaną przekładnią olejem...
robertdg - 05-03-2014, 11:27
Na tabliczce i w opisie wygląda dobrze, ciekawe ile warty jest trafo (w sensie czy parametry zgodne z rzeczywistością) złacze euro na plus
Marcino - 06-03-2014, 09:49
robertdg napisał/a: | ciekawe ile warty jest trafo (w sensie czy parametry zgodne z rzeczywistością) |
Tego nie sprawdzisz na oko, bo i ameliniowe może być pokolorowane jako miedziane.
Z innych reczy to Peugeot pod moją nogą odmówił jazdy na LPG jak jechałem na przeglad.... coś się znowu zacięło w Vialle, w weeknd muszę tam zajrzeć. Mam wrażenie że pompa nie daje odpowiedniego ciśnmeinia jak dam mu w palnik bo go muli i wywala check czyli ubogo. Niestety muszę dorwać komuter z system Xp bo nie mam jak zdiagnozować.
Marcino - 06-03-2014, 22:19
Letnie kapcie założone..:) Przednie hamulce po II lifcie co zmieniałem są gitara, tarcze ścierają sie równiutko i wzrocowo, zero bicia. Ciekawe czy po zminie kół bedzie ok, bo jak zdjemowałem wachacz to tarcza się zruszła i zawsze tam pewnie jakiś syf wleciał.
Przy okazji wyminiłem wachacz banan lewy, regenerowany przez Bieniaka powiedział już dość, załozyłem taki co mi ojciec dorobił środek i zregenerowaliśmy. Założona nowa gumka Hyundai, zobaczymy ile da rady. Prawy banan skubaniec się długo trzyma, ciekawe co kupiłem że tak długo jest ok, regenerowany czeka już 2ga kolejkę.
Marcino - 11-03-2014, 23:02
Graty do rozrządu i nie tylko kupione:), mam też olej Mobil, filtry
CO ciekawe, w pudełkach SKF rolki z łożyskami Koyo made in Japan.
Już się nie mogę doczekać kiedy się wezmę na wymianę.
Dodatkowo trzeba by zrobić listę rzeczy pierdółkowatych do zrobienia typu
1. żaróweczki w środku,
2 oświetlenie tablicy,
3spryskiwacz tył
4. oraz ostatnio brzęczyk świateł
5. Załozyć miskę na nowo i. Uszczelnić czujnik poziomu w misce
7. Uszczelnić tylną pokrywę rozrządu..:)
...
Krzyzak - 12-03-2014, 08:05
Miska w 6A jest podwójna - to co widać, to maleństwo, łatwo pójdzie.
Czujnik uszczelnisz bez problemu a ukręconą śrubę możesz dać dłuższą i skręcić od środka.
Marcino - 20-03-2014, 21:55
No i rozrządu nie będzie, ani dziś ani jutro, bo "się" ukruszyło mi się koło pasowe na wałku rozrządu, pilnie poszukuję!!!
Edit: Krzaczki jak kropki - też wulgaryzm.
Krzyzak - 20-03-2014, 21:57
Marcino napisał/a: | koło pasowe na wałku rozrządu | koło zębate?
jak to zrobiłeś?
fj_mike - 20-03-2014, 22:00
Krzyzak napisał/a: | koło zębate?
jak to zrobiłeś? |
Ściągał łomem, pewnie
Marcino - 20-03-2014, 22:01
Krzyzak napisał/a: | Marcino napisał/a: | koło pasowe na wałku rozrządu | koło zębate?
jak to zrobiłeś? |
Trzeba frycowe zapłacić... śruby wklejone na klej, kolega chciał pomóc mi zablokować i.... pękło:)
Krzyzak - 20-03-2014, 22:07
Marcino napisał/a: | kolega chciał pomóc mi zablokować | to się pytałem czy masz czapki zdjęte - wtedy zamiast blokować za ramiona (też tak robiłem z Kiblem) to wystarczy kluczem szwedzkim złapać za wałek w miejscu, gdzie masz zawory...
jacek11 - 20-03-2014, 23:20
To z jakiego materiału jest zrobione to koło
|
|
|